drabik Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 W oczekiwaniu na piękny zachód słońca i możliwość poczynienia kolejnych zwariowanych zdjęć kolejnego niedoskonałego modelu postanowiłem pokazać już teraz odrobinę biurkowych zdjęć "hihikoptera", który w epoce dziarsko wkraczającego na rynek i Waszmościów serca nowego produktu Aeroplastu trąci myszką, obskóranctwem i uwidacznia każdą człowieczą marną umiejętność... Ale jak już się kiedyś zaczęło (drugi raz zresztą, pierwszy wylądował w kontenerze przed blokiem), to należało skończyć, co napoczęte... I tak powstało poniższe "wiekopomne dzieło", odzwierciedlające pierwsze śmigłowce tej serii, wykorzystywane przez Lotnicze Pogotowie Ratunkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Kiedyś otworzyłem pudełko tego zestawu i szybko zamknąłem. Kupuję dużo słabo składalnych modeli, ale ten sobie bez żalu odpuściłem. Mogę tylko pogratulować samozaparcia i wyboru tematu. Nie pomagają też zdjęcia, by w pełni cieszyć się galerią, może nie było najszczęśliwszym robienie zdjęć białej w dużej części maszyny na białym tle? Może jasnoszare byłoby lepsze? To akurat zdjęcie najbardziej mi się podoba: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Fajniutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Super. Pozdrawiam, Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 A krzyżyk na brzuchu ma Super wyszedł ten szkaradek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 chyba drabikowi czarnej farbki zbrako na dokonczenie łopat WN , pozatym fajna maszynka Znaczy, że te czarne krawędzie były na całej długości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Fajne malowanie wybrałeś ...a co do modelu,to powiem tyle-Nie dałbym już rady psychicznie...kolejny raz do niego podejść..i przerabiać,żeby przypominał MI-2 warsztat: MI-2 1/48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 23 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2013 chyba drabikowi czarnej farbki zbrako na dokonczenie łopat WN , pozatym fajna maszynka Adam - też mnie to frapowało, ale wpatrywałem się w zdjęcia z Muzeum Ratownictwa i tam mi wychodziło, że czarne to jednak ciągnęło się do połowy łopaty... Może z biegiem czasu to się zmieniało?? A tak przy okazji - to element instalacji przeciwoblodzeniowej? Artek - nie ma, ale dobrze, żeś mi na to zwrócił uwagę Się pojawi:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Czerwca 2013 Share Napisano 23 Czerwca 2013 Dla mnie pierwsza klasa A nad tlem to mozna jeszcze popracowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Bardzo ładny, gratuluję. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek532 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Robiłeś warsztat czy tylko galerie? Pytam bo zacząłem sklejac, ale inne malowanie, niedługo warsztat pewnie zawita na forum tylko muszę podgonic z innym modelem. A model super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Tylko galerię... Postanowiłem wprawdzie, że nie wyrobię bezkresnej pustyni wewnętrznej tego modelu (i tak "wyposażenie" do niczego było niepodobne i również do niczego nie pasujące); więc zrobiłem i wrzuciłem co umiałem... kozetkę (odrobinę przyduża niestety wyszła), nowe drążki, orczyki, kokpit z tego co podeszło pod rękę i wymalowane panele... Obrazoburczo chodziło o to, że jak by kto się uparł przez te krystalicznie czyste okienka zajrzeć, to żeby jednak coś zobaczył. Mam parę fotek z produkcji, ale boję się oberwać kamieniami;) Tymczasem - jako, że mnie już znacie od tej strony zapewne, powiem tylko - kto wariatowi zabroni;) Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 Ja w swoim z okresu, powiedzmy, dzieciństwa, nie mam nic oprócz figurki w drzwiach. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 Ja w swoim z okresu, powiedzmy, dzieciństwa, nie mam nic oprócz figurki w drzwiach. ;) Znaczy, jakiegoś ratownika jak malowanego?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Czerwca 2013 Share Napisano 24 Czerwca 2013 SARowski z Babich Dołów w Gdyni bodajże, zielono - pomarańczowy. Zdaje się, że to malowanie było w którymś modelu pudełkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2013 SARowski z Babich Dołów w Gdyni bodajże, zielono - pomarańczowy. Zdaje się, że to malowanie było w którymś modelu pudełkowe. Ano, Panie... było... alem ja się uparł i zaślinił do LPR-u;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Krzyś, ale Michałki sanitarne nie mogą latać po zachodzie Słońca, co ta za "prowokacja" A był SARowski z Ariexu w żółtym pudełeczku, czeski model no trochę lepszy od Intecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 O kurczę, a może to ten był? Ja nawet nie wiedziałem, że one się od Intecha różnią. W środku oba były puste. Nie prowokacja, mój model był robiony dla mojego Taty, który takowym latał na wideofilmowanie (tak właśnie! ;) sprzętu wysyłanego ze stoczni do armatorów. Figurka na tę okoliczność miała nawet kamerę Sony S-VHS. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Chodziło mi o tą fotkę z tą "prowokacją" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 25 Czerwca 2013 Share Napisano 25 Czerwca 2013 Wybacz, my obaj to Krzysztofy, nie zalapalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi