ROMAN Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam. Pod koniec tamtego roku zamknąłem temat dioramy z pewnym pojazdem. Zeszło się tak, że zdjęcia choć robione pod koniec tamtego roku dopiero w ostatnim czasie zostały skompletowane co pozwoliło mi na ich Wam przedstawienie. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Piękna praca .Gratuluję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubo84 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Po prostu ekstra! Ilość detali, dynamizm ukazany w postaciach, niesamowita ilość szczegółów i wierność odwzorowania detali szczególnie widoczny na spróchniałym molo oraz pordzewiałym Sd Kfz 222. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 pordzewiałym Sd Kfz 222 ?? Diorama wgniata w fotel! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam Romanie, Wykonujesz i prezentujesz swoje prace na jakimś całkowicie niedostępnym dla przeciętnego zjadacza chleba poziomie. Ogląda się to z niekłamana przyjemnością i do takiej galerii jak ta można wracać kilkukrotnie za każdym razem wychwytując jakieś smaczki. Bardzo odpowiada mi Twój styl malowania figurek, klasa. Obyś jak najczęściej pokazywał nam nowe prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Piękna praca . Mógłbyś co nieco zdradzić coś o tej Brzózce? Rewelacyjnie wykonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
POLAKKK Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Jedna z najlepszych dioram jakie w życiu widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 pordzewiałym Sd Kfz 222. Haha, dobre. To raczej BA-64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 (...) dynamizm ukazany w postaciach (...) taaa.. to chyba jakąś inną dioramę oglądałeś.. ROMANIE.. każda twoja diorama jest interesująca.. z powodu zdjęć jakie im wykonujesz - podobają mi się zwłaszcza plenerowe. Swoje prace prezentujesz na forum już dłuższy czas.. a mordki nadal bez zmian. O ile sposób malowania figurek się zmienia na lepsze, o tyle malowanie facjat w ogóle nie ewoluuje. Nie podoba mi się również wykończenie dioramy - przejście między powierzchnią roboczą a ścianką podstawy - jest bardzo niechlujne i szpeci całą pracę. Kolejny niedoskonały element - figurka "chłopca" z wielką głową stojąca z rękoma w kieszeniach - podłoże wydaje się być wilgotne a ziemia pulchna, a jego pięta zamiast zagłębić się w gruncie zdaje się lewitować ponad nim. Wózek na pomoście - w jakim celu ktoś go tam ustawił w takiej pozycji? Nie pasuje z tej przyczyny, że rzeczony pomost nie jest doprowadzony do krawędzi dioramy i nie sugeruje, że jest to tylko fragment większej konstrukcji. Poza tym krawędzie poprzeczne desek pomostu są niedomalowane i wyglądają jak by były świeżo cięte albo przełamane podczas gdy ich powierzchnia sugeruje dłuższy pobyt w tamtym miejscu. I jeszcze ta figurka z liną w łapkach.. jej pozycja raczej sugerowała by wchodzenie pod stromy brzeg z podciąganiem się na linie która.. nie jest w ogóle napięta - jakoś dziwnie to wygląda.. Całość nie jest porywająca.. ot.. kolejna diorama z pojazdem i paroma figurkami, które się na niego gapią. Pamiętam bardziej dynamiczną pracę twojego autorstwa, a i inne kompozycyjnie były lepiej zgrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROMAN Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Dziękuje Wszystkim za zainteresowanie. Fazzi, przyjmuje Twoją krytykę w całości mając na uwadze iż nie jestem modelarzem doskonałym. Pozwala mi to pocieszyć się sytuacją, że jeszcze przede mną wiele pracy nad doskonaleniem własnych umiejętności. W innym przypadku stanąłbym w punkcie w którym byłbym więźniem własnej doskonałości. Co do brzózki wykonanie jej jest bardzo proste: Patyk odpowiedniej długości. Nakłuwamy igłą lub nawiercamy cienkim wiertłem pod gałązki. Następnie doklejamy lub wciskamy w otworki odpowiednie długości komosy. Całość z ukształtowaną z komosy koroną malujemy na odpowiedni kolor. Po wyschnięciu pryskamy klejem w sprayu i posypujemy obficie mieloną kolorową gąbką. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Kwietnia 2013 Share Napisano 14 Kwietnia 2013 Bardzo fajny projekt. Gratuluję pomysłu, wykonania, warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Kolejna bardzo udana praca. Jest dużo elementów przukuwających uwagę, ale brzoza wymiata je wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 18 Kwietnia 2013 Share Napisano 18 Kwietnia 2013 Fantastyczna diorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r0bson Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Gratulacje diorama świetna, resztę ocenili już poprzednicy i pozostaje mi tylko się do nich przyłączyć , a moje pytanie odnośnie dioramy jest jedno jakich farb używasz do malowania figurek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 29 Lipca 2013 Share Napisano 29 Lipca 2013 Na codzień zajmuję się śmigłowcami i samolotami...ale koło takiego czegoś nie można przejść obojętnie-POEZJA!!! BRAK SŁÓW Chciałoby się tam wejść i usiąść koło twoich figurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 18 Września 2013 Share Napisano 18 Września 2013 Dioramka - CUDO Tylko jedno pytanie mnie trapi, czemu soldaty nie mają żadnych oznak przynależności państwowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 23 Września 2013 Share Napisano 23 Września 2013 Świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi