bożo wpożo Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Drugi mój pokolorowany model : Nie należy się bać , trza dać zbliżenia by pokazać niedoskonałości warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Co prawda kompletnie nie moje klimaty i skala, ale całkiem fajnie wygląda. Całkiem fajnie z wyjątkiem torped bo te robią piorunujące wrażenie. Mega malowanie. Jak zrobiłeś cieniowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Dzięki Sotter , postanowiłem uczyć się kolorowania , także to moje pierwsze kroki w tej dziedzinie i jeszcze mnóstwo nauki , aby opanować podstawy podstaw . Torpedy malowałem metalizerami gunze ( tymi tańszymi ) - tam gdzie stalowe to różnymi dostępnymi odcieniami , a tam gdzie złoty kolor to pocieniowałem tamiją x19 smoke i na to ciemny łosz miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Oj tak. Bardzo przyjemny w odbiorze psiak . Bardzo fajne malowanie, podoba m się bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 model śliczny, ale jedna uwaga śruba była stalowa nie mosiężna http://l.yimg.com/g/images/spaceout.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 I jeszcze współdebiutanckie współmodele razem : co do współśruby : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Ciekawa sprawa. Bardzo mi się podoba cieniowanie "złota". Reszta też ale to najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 co do współśruby : Na płocie napisano du.. i niejeden sobie drzazg nawbijał Niestety instrukcje są robione na odwal a modelarze robią na ślepo niestety potrafią wiele spaprać co udowodniłem w tym temacie http://forum.asg.koszalin.pl/sokol/forum.asg.koszalin.pl/viewtopic.php?f=30&t=4436 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Budownie tych modeli ma inne załozenie. Ja chce się nauczyć malować , a nie zastanawic się nad prawdami historycznymi. Sihund też nie miał nigdy kamuflażu w groszki i tak dalej i tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Bardzo dobrze to wygląda najbardziej podobają mi się zacieki Popieram postawę ,bo nie każdemu zależy od początku na zgodności historycznej ,a na ciekawym efekcie końcowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ja chce się nauczyć malować Jak dla mnie, to już umiesz Bardzo ładne modele, naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Jak dla mnie, to już umiesz Nooo Jedyne, czego bym się czepił to "odpryski" farby na kiosku - jakby nie ta bajka. Chyba że to nie odpryski a jakiś rodzaj kamuflażu. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Muszę się z Tobą zgodzić . Zmieniam technikę z pundzla na wykałiczkę , gąbkę i lakier do kłaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2013 Share Napisano 3 Kwietnia 2013 Jeśli robisz odpryski na okrętach, musisz pod nimi położyć rdze, to farba antykorozyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filipsg Napisano 7 Kwietnia 2013 Share Napisano 7 Kwietnia 2013 Kurczę, śliczny jest ciekawe czy któryś z jego konstuktorów myślał, że kiedyś ludzie na brzmienie nazwy tego okrętu będą parskali śmiechem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lop3zpk Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Wszystko fajnie tylko o co chodzi z tym Bieberem w tytule co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi