Skocz do zawartości

T-72 M1 z 9 BKP Braniewo Tamiya 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

T-72 <1 z 9 Brygady Kawalerii Pancernej z Braniewa.

Tamiya prosto z pudła,plus kalkomanie z ToroModel.Model pomalowany przez Roberta Ostrowskiego ,warsztat : viewtopic.php?f=87&t=38632

3fn0.jpg

h17s.jpg

tfaa.jpg

mht7.jpg

w8ep.jpg

v6ui.jpg

uzp7.jpg

lius.jpg

53z9.jpg

Jest to mój pierwszy współczesny produkt. Jak się wam to widzi?

Napisano

Jako stary maruda, kwękacz, wichrzyciel i ogólnie to bym się tylko przyje...... przyczepił o brak okablowania wyrzutników granatów dymnych i zbyt brązowe bandaże na kołach w tym kolorze. A za całokształt daję ocenę 5 bo jak ja chodziłem do szkoły to jeszcze szóstek nie było. Model mi się bardzo podoba.

Napisano

Bardzo fajny i w porządnych barwach Szkoda ze autor nie pokusił się jak Paweł wspomniał i okablowane chociaż wyrzutników granatów dymnych. Ogólnie przyczepiłbym się do tych zacieków na bocznych fartuchach ale ogólnie bardzo ładny model. No i z 9 BKPanc, duże piwo

Napisano

Świetny model. Cieszę się Tomek że się nie poddajesz i wrzucasz kolejne modele do warsztatu. Będzie okazja obejrzeć fajne prace i malowanie Roberta. Co następne - oczywiście nie liczę ISU?

Napisano

Mam wrażenie, że test z akceptacji jeśli chodzi o mój pierwszy współczesny produkt zaliczyłem, zatem po ISU będą to kolejne współczesne ruskości, a mianowicie Dragonowskie T-72 z pancerzen reaktywnym i T-80UD. No cóż okablowanie wyrzutników faktycznie stanowi bolesny dla oka brak, wiedziałem o tym od samego początku. Niestety mam swoje ograniczenia i świadomie przez nie zrezygnowałem z tego kawałka drutu. Czasem lepiej coś pominąć niż żałować, że spieprzyło się coś w sposób nieodwracalny.

Napisano
Czasem lepiej coś pominąć niż żałować, że spieprzyło się coś w sposób nieodwracalny.

Bardzo trafnie to ująłeś. Mądrego to i posłuchać warto. Popieram.

Tak patrzę na Twoje dzieło, że chyba moją "siedemdwójkę" z Tamki przemaluję .....

Napisano

Witam!

Nic dodać, nic ująć! Po prostu ochów i achów mi zabrakło co by mój zachwyt wyrazić.

Model klasa...

Napisano

Dzięki za pochwały. Naprawdę jest to dla mnie niesamowity bodziec do śmielszego wejścia w tematykę współczenej broni pancernej. Zawsze pasjonowała mnie II wojna światowa. Tematykę współczesności pozostawiałem na uboczu. Może dlatego, że miałem to na codzień. Teraz powolutku zaczynam rozumieć, że Panterą czy Isem-2 sobie nie pośmigam, a pęd powietrza na twarzy cisnąc pedał do podłogi w BWP-ie czuję do dzisiaj. Oj pojeździło się! Pojeżdziło!

Napisano

Jak pisałem w warsztacie ten wóz posiada w swoim wyglądzie jedną anomalię odbiegającą od standardu. Bynajmnej nie chodzi o elementy konstrukcyjne, a o malowanie. Jak do tej pory nikt tego nie zauważył i nie wytknął. Uważnych obserwatorów zachęcam do odnalezienia jej.

Napisano

Nie, ale nie będę was dalej męczył. Może nie jest to aż tak bardzo widoczne, ale lemiesz jest w minii. Nie jest to uleganie z naszej strony żadnej modzie, ale znaleźliśmy z Robertem na fotkach jednego z braniewskich T-72 z takim właśnie lemieszem. Może wóz świeżo po remoncie?

Napisano
Mam wrażenie, że test z akceptacji jeśli chodzi o mój pierwszy współczesny produkt zaliczyłem

Jak Twój, skoro Robert malował?

To jest pół-Twój albo nawet jesteś autorem mniejszościowym.

Ładnie to tak? Dla mnie lipa

Napisano
Mam wrażenie, że test z akceptacji jeśli chodzi o mój pierwszy współczesny produkt zaliczyłem

Jak Twój, skoro Robert malował?

To jest pół-Twój albo nawet jesteś autorem mniejszościowym.

Ładnie to tak? Dla mnie lipa

Nie będę po raz setny tłumaczył każdemu zawiłości problemu. Zaglądający częściej na to co robię wiedzą o co chodzi. Najzwyczajniej przykro i tyle.

Napisano
Nie będę po raz setny tłumaczył każdemu zawiłości problemu. Zaglądający częściej na to co robię wiedzą o co chodzi. Najzwyczajniej przykro i tyle.
Nie martw się Tomek i tak dzielnie walczysz. Niektórzy pomimo dwóch sprawnych rąk nie potrafią skleić czysto modelu.
Jak Twój, skoro Robert malował? To jest pół-Twój albo nawet jesteś autorem mniejszościowym.

Nastepnym razem dowiedz się czegoś o autorze pracy i jego planach zanim zaczniesz tak pisać.

Ładnie to tak?

A ładnie to tak wbijać komuś szpilki skoro Tomek już dawno pisał że ledwo trzyma nóż a o aero to może tylko pomarzyć?

Napisano

Nie znam szczegółów ale widzę, że moja wypowiedź była bardzo nie na miejscu i sprawiła przykrość. Najmocniej przepraszam.