Jump to content

Normandia '44 - 1:35

wapel
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Zakładam warsztat mojego nowego projektu, co prawda trochę już zacząłem, ale wszystko nadal jest w powijakach.

Generalnie pomysł jest taki, aby pokazać rozbity samolot i dwóch Niemców zaglądających do środka. Figurki, które wykorzystam to Alpine (świetny zestaw!), a pilota w środku ulepię sam (przynajmniej postaram się). Piper Cub (straszny brzydal z tego samolotu) od Bronco.

1.jpg

Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy.

4.jpg

5.jpg

A tutaj samolot, z drugim pilotem. Wciąż w trakcie lepienia, ale i tak za dużo nie będzie widać.

7.jpg

[quote

Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy.

4.jpg

5.jpg

quote]

Hej.Jak prysniesz matem i przypudrujesz bedzie ok-powinny wyjasniec.

Fajny projekt

Fajny, tylko co on tak dziwnie ma ten pasek hełmu poprowadzony, na brodzie zamiast pod nią Tak było w rzeczywistości

Pewnie zależy od tego jak mocno sobie go żołnierz skrócił.

Tymczasem popracowałem trochę przy osłonie silnika. Z tego ujęcia, niestety tego dobrze nie widać, ale jest mocno podgięta do góry i w bok. Ogon, na razie osobno, zamocuje do reszty kadłuba i spróbuję zrobić porwane płótno. W miejscach z naklejoną folią na ogonie będzie widać ślady po pociskach i porwane płótno.

8.jpg

9.jpg

• 1 month later...

Podziałałem.

12.jpg

Na prostą w tej chwili folię chcę nałożyć kalkomanię, a potem dokleić ją do pierwszej połowy kadłuba. Tutaj moje pytanie, bo tak zacząłem się zastanawiać - czy podkład będzie się trzymał folii aluminiowej czy np. trzeba dać np. metal primer czy w ogóle nie ma szans?

11.JPG

Polutowałem konstrukcję skrzydła. Na tym będę zawieszał fragmenty płótna

13.jpg

Tu widać całą sylwetkę samolotu. Drugie skrzydło zostanie nadłamane w taki sposób, że Piper przechyli się cały na lewy bok.

14.jpg

Stan na dziś. W miarę zadowolony jestem - kalki fajnie siadły.

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

A tu kicha - na tym odcinku skrzydła powinny już zaczynać się biało-granatowe pasy, ale zapomniałem o nich, a teraz już za późno :-/

23.jpg

• 1 month later...

Robi wrażenie, a to dopiero warsztat:D Drzewko ładnie wyszło. Czy listowie nie jest przypadkiem z mchu zrobione? Jeśli tak to spróbuj je czymś zakonserwować, bo po pewnym czasie zbrązowieje i zacznie się osypywać.