Dumo Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Ciekawie się prezentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Dzięki, a jak tam Twój Stug, bo ostatni "apdejt" już dawno był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verde Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Nawet bardzo fajnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Wydech giołeś na gorąco czy jakiś inny sposób?? Dzięki, a jak tam Twój Stug, bo ostatni "apdejt" już dawno był. Nie mam aparatu w tym momencie, w niedziele jak dobrze pójdzie będzie apdejcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Na chwilę obecną jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 @ Dumo Wszelkie wgniotły w metalu (wydech, tuba na anteny) robię na obrotach dremelem, uzupełniam szpachlą i ścieram/poleruję papierem ściernym. Trochę na to czasu schodzi. Fajnie, że niedługo zarzucisz apdejcik. @bazlms Dzięki, fajnie że się podoba. Pogiglałem trochę burty i płytę silnika, morderczy proces dla oczu i w ogóle; pełne skupienie wymagane, ale jakoś idzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Nieźle styrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Cosik mi się widzi, że będzie to najfajniej zrobiony model tego Leoparda jaki widziałem, choć osobiście nieco mniej bym go styrał Działaj dalej. Tuba na wyciory - mistrzostwo świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 Dziękuję, słyszeć to od Ciebie (portfolio cacy - szczególnie Twój 756 r mi się podoba) to dużo znaczy, mam nadzieję, że nie zapeszymy i dobrnę do końca bez żadnej większej wtopy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Wygląda jak by rozpoczęcie służby było w 1939 taki sponiewierany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Maja 2013 Autor Share Napisano 13 Maja 2013 He, he, spoko jeszcze będę pokrywać te efekty więc muszą być dość wyraźne, żeby potem nie znikły. A poza tym jak oglądam zdjęcia panter z zimowej kampanii w Rosji to tam widać niezły hardcore co do zużycia, wzoruję się na tych fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Maja 2013 Autor Share Napisano 14 Maja 2013 Dziś sobie obejrzałem model w świetle dziennym, fakt deko za mocno styrany, zdejmę trochę tych zadrapań i wyjdę lekko z brązów w biel. Dzięki za uwagi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurgen75 Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 Model z duszą... ja bym tak zostawił - lepsze jest zawsze wrogiem dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Maja 2013 Autor Share Napisano 15 Maja 2013 Heh już za późno, ale "lewatywa" wyszła na dobre, zacząłem też wieżę: K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Wczoraj m. in. walka z drewnianym bloczkiem, chodziło mi o uzyskanie koloru zużytego drewna. Poniżej metamorfozy: K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 16 Maja 2013 Share Napisano 16 Maja 2013 Świetny efekt Mógłbyś zdradzić jakimi specyfikami go osiągnąłeś? Mocno styrana całość także mi się podoba Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 16 Maja 2013 Autor Share Napisano 16 Maja 2013 Dzięki. Specyfików konkretnych nie używam, maluję akrylami Vallejo, kolory bazowe na nowiutkie drewno to to MC dark sand i PA New wood, potem używam do postarzenia, PA old wood i PA canvas, na koniec PA Dark Mud i Dark rust, dodatkowe produkty to matt i glaze madia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Zbliżam się powoli ku końcowi, zostało troszkę detali podmalować tu i tam, deko pigmentów podsypać, no i domontować parę drobiazgów typu szekle, anteny, wiaderko itp. Fotki już robione normalnym aparatem w moim pseudo atelier. Pozdrawiam Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Bardzo ostry na tych fotkach ten żółty kolor wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Tak, zgadza się, walczę z oświetleniem i obsługą cyfrówki. W realu jest bledszy, do galerii jak będę robił to się skupie na oddaniu poprawnie kolorów. To teraz to taka przygrywka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 21 Maja 2013 Share Napisano 21 Maja 2013 Rewelacyjnie wygląda! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 21 Maja 2013 Autor Share Napisano 21 Maja 2013 Podziękował! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Te obicia Porównując je z moimi to jak porównanie Fiata 125 P(maluch - Zvezdziak) do Ferrari(Leo) Ja zupełnie ich nie czuję. Super wyszedł Leo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Te obicia Porównując je z moimi to jak porównanie Fiata 125 P(maluch - Zvezdziak) do Ferrari(Leo) Ja zupełnie ich nie czuję Martinez. Jeśli nie czujesz dobrze pędzla spróboj robić obicia dobrze zaostrzonym ołówkiem. Będziesz miał duużo wiekszą kontrolę nad wielkością odprysków a jak cos pójdzie nie tak łatwo zetrzesz. Potem takie ołówkowe obicia psikniesz bezbarwnym matem. Efekt będzie całkiem ok. Ja tak właśnie robiłem zanim wprawiłem się w pędzlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Maja 2013 Autor Share Napisano 23 Maja 2013 I kolor weź odpowiedni - ciemna rdza Panzer Aces Vallejo albo AK chipping color lub odpowiednik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi