Rack Napisano 16 Lipca 2013 Share Napisano 16 Lipca 2013 Aż nie wierzę, że to Twój dopiero trzeci model . Gratulacje, dobra robota !!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Lipca 2013 Autor Share Napisano 20 Lipca 2013 Postanowiłem, że kosztem kolejnego modelu, zakupie dla Tygrysa porządną dioramke. Tylko nie wiem jaką jeszcze. Może ktoś zna jakiś namiar, gdzie jest dość duzy wybór za dobrą cene, bo w niektórych sklepach porównując do allegro, ceny są troche przesadne. Przy dioramce mam zamiar tez wykorzystać figurki, które były w zestawie z Tygrysem. Może tez ktoś podpowie jakiś ciekawy pomysł na scenke ? bo nie mam doświadczenia z takimi budowami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 20 Lipca 2013 Share Napisano 20 Lipca 2013 Ofensywa zimowa, najpierw poszukaj dobrego patentu na śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Lipca 2013 Share Napisano 21 Lipca 2013 Bardzo dobra robota. Nie trać zapału i dawaj kolejny warsztat na tapetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Lipca 2013 Autor Share Napisano 21 Lipca 2013 Nie trace zapału, nastepna będzie pantera, ale to dopiero na jesien Ps. Tak z dnia na dzień się mu przyglądam i ewnetualnie robie drobne korekty i postanowiłem go troszkę przykurzyc ceglastym kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Postanowiłem, że na pierwsza dioramke wybiorę ten oto model. Scenka będzie przedstawiała jedna z ardeńskich ulic. Z dodatków na pewno dokupię trochę cegiel luzem i sztuczny śnieg, ale nie wiem co jeszcze. Proszę o pomoc, co kupic od razu, żeby nie wydawac kasy na nie trafione dodatki i dodatkowe wysyłki. Dioramka http://www.mojehobby.pl/products/Ardennes-Street.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drago101 Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Dobra robota, bardo realistyczne wykonanie w typie jaki lubię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 wdziałem filmik jak koleś sklejał te dioramy za pomocom nitro musisz się przyłożyć do wycinania z elementów z formy to potem pójdzie gładko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Właśnie robię podobną dioramę od Miniartu, skleja się normalnym klejem modelarskim, polecam UHU Plast lub CA tam gdzie musi być b. mocne spojenie. Standard - polistyren. Z dodatków możesz wziąć House Accessories tej samej firmy - tanie a dostajesz masę dodatków, drzwi, okna okiennice, płoty, rynny, lampy - byłem zaskoczony jak otworzyłem pudło - dużo więcej dostajemy niż można wnioskować z artbox'u. Wzbogacisz świetnie każdą miejską scenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 A z posypek i roslinnosci, co bys proponował, aby pasowało do tej dioramy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 Zależy od pory roku, ty zimę chcesz robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 23 Lipca 2013 Share Napisano 23 Lipca 2013 są gotowe kępki traw np to http://www.exito.sklep.pl/pl/p/POLAK-4103-Kepy-trawy-wariant-A3/9733 dość łatwe w użyciu są jeszcze trawy elektrostatyczne ale sadzenie ich wymaga już trochę pracy i maty które można docinać przej żyj ofertę coś wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Share Napisano 23 Lipca 2013 Zależy od pory roku, ty zimę chcesz robić? Tak, to ma być wczesna zima i dioramka będzie delikatnie osniezona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 24 Lipca 2013 Share Napisano 24 Lipca 2013 Zima 1944/1945 to było jednak trochę śniegu. Poszukaj fotek z ofensywy ardeńskiej - masz przykładową tj. ardeny grudzień 1944: created by picasa2html.com Będziesz musiał sporo ośnieżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi