BOMI21 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 (edytowane) Czyli Mig-29 numer boczny 77. Kamuflaż jeszcze czeski. (skan planów z kalkomanii Aztec. Jeżeli naruszam jakieś prawa, to natychmiast usunę) Projekt powstanie (w zamierzeniu ) z modelu Academy/Minicraft, przepakowanego przez Edurda. Kalkomanie zostaną użyte z zestawu Meksykańskiego Azteca. Dojdą jeszcze dysze i koła Eduarda oraz nos Quickboosta. Model chcę zrobić jak najlepiej jak to (dla mnie ) możliwe, ale z powodu obowiązków budowa nie będzie zbyt galopować. Zapraszam wszystkich do podglądania! Nie jest to moje pierwsze podejście do tego projektu - w zeszłym roku robiłem identyczny model, tyle, że coś nie wyszło i poszedł do kosza. Zdjęcia tutaj wklejone pochodzą jeszcze ze starego wątku na innym forum, ale te z budowy będą jak najbardziej świeże. Do wieczora obiecuję pierwsze zdjęcia z warsztatu. Edytowane 1 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Będę patrzył na ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Będę patrzył na ręce Dzięki za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Będę tu stałym bywalcem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Już mi ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Fajny temat, dobrze, że wybrałeś ten moment kiedy był czeski kamuflaż z legalnymi szachownicami. Zwróć zresztą na to uwagę, bo instrukcja z kalkomanii, którą pokazałeś daje szachownice odwrotnie. Już to kiedyś pisałem - nie wiem czy u Ciebie - w tytule wątku i używanym nazewnictwie wypada uhonorować także Gurewicza, wszak Mikojan bez niego musiałby stoczyć bój z Milem o nazwę "Mi" dla swoich samolotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Inna opcja: Mik:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Fajny temat, dobrze, że wybrałeś ten moment kiedy był czeski kamuflaż z legalnymi szachownicami. Zwróć zresztą na to uwagę, bo instrukcja z kalkomanii, którą pokazałeś daje szachownice odwrotnie.Już to kiedyś pisałem - nie wiem czy u Ciebie - w tytule wątku i używanym nazewnictwie wypada uhonorować także Gurewicza, wszak Mikojan bez niego musiałby stoczyć bój z Milem o nazwę "Mi" dla swoich samolotów Dzięki - mała zmiana, ale ważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Jak jest jeszcze miejsce w pierwszym rzędzie to zasiadam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Też cichutko przysiądę i poobserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 1 Maja 2013 Autor Share Napisano 1 Maja 2013 Są obiecane fotki. W tej chwili nie ma czego pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel.G Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Swietny temat będę śledził bo sam mam w planach to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Jesli chodzi o malowanie polskie to ModelMaker tez ma w swojej ofercie malownaie 77... Tez chetnie popatrze na warsztat bo zamierzam takze robic samolot z tego samego zestawu w tym samym malowaniu... Zamierzam wykonac maly myk jesli chodzi o malowanie ex czeskie ale o tym ciiii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Ciekawostka - do takiego stadium doszedł mój projekt zanim go katastrofa dopadła. I teraz pytanko - czy zastosowane wtedy farby mają odpowiednie odcienie? Dla porównania zdjęcie oryginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 A jakiej firmy farb uzywales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 A jakiej firmy farb uzywales? Gunze H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Sprawdz farby Agamy... Maja cala palete jesli chodzi o malowanie czeskich MiGow-29 http://www.jadar.com.pl/jadar-group/agama/czechy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Sprawdz farby Agamy... Maja cala palete jesli chodzi o malowanie czeskich MiGow-29 http://www.jadar.com.pl/jadar-group/agama/czechy.htm A skąd mozna je zamówić? Na mojehobby ich nie mają. EDIT. Na jadarze mają. Zobaczę też ile mam tych "starych" Gunze - jeżeli będzie wystarczająco, to nie widzę problemu, aby ich użyć. Edytowane 2 Maja 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Masz podany caly link wraz ze sklepem... A adres sklepu to www.jadar.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Oba brązowe wyglądają na jaśniejsze niż na zdjęciu, ale ogólnie wygląda bardzo dobrze Możesz podać numery tych Gunze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Fajny temat, dobrze, że wybrałeś ten moment kiedy był czeski kamuflaż z legalnymi szachownicami. Zwróć zresztą na to uwagę, bo instrukcja z kalkomanii, którą pokazałeś daje szachownice odwrotnie. To nie do końca tak. 77 miał i słuszne i niesłuszne szachownice. Tak więc jak ich nie przykleisz będzie dobrze http://www.airliners.net/photo/Poland---Air/Mikoyan-Gurevich-MiG-29A-(9-12A)/1153790/L/&sid=c9c7bc09baec778f7ec228f9dc2f20fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 Toteż tak to ująłem, kierując się fotką tytułową warsztatu. Jeśli mamy wybór róbmy szachownice słuszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Rozumiem, że te "słuszne" szachownice to t przed obróceniem o 90 stopni? Bo właśnie takie chcę na swoim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 Oba brązowe wyglądają na jaśniejsze niż na zdjęciu, ale ogólnie wygląda bardzo dobrze Możesz podać numery tych Gunze? Kolory zasugerowane przez Eduarda, czyli H337 (dolne powierzchnie), H44, H122, H136, H17 i H305. Przy czym ja zamieniłem H122 na H58, ale nie wyszło to wcale lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 2 Maja 2013 Autor Share Napisano 2 Maja 2013 I znalazł się też wzorzec http://www.eduard.com/store/Eduard/MiG-29A-1-48.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi