karambolis8 Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Witam. Muszę przyznać, że mam słabość do tego samolotu. To już 3 przeze mnie ukończony Flanker, a w kolejce jeszcze 2 Tym większą przyjemność miałem składając ten model. Skleja się go na prawdę przyjemnie i szybko, można go złożyć praktycznie bez szpachli. Troszkę trzeba było tylko poprawić żądło i wloty powietrza. Mam porównanie z zestawem Hasegawy i Trumpeter wypada lepiej pod każdym względem. Oczywiście ma parę błędów i niedoróbek, taka jest chyba przypadłość wszystkich modeli Su-27. Może Hobby Boss z zapowiedzianym 1/48 się z tej "tradycji" wyłamie. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Czerwca 2013 Share Napisano 30 Czerwca 2013 Nie dziwię ci się,że masz do tego samolotu słabość...bo sylwetkę ma naprawdę imponującą...i tak samo jest z twoim modelem...jest naprawdę świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 swietne malowanie i precyzyjne wykonanie. Mam niestety tez ale bo moim zdaniem troszkę to psuje odbiór. Mianowicie jako ,że zrobiłes szkolne rakiety to troche ich chyba za dużo ,zaś R-27 w wersji szkolnej chyba nie mają przednich stabilizatorów. Tylko taka uwaga,reszta jest perfekcyjna i gratuluję modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Model bomba , gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreator86 Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 piękniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moralezz Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Jeden z moich ulubionych samolotów, jeszcze w takim wykonaniu. Piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Zawsze podobał mi się ten samolot, a Twój model prezentuje się okazale. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Lipca 2013 Share Napisano 1 Lipca 2013 Bardzo ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: SB2C-4 Helldiver - Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 1 Lipca 2013 Autor Share Napisano 1 Lipca 2013 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Lipca 2013 Autor Share Napisano 2 Lipca 2013 Znalazłem fajny artykuł o malowaniu silników http://www.arcair.com/tnt1/101-200/tnt126-bare-matal-shading-Brown/00.shtm Do powtórzenia na następnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Ciekawie Ci wyszedł. A co do artykułu, nawet ciekawie to wychodzi. Niebieski uzyskałeś z Kerosene?? Jeśli tak możesz jeszcze podrasować ołówkiem sproszkowanym i pastelami bo takich dużych przepaleń nie było. Ale mimo to podoba się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Lipca 2013 Autor Share Napisano 3 Lipca 2013 Niebieski to "cień do powiek" Tamiya. Nie wiem, czy trzeba poprawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 (edytowane) Piękny model. to są piękne samolotu więc nie dziwię się że słożyłeś kolejny. Malowanie też ładne, ale czy te plamy to tak specjalnie, czy aero tak napluł? Edytowane 3 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 Apache jakie plamy?? Adamie, a powiedz mi lepiej się z tymi cieniami pracuje czy z Tensocromem, jak to się ma np: do pigmentów, czy da rade na to kłaść pigment bez uszczerbku cienia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 3 Lipca 2013 Share Napisano 3 Lipca 2013 ^^^ 5 zdjęcie po lewej na stateczniku jest 1, 6 zdjęcie koło wzdłuż lotki jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Lipca 2013 Autor Share Napisano 4 Lipca 2013 Podmalówki po agresywnym maskolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi