Czesio Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Do drobnicy to tylko gęsty albo żel, rzadki rozlewa się po elemencie między innymi przez napięcie powierzchniowe, i cały detal jest w kleju, często przyklejając się do pęsety. Z buteleczką trzeba uważać i uciąć dzióbek trochę niżej niż jest to zaznaczone, bo bardzo lubi się przyklejać do zakrętki a wtedy już koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Do drobnicy to tylko gęsty albo żel, rzadki rozlewa się po elemencie (...)i cały detal jest w kleju, często przyklejając się do pęsety Nawet jeżeli nakładamy klej igłą bądź innym narzędziem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Do drobnicy to tylko gęsty albo żel, rzadki rozlewa się po elemencie (...)i cały detal jest w kleju, często przyklejając się do pęsety Nawet jeżeli nakładamy klej igłą bądź innym narzędziem? Zależy ile tego kleju na igle mamy i jak duży element ;) Ja osobiście gdzieś za rzadkim nie przepadam, zawsze klejąc wyciskam trochę kleju na kawałek plastiku i rzadki bardzo szybko mi zasychał, a gęsty sobie wyleję i jest zdatny do użytku przez długi czas i o wiele mniej się go zużywa. Przynajmniej mam pewność że element przyklei się do modelu a nie do pęsety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Myślę o drobnicy w 72. Dobra jako że mam jeszcze trochę pospolitego Gupergluta, pójdę za Twoją radą i zakupię ten klej http://chematic.com.pl/home/6109-roket-max-klej-cyjanoakrylowy-10-20s-gesty.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Obawiam się że może nie być dobry, wygląda na ca dla modelarzy rc a te z reguły schną dość szybko, i wylany na podstawkę może zaschnąć w kilka sekund, polecam ten : http://www.model-fan.com.pl/index.php?p1079,klej-cyjano-akrylowy-gesty używam go w tym momencie i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 1 Stycznia 2014 Share Napisano 1 Stycznia 2014 Niby 10-20 sekund. Szczerze mówiąc oferta tych kleii jest bardzo ciekawa, i chyba zaryzykuje i zapoznam się z nimi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Dorzucę jeszcze trzecie pytanie. Czym wycinacie blaszki z ramek? Nożykiem, piłką, szczypcami czy coś innego? Czy małe i duże czymś innym wycinacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Blaszki Eduarda wycinam nożykiem Olfa, AK-4 chyba, na twardej podkladce, bo te wąsy są bardzo cienkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nużek Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Aha, też tak robię tylko że zawsze mam problem bo zostaje mi ciutke wąsa i musze się z tym bawić później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Polecam takie nożyczki. http://www.mojehobby.pl/products/Mini-nozyczki-do-elementow-fototrawionych.html W sklepach zaopatrzenia medycznego można kupić taniej. Nie odkształcają blaszki tak jak podczas wycinania skalpelem, są bardzo precyzyjne, można odciąć 'wąsy' tuż przy elemencie, że nie wymaga nawet szlifowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Mam takie nożyczki tylko kupione w sklepie dentystycznym coś za 20 PLN. Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 No tak, teraz przypadkiem się dowiaduję, dlaczego moje blaszki zawsze są nieco wygięte, bo ciąłem zawsze skalpelem... Człowiek uczy się całe życie. Dacie jakiś link do takiego sklepu konkretnego? Szybko postaram się zanabyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloszek28 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Te są bardzo dobre. http://medi-portal.pl/narzedzia-chirurgiczne/102-nozyczki-praeparacyjne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Września 2014 Share Napisano 10 Września 2014 Wygięte do odcinania z ramek się nadadzą, ale do cięcia arkusza blaszki przy własnej waloryzacji już nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Run111 Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Używam nożyczek wędkarskich. http://www.bogdangawlik.pl/index.php/cPath/76_77_82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi