Jump to content

Aeroplast - rodzina Mi-2

zbychm
 Share

Recommended Posts

• Replies 229
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

HURA !!!

Po tym co producent mówił po wypuszczeniu puszczyka czułem po kościach że Mi-2 się zbliża

Jak utrzymają poziom to zorbie ze dwa. Szkoda tylko ze nie ma mojego wymnażanego, łaciatego Mi-2URP ale to już pryszcz, można przerobić z URN.

Wiadomość cieszy, ale czy to nowe wypraski czy stary Smer z nowymi kalkami?

Leszku, tak jak pisze Tytus, już po wydaniu Puszczyka mówiono o nowym Mi-2 ;)

Panowie zlitujcie się i zróbcie TS-11!

Ale my chcemy TS-11 !!!

Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda .

Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda

Ciekawe jaką metodą badał rynek ? Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki. Sam by ze dwie iskierki złożył. Jest sporo nietkniętych tematów które mogły by być hitem nie tylko z dziedziny lotnictwa np STAR 266 piękny pojazd i w ogromnej ilości wersji zabudowy, aż się prosi o zestaw w 1/35. IBG zrobiła Bedford QLD a STAR się nie da ?

Przepraszam za delikatne zboczenie z tematu

Ciekawe jaką metodą badał rynek ?

Zapewne własnego doświadczenia w handlu.

Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki.

Cywilizowany poziom i rozsądna cena raczej nie chodzą w parze.

IBG zrobiła Bedford QLD a STAR się nie da ?

Da się, tylko kto to kupi i w jakiej ilości? Podejrzewam, że w przypadku STARA 266 nawet nie zwróciłyby się nawet poniesione koszty.

Jest sporo nietkniętych tematów

Zapewne dlatego że są nieopłacalne. Spróbuj a zobaczysz

EDIT

Zapobiegawczo, jeżeli taki temat powstanie, proszę o przeniesienie tego posta.

Bo na moje oko gdyby był na cywilizowanym poziomie wykonania i w rozsądnej cenie to by schodził jak świeże bułeczki.

Cywilizowany poziom i rozsądna cena raczej nie chodzą w parze.

Tutaj akurat SW-4 jest bardzo dobrym przykładem kompromisu Jak Mi-2 będzie trzymało ten sam poziom, a wierzę, że tak, to będzie naprawdę nie lada gratka. Jeszcze później Mi-8/17 by się przydało

Ale my chcemy TS-11 !!!

Jakiś czas temu miałem przyjemność rozmawiać z właścicielem jednej z polskich firm modelarskich i zaproponowałem aby zrobili TS 11 Iskra . Miły Pan powiedział że model Iskry się nie sprzeda .

Sami bywalcy forum wszystko by rozkupili A jak mamy listę pobożnych życzeń do AeroPlastu, ja bym poprosił o polską pancerkę w 35, wykonaną tak dobrze, jak Puszczyk.

Bedford i Mi-2 znajdą zapewne wielu nabywców zagranicznych, takie tematy jak Iskra czy Stary trzeba jednak kalkulować przy założeniu, ze będą kupowane prawie wyłącznie przez Polaków.

(Mimo powyższego nie tracę nadzieji;))