wapel Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Cześć! Zakładam warsztat mojego nowego projektu, co prawda trochę już zacząłem, ale wszystko nadal jest w powijakach. Generalnie pomysł jest taki, aby pokazać rozbity samolot i dwóch Niemców zaglądających do środka. Figurki, które wykorzystam to Alpine (świetny zestaw!), a pilota w środku ulepię sam (przynajmniej postaram się). Piper Cub (straszny brzydal z tego samolotu) od Bronco. Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy. A tutaj samolot, z drugim pilotem. Wciąż w trakcie lepienia, ale i tak za dużo nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 Zapowiada się ciekawy projekcik. Jak będzie tak udany jak poprzednie to już jest hicior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 29 Czerwca 2013 Share Napisano 29 Czerwca 2013 [quote Jeden praktycznie skończony, ciut za ciemny mi wyszedł, ale raczej nie będę go przemalowywał. Zadowolony jestem z jego twarzy. quote] Hej.Jak prysniesz matem i przypudrujesz bedzie ok-powinny wyjasniec. Fajny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 29 Czerwca 2013 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2013 Hej.Jak prysniesz matem i przypudrujesz bedzie ok-powinny wyjasniec: Wojtas, co dokładnie masz na myśli? Pigmenty? To sprawdzony sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 2 Lipca 2013 Share Napisano 2 Lipca 2013 Fajny, tylko co on tak dziwnie ma ten pasek hełmu poprowadzony, na brodzie zamiast pod nią Tak było w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 5 Lipca 2013 Autor Share Napisano 5 Lipca 2013 Fajny, tylko co on tak dziwnie ma ten pasek hełmu poprowadzony, na brodzie zamiast pod nią Tak było w rzeczywistości Pewnie zależy od tego jak mocno sobie go żołnierz skrócił. Tymczasem popracowałem trochę przy osłonie silnika. Z tego ujęcia, niestety tego dobrze nie widać, ale jest mocno podgięta do góry i w bok. Ogon, na razie osobno, zamocuje do reszty kadłuba i spróbuję zrobić porwane płótno. W miejscach z naklejoną folią na ogonie będzie widać ślady po pociskach i porwane płótno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 6 Lipca 2013 Autor Share Napisano 6 Lipca 2013 Uszkodzone śmigło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 20 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Podziałałem. Na prostą w tej chwili folię chcę nałożyć kalkomanię, a potem dokleić ją do pierwszej połowy kadłuba. Tutaj moje pytanie, bo tak zacząłem się zastanawiać - czy podkład będzie się trzymał folii aluminiowej czy np. trzeba dać np. metal primer czy w ogóle nie ma szans? Polutowałem konstrukcję skrzydła. Na tym będę zawieszał fragmenty płótna Tu widać całą sylwetkę samolotu. Drugie skrzydło zostanie nadłamane w taki sposób, że Piper przechyli się cały na lewy bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Pękniesz owiewkę ? Jak do tej pory niezła robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Sierpnia 2013 Share Napisano 20 Sierpnia 2013 Idea dioramki i figurki znakomite, wrak coraz ciekawiej wygląda, czekam niecierpliwie na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 24 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2013 Prawie gotowy pod podkład: Lipstein, teraz lepiej widać pękniętą owiewkę. Wybite też są górne szyby, do kabiny wrzuciłem drobno potłuczone szkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Świetna robota z tą folią, po pomalowaniu będzie wyglądać jak prawdziwy, super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Bardzo mnie ciekawi efekt po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Bardzo mnie ciekawi efekt po pomalowaniu. mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Tylko te krwawe bryzgi na szybie średnio wyglądają, no ja bym się skłaniał ku brązom, w końcu krew krzepnie, chyba że scenka ma przedstawiać scenę tuż po kraksie, na osłodę. Niemiaszek bardzo fajnie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzidas71 Napisano 26 Sierpnia 2013 Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Krótko - bardzo dobry powysł , świetne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jic Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 rewelacja ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 3 Września 2013 Autor Share Napisano 3 Września 2013 Stan na dziś. W miarę zadowolony jestem - kalki fajnie siadły. A tu kicha - na tym odcinku skrzydła powinny już zaczynać się biało-granatowe pasy, ale zapomniałem o nich, a teraz już za późno :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Ekstra , jedyne co to kolor wygląda na bardzo jaskrawy, wina aparatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 4 Września 2013 Autor Share Napisano 4 Września 2013 kolor wygląda na bardzo jaskrawy, wina aparatu? Nie, to baza pod oleje, pigmenty itd. Wszystko ściemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 W końcu znalazłem znów trochę wolnego czasu to i zacząłem kombinować przy podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Października 2013 Share Napisano 7 Października 2013 Coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 13 Października 2013 Autor Share Napisano 13 Października 2013 Drzewko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alan Napisano 13 Października 2013 Share Napisano 13 Października 2013 Robi wrażenie, a to dopiero warsztat:D Drzewko ładnie wyszło. Czy listowie nie jest przypadkiem z mchu zrobione? Jeśli tak to spróbuj je czymś zakonserwować, bo po pewnym czasie zbrązowieje i zacznie się osypywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wapel Napisano 14 Października 2013 Autor Share Napisano 14 Października 2013 Tak to mech, ale z glicerynki i już pomalowany - powinien trochę wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi