Krisownia Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Supcio się maszynka prezentuje z gąskami, nawet nie pomalowanymi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Doszły gąsienice, będzie zabawa Ja właśnie zamówiłem do swojego Zvezdowego teciaka takie gąski. Zobaczymy jak mi pójdzie składanie. Masz możliwość ich ściągania do malowania czy zrobiłeś je na sztywno? Przyłączam się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o składalność tych gąsienic to jest ok, mi udało się je poskładać w ok 2 godzinki. Co do ich montowania, to gąsienice spokojnie mogę sobie zdjąć i pomalować. Mój patent polega na tym ,że wkładam między ogniwka ostrze skalpela, pyk i je oddzielam. Potem delikatnie odginam cześć z koła napędowego i wysuwam całą gąsienicę do tyłu. Zaznaczyłem miejsce gdzie rozdzielam ogniwka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Dzięki za fotki i opis . Bardzo dobrze się prezentują. Model pięknie zrobiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Doszły gąsienice, będzie zabawa Ja właśnie zamówiłem do swojego Zvezdowego teciaka takie gąski. Zobaczymy jak mi pójdzie składanie. Ja także akurat tyle, że do Tamki i byłem ciekaw jak z nimi w praktyce, ale widzę, że wszystko dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 10 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2013 Dzięki za fotki i opis Nie ma problemu, jeżeli ktoś jest zainteresowany tym, żebym wrzucał dokładniejsze fotki z jakichś procesów budowy to piszcie śmiało. Ogólnie wrzucam zdjęcia co jakiś czas z kilku etapów prac, nie mam za bardzo czasu dokładnie fotografować modelu po każdym zabiegu, ale jeżeli ktoś jest zainteresowany to mogę to zrobić i opisać po kolei co jak robię Model pięknie zrobiony . Do końca jeszcze sporo brakuje, także może okazać się że wyjdzie gniot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Do końca jeszcze sporo brakuje, także może okazać się że wyjdzie gniot To spalimy Cię na stosie. Z ramek wtryskowych po modelach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 I oblejemy wcześniej Terpentyną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 11 Czerwca 2013 Share Napisano 11 Czerwca 2013 Ja składam w dwóch cześciach gąsienice - góra dół, oddzielone na wysokosci kół napędowych i napinających. W większości czołgów spokojnie można zdejmowac do malowania i składać. Maluje w dwóch częściach a potem po sklejeniu na kołach nic nie widać. Osytateczne kurzenie i miejsce łączenia nie widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 Twoja praca przypomina mi moja formoczke, bardzo podobne do siebie Czekam na brudzenie, upierdziel dziada porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 12 Czerwca 2013 Share Napisano 12 Czerwca 2013 „Myszka Miki” prezentuje się rewelacyjne. Czekam na brudzenie. Wycinam potrzebną ilość ogniw, szlifuję i sprawdzam czy dobrze do siebie pasują. Podkład na gęsi dawałeś jeszcze w ramkach czy już po wycięciu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2013 Twoja praca przypomina mi moja formoczke, bardzo podobne do siebie Czekam na brudzenie, upierdziel dziada porządnie. Gdzieś mi Twój model umknął, ale teraz się przyjrzałem i rzeczywiście mega podobne są Mam nadzieję, że nie oskarżysz mnie o plagiat. Co do brudzenia, to planuję tego syfu trochę dać. „Myszka Miki” prezentuje się rewelacyjne. Czekam na brudzenie. Podkład na gęsi dawałeś jeszcze w ramkach czy już po wycięciu?? Dzięki Co do gąsienic, to sklejam najpierw w całość. Potem ściągam je, daję podkład i maluję kolorem bazowym. Kolor plastiku z którego są zrobione gąsienice jest podobny do podkładu i to może mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 13 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2013 Model po zaciekach i wstępnym brudzeniu. Teraz zaczyna się najciekawszy etap, trzeba go styrać ale z umiarem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Jestem na tak! nie zapomnij tylko o tytłaniu skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Czerwca 2013 Share Napisano 13 Czerwca 2013 Robi się smakowicie! GJ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 W modelarstwie nie ma czegoś takiego jak plagiat Tetetka wygląda bardzo dobrze, podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 14 Czerwca 2013 Share Napisano 14 Czerwca 2013 Fajnie zmalowany teciak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 15 Czerwca 2013 Share Napisano 15 Czerwca 2013 Model wygląda bardzo ciekawie w tym zimowym ubraniu : , sam przymierzam się do budowy modelu Panther G w zimowym malowaniu ale to dopiero po powrocie do domu we wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dzięki za miłe słowa Tymczasem troszkę ubłociłem T-34. Powoli zbliżam się do końca prac nad modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Ostro uwalany, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Wiedziałem, że będzie super-extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 Wiedziałem, że będzie super-extra Gdzie tam super extra, do dobrego poziomu modelarstwa jeszcze mi duuuuuuuuuuuuuużo brakuje, ale cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Robi wrażenie. Jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2013 Zapraszam do galerii viewtopic.php?f=68&t=38784 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi