zbychm Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Martola podała w zapowiedzi : Mi-2 morski: http://www.martola.com.pl/pl1879/produkty48654/mi_2_morski Mi-2 transportowy: http://www.martola.com.pl/pl1879/produkty48655/mi_2_transportowy_ Mi-2 URN: http://www.martola.com.pl/pl1879/produkty48656/mi_2_urn_ Mi-2 wojskowy: http://www.martola.com.pl/pl1879/produkty48657/mi_2_wojskowy_ Mi-2 czajnik 50 lat: http://www.martola.com.pl/pl1879/produkty48658/mi_2_czajnik_50_lat_ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Chyba będzie trzeba kupić tego brzydala ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinekf1 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 pięknie, oby jakością nie ustępowały Puszczykowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofik Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 HURA !!! Po tym co producent mówił po wypuszczeniu puszczyka czułem po kościach że Mi-2 się zbliża Jak utrzymają poziom to zorbie ze dwa. Szkoda tylko ze nie ma mojego wymnażanego, łaciatego Mi-2URP ale to już pryszcz, można przerobić z URN. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 URP też by cieszył, ale nie ma co wybrzydzać. To jedna z lepszych wiadomości w tym roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Wiadomość cieszy, ale czy to nowe wypraski czy stary Smer z nowymi kalkami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytus Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Wiadomość cieszy, ale czy to nowe wypraski czy stary Smer z nowymi kalkami? Nowe wypraski, nie mają nic wspólnego ze SMERem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 To się teraz zacznie polowanie na in-boxy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
young Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Wiadomość cieszy, ale czy to nowe wypraski czy stary Smer z nowymi kalkami? Leszku, tak jak pisze Tytus, już po wydaniu Puszczyka mówiono o nowym Mi-2 ;) Panowie zlitujcie się i zróbcie TS-11! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Zamawiam cztery, tak jak kol. young czekam na Iskrę! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JARD Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 pięknie, oby jakością nie ustępowały Puszczykowi I ceną, i ceną psze Pana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 75 zł. w M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BOMI21 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ale my chcemy TS-11 !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowal76 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ale my chcemy TS-11 !!! Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr_P Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 teraz to już nigdy nie skończę swojego ruskiego no name'a czajnika. to czekamy na in-boxa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tofik Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda Ciekawe jaką metodą badał rynek ? Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki. Sam by ze dwie iskierki złożył. Jest sporo nietkniętych tematów które mogły by być hitem nie tylko z dziedziny lotnictwa np STAR 266 piękny pojazd i w ogromnej ilości wersji zabudowy, aż się prosi o zestaw w 1/35. IBG zrobiła Bedford QLD a STAR się nie da ? Przepraszam za delikatne zboczenie z tematu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Zapobiegawczo: na dyskusje o polityce producentów itp proszę założyć osobny wątek Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytus Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ciekawe jaką metodą badał rynek ? Zapewne własnego doświadczenia w handlu. Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki. Cywilizowany poziom i rozsądna cena raczej nie chodzą w parze. IBG zrobiła Bedford QLD a STAR się nie da ? Da się, tylko kto to kupi i w jakiej ilości? Podejrzewam, że w przypadku STARA 266 nawet nie zwróciłyby się nawet poniesione koszty. Jest sporo nietkniętych tematów Zapewne dlatego że są nieopłacalne. Spróbuj a zobaczysz EDIT Zapobiegawczo, jeżeli taki temat powstanie, proszę o przeniesienie tego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stakor1 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 A co z topgunem? Odpuślili wobc zapowiedzi aeroplastu? To teraz czakamy na blachy parta i kalki Tytusa... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tytus Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 A co z topgunem? No okładka już jest, trzeba zapewne jeszcze chwilę poczekać. Fajnie bo będzie można wybrać to co lepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki. Cywilizowany poziom i rozsądna cena raczej nie chodzą w parze. Tutaj akurat SW-4 jest bardzo dobrym przykładem kompromisu Jak Mi-2 będzie trzymało ten sam poziom, a wierzę, że tak, to będzie naprawdę nie lada gratka. Jeszcze później Mi-8/17 by się przydało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
POLAKKK Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Ale my chcemy TS-11 !!! Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda . Sami bywalcy forum wszystko by rozkupili A jak mamy listę pobożnych życzeń do AeroPlastu, ja bym poprosił o polską pancerkę w 35, wykonaną tak dobrze, jak Puszczyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cinekf1 Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Jeszcze później Mi-8/17 by się przydało lubię to!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manas Posted June 1, 2013 Share Posted June 1, 2013 Bedford i Mi-2 znajdą zapewne wielu nabywców zagranicznych, takie tematy jak Iskra czy Stary trzeba jednak kalkulować przy założeniu, ze będą kupowane prawie wyłącznie przez Polaków. (Mimo powyższego nie tracę nadzieji;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts