Radziu83 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Witam i zapraszam do galerii Niestety przy przenoszeniu zerwałem naciąg anteny i nie miałem już nerwów ani chęci żeby to poprawiać więc jest dość luźny, może kiedyś to poprawię. Modelik w budowie bardzo przyjemny, składa się bezproblemowo. Miłego oglądania życzę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdravko Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 No rewelacja, jest kogo podglądać, bo sam buduje corsair'a tylko, że birdcage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pancho Napisano 17 Kwietnia 2013 Share Napisano 17 Kwietnia 2013 Dla mnie bomba Dla mnie też Jak ta pod kadłubem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Bomba? Ale czy powinna być tak odrapana? No chyba nie była wielokrotnego użytku . Chyba nawet podczas składowania nie poobijałaby się tak. Mogę się mylić... Ale ogólnie Korsarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 No fakt, bombka lepiej by wyglądała świeżutka z magazynu... Ale nie bądźmy drobiazgowi, to takie czepianie się dla czepiania. Korsarz jest naprawdę fajny i do tego relatywnie szybko złożony. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Dzięki panowie za pozytywne opinie, jest motywacja do dalszych działań Co do szybkości złożenia to raczej się nie zgodzę Ponad miesiąc jak na dość łatwy model i kogoś kto siedzi w domu i się obija to nie jest dobry wynik ale to w końcu nie wyścig A z tą bombką to sam nie wiem, czystej nie robiłem bo jakoś by mi nie pasowała do całości a zdjęcia różne widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Łoj tam, fotkami można się przerzucać, tu np wyraźnie jest nowa i zapewne taka była w 99% procent przypadków. Moim zdaniem po prostu świeżutka bombka stanowiłaby ciekawy kontrast dla zmęczonego płatowca, a tak... niczym się nie wyróżnia. Ot taka kwestia artystyczna, może mniej merytoryczna. A tak przy okazji archiwalna fota Twojego egzemplarza: Wygląda że ten egzemplarz nie miał masztu antenowego, przynajmniej przedniego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Jasne, oczywiście masz rację, nie ma się co spierać. Raz mogło być tak a innym razem inaczej. Osobiście lubię jak wszystko jest takie bardziej podmęczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 I takie latadła uwielbiam, super ! Uwielbiam tez jak trzeba wstawić zdjęcie, żeby coś udowodnić. Pzdr Ps. Oby więcej takich modeli samolotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 19 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Ja tam nie chciałem niczego udowadniać, bo w pełni zgadzam się z Bannym, że w większości przypadków było tak jak napisał. Błędów merytorycznych jednak nie uniknąłem, ot choćby zbyt wysoko poprowadziłem ten granatowy kolor na osłonie silnika ale zorientowałem się dopiero jak kalkę z numerem położyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HK1885 Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 Nie ma co dyskutować - jest MOC! Korsarz utyrany i zmęczony, ale w formie bo bombę targa Mnie się podoba, z niecierpliwością czekam na kolejny model... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 26 Kwietnia 2013 Share Napisano 26 Kwietnia 2013 Świetny Masz się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIUSEPPE Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 7 Maja 2013 Share Napisano 7 Maja 2013 Dołączam się do pochwał. Dodam jeszce jedną: świetnie wykadrowane i doświetlone zdjęcia. Pierwsze trzy uderzają mocą, ciężkie maszynisko niemal wylewa się z kadru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Super efekt końcowy choć to nie moja epoka. Podobają mi się brudzenia i obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Podoba mi się! Odważnie pomalowany - szczególnie na skrzydłach fajne efekty. Tylko ten maszt antenowy... - szkoda trochę. Kolor wnęk podwozia to świadomy wybór, czy efekt zapatrzenia w instrukcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Dzięki panowie Kolor wnęk podwozia to świadomy wybór, czy efekt zapatrzenia w instrukcję? Wybór świadomy, coś tam było w warsztacie chyba o tym jeśli dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 No właśnie, było... że białe. Szkoda, że przeoczyłem, bo bym Cię z uporem nawracał ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 12 Maja 2013 Autor Share Napisano 12 Maja 2013 No właśnie, było... że białe. Szkoda, że przeoczyłem, bo bym Cię z uporem nawracał ;-) No szkoda, następnym razem musisz być bardziej uważny ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Z tym nawracaniem na białe to ja bym był ostrożny... Corsair z VF-17, USS Bunker Hill 1943: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) Nie podejmę się polemiki. Tego ujęcia faktycznie nie znałem, ale temat wałkowany jest od lat, a badacze którzy się weń wgryzali (Dana Bell i Eliot Reece) twierdzą, że białe i to jest dla mnie wersja kanoniczna na dziś. Jest taki artykulik Tomasza Gronczewskiego, który to zbiera do kupy. Zdjęcia czasem mylą. A ty tu widzisz zieleń? A może łososiowy? Tak czy owak - pokrywy podwozia z pewnością w kolorze spodu: Edytowane 18 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radziu83 Napisano 18 Maja 2013 Autor Share Napisano 18 Maja 2013 Kolor jak kolor ale po tych fotkach widać że z tyłu pokrywy podwozia powinny mieć maksymalne rozwarcie, a chyba we wszystkich modelach(również moim) są wklejane jako wychylone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) A to się pochwalę, że nie we wszystkich: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=16023, Banny w swoim oczywiście też dał prawidłowo ;) Edytowane 18 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 Zdjęcia czasem mylą. No sorki Mike, dla mnie zdjęcia archiwalne są więcej warte niż ustalenia nawet największych autorytetów (zbyt dużo bzdur się naczytałem). Oczywiście że jedno zdjęcie nie przesądza, ale wykazuje ewidentnie że wnęki nie zawsze były białe. Co do barwy się nie upieram, ale na pewno była ciemniejsza niż biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi