Jump to content

Su-27 Flanker C 1/72 Trumpeter

karambolis8
 Share

Recommended Posts

Witam.

Muszę przyznać, że mam słabość do tego samolotu. To już 3 przeze mnie ukończony Flanker, a w kolejce jeszcze 2 Tym większą przyjemność miałem składając ten model. Skleja się go na prawdę przyjemnie i szybko, można go złożyć praktycznie bez szpachli. Troszkę trzeba było tylko poprawić żądło i wloty powietrza. Mam porównanie z zestawem Hasegawy i Trumpeter wypada lepiej pod każdym względem. Oczywiście ma parę błędów i niedoróbek, taka jest chyba przypadłość wszystkich modeli Su-27. Może Hobby Boss z zapowiedzianym 1/48 się z tej "tradycji" wyłamie.

SH106273.jpg

SH106275.jpg

SH106274.jpg

SH106276.jpg

SH106280.jpg

SH106277.jpg

SH106278.jpg

SH106281.jpg

SH106282.jpg

SH106283.jpg

SH106284.jpg

SH106285.jpg

SH106286.jpg

SH106287.jpg

SH106289.jpg

SH106290.jpg

SH106292.jpg

SH106293.jpg

SH106294.jpg

SH106295.jpg

SH106297.jpg

Pozdrawiam,

Adam

swietne malowanie i precyzyjne wykonanie. Mam niestety tez ale bo moim zdaniem troszkę to psuje odbiór.

Mianowicie jako ,że zrobiłes szkolne rakiety to troche ich chyba za dużo ,zaś R-27 w wersji szkolnej chyba nie mają przednich stabilizatorów.

Tylko taka uwaga,reszta jest perfekcyjna i gratuluję modelu.

Ciekawie Ci wyszedł. A co do artykułu, nawet ciekawie to wychodzi. Niebieski uzyskałeś z Kerosene?? Jeśli tak możesz jeszcze podrasować ołówkiem sproszkowanym i pastelami bo takich dużych przepaleń nie było. Ale mimo to podoba się

Piękny model.

to są piękne samolotu więc nie dziwię się że słożyłeś kolejny.

Malowanie też ładne, ale czy te plamy to tak specjalnie, czy aero tak napluł?

Edited by Guest

Apache jakie plamy?? Adamie, a powiedz mi lepiej się z tymi cieniami pracuje czy z Tensocromem, jak to się ma np: do pigmentów, czy da rade na to kłaść pigment bez uszczerbku cienia??