wapel Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Cześć! Zakładam warsztat mojego nowego projektu, co prawda trochę już zacząłem, ale wszystko nadal jest w powijakach. Generalnie pomysł jest taki, aby pokazać rozbity samolot i dwóch Niemców zaglądających do środka. Figurki, które wykorzystam to Alpine (świetny zestaw!), a pilota w środku ulepię sam (przynajmniej postaram się). Piper Cub (straszny brzydal z tego samolotu) od Bronco. Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy. A tutaj samolot, z drugim pilotem. Wciąż w trakcie lepienia, ale i tak za dużo nie będzie widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 Zapowiada się ciekawy projekcik. Jak będzie tak udany jak poprzednie to już jest hicior. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas Posted June 29, 2013 Share Posted June 29, 2013 [quote Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy. quote] Hej.Jak prysniesz matem i przypudrujesz bedzie ok-powinny wyjasniec. Fajny projekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted June 29, 2013 Author Share Posted June 29, 2013 Hej.Jak prysniesz matem i przypudrujesz bedzie ok-powinny wyjasniec: Wojtas, co dokładnie masz na myśli? Pigmenty? To sprawdzony sposób? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpl Posted July 2, 2013 Share Posted July 2, 2013 Fajny, tylko co on tak dziwnie ma ten pasek hełmu poprowadzony, na brodzie zamiast pod nią Tak było w rzeczywistości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted July 5, 2013 Author Share Posted July 5, 2013 Fajny, tylko co on tak dziwnie ma ten pasek hełmu poprowadzony, na brodzie zamiast pod nią Tak było w rzeczywistości Pewnie zależy od tego jak mocno sobie go żołnierz skrócił. Tymczasem popracowałem trochę przy osłonie silnika. Z tego ujęcia, niestety tego dobrze nie widać, ale jest mocno podgięta do góry i w bok. Ogon, na razie osobno, zamocuje do reszty kadłuba i spróbuję zrobić porwane płótno. W miejscach z naklejoną folią na ogonie będzie widać ślady po pociskach i porwane płótno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted July 6, 2013 Author Share Posted July 6, 2013 Uszkodzone śmigło: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted August 20, 2013 Author Share Posted August 20, 2013 Podziałałem. Na prostą w tej chwili folię chcę nałożyć kalkomanię, a potem dokleić ją do pierwszej połowy kadłuba. Tutaj moje pytanie, bo tak zacząłem się zastanawiać - czy podkład będzie się trzymał folii aluminiowej czy np. trzeba dać np. metal primer czy w ogóle nie ma szans? Polutowałem konstrukcję skrzydła. Na tym będę zawieszał fragmenty płótna Tu widać całą sylwetkę samolotu. Drugie skrzydło zostanie nadłamane w taki sposób, że Piper przechyli się cały na lewy bok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Pękniesz owiewkę ? Jak do tej pory niezła robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desaxe Posted August 20, 2013 Share Posted August 20, 2013 Idea dioramki i figurki znakomite, wrak coraz ciekawiej wygląda, czekam niecierpliwie na efekt końcowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted August 24, 2013 Author Share Posted August 24, 2013 Prawie gotowy pod podkład: Lipstein, teraz lepiej widać pękniętą owiewkę. Wybite też są górne szyby, do kabiny wrzuciłem drobno potłuczone szkło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Świetna robota z tą folią, po pomalowaniu będzie wyglądać jak prawdziwy, super ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Bardzo mnie ciekawi efekt po pomalowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted August 26, 2013 Author Share Posted August 26, 2013 Bardzo mnie ciekawi efekt po pomalowaniu. mnie też Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Tylko te krwawe bryzgi na szybie średnio wyglądają, no ja bym się skłaniał ku brązom, w końcu krew krzepnie, chyba że scenka ma przedstawiać scenę tuż po kraksie, na osłodę. Niemiaszek bardzo fajnie wyszedł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidas71 Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Krótko - bardzo dobry powysł , świetne wykonanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jic Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 rewelacja ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Stan na dziś. W miarę zadowolony jestem - kalki fajnie siadły. A tu kicha - na tym odcinku skrzydła powinny już zaczynać się biało-granatowe pasy, ale zapomniałem o nich, a teraz już za późno :-/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironkamil Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Ekstra , jedyne co to kolor wygląda na bardzo jaskrawy, wina aparatu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted September 4, 2013 Author Share Posted September 4, 2013 kolor wygląda na bardzo jaskrawy, wina aparatu? Nie, to baza pod oleje, pigmenty itd. Wszystko ściemnieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted October 5, 2013 Author Share Posted October 5, 2013 W końcu znalazłem znów trochę wolnego czasu to i zacząłem kombinować przy podstawce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Coraz lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted October 13, 2013 Author Share Posted October 13, 2013 Drzewko: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alan Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Robi wrażenie, a to dopiero warsztat:D Drzewko ładnie wyszło. Czy listowie nie jest przypadkiem z mchu zrobione? Jeśli tak to spróbuj je czymś zakonserwować, bo po pewnym czasie zbrązowieje i zacznie się osypywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wapel Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Tak to mech, ale z glicerynki i już pomalowany - powinien trochę wytrzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts