Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 348
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Wirnik a szczególnie mocowanie łopat do piasty to coś bez nazwy w tym modelu bolce naprawde super pomysł

Witam ...no bez drutu...nie ma mowy o wirniku.

• 2 weeks later...
Napisano

WITAJCIE PASJONACI LATANIA...czekam na kalki do klapek od przekładni,więc mi się nie pali.....i zacząłem też podstaweczkę robić,bo ciągle u Puszczyka gościnnie MI-2-jka ląduje ...dochodzą też regularnie jakieś przewodziki tu i tam.....no i tak to wygląda na tą chwilkę...oczywiście zdjęcia dalej są perfekcyjne

SAM_3491.JPG

SAM_3492.JPG

SAM_3493.JPG

SAM_3495.JPG

SAM_3496.JPG

SAM_3494.JPG

...pozdrawiam

Napisano
kurcze albo mnie wzrok myli , albo w tle masz MI-8 patrząc na ŚO , ale po kiego grzyba jest tam "ispanka" lub obecny Adros ? pokaz bliżej maszyne

Witam Adamie...ten MI-8 to już przeżytek-kiedyś był na forum,ale wstawiany z komputera kolegi.....więc zdjęcia znikły...zostało tylko hasło .....wtedy mało co wnikałem w jakiekolwiek poprawności...a teraz jest bo jest .....w planach mam większego z Trumpetera.....ale po MI-2 będzie raczej MI-4.....jestem teraz w pracy a w galerii nie mam fotek za dużo...

017.JPG

IMGA0665.JPG

024.JPG

...to tyle.

Napisano
no ta krówka nie wyszła za bardzo - no to przy Mi-4 odpoczniesz odemnie ale tylko troszkę , bo na Mi-4 nie znam się, ale mam egz obok siebie w 1:1

...jak masz egzemplarz-to super........bo może się przydać w budowie-jadnak MI-4 to staruszek więc i fotek nigdy w nadmiarze......a tak wogóle Adamie prośba...mianowicie chodzi mi o dokładne fotki tego urządzenia holującego,które podczepia się do przedniej goleni w MI-2....być może zrozumiesz o co mi chodzi,bo wiesz,że jestem mistrzem nazywnictwa

Napisano
Wygląda to wszystko bardzo fajnie.

Nabieram ochoty na Mila mimo, że nie ma eliptycznych skrzydeł.

Kiedy galeria?...

Brak czasu zwłaszcza zimą...ale jeśli chodzi o galerię-to "niedługo" powinna być ...ale tak poważnie-to mam jeszcze kilka rzeczy,których może nie widać...ale trzeba je zrobić(wycieraczka przedniej szyby,troszkę kabelków na ogonku i pod kadłubem kilka elementów przekładni...przewód paliwa pod lewym baniakiem...antenki pod kadłubem i na belce ogonowej...no i nie wiem co tam jeszcze wymyślę na dioramkę-pewnie wodzidło i jakąś szmatkę dla Adama ) ....troszkę jeszcze jednak jest

Napisano

Adamie fajne fotki wodzidła i dzięki,ale jednak mało szczegół widać.....muszę troszkę pogrzebać,choć narazie nie znalazłem widoku z bliska tego elementu .....może Qalimar coś ma w sejfie

Napisano
dociągi bym zostawił tylko dorobił rączkę i będzie git

no widzę właśnie,że dałem plamkę...mówię o rączce...jest do przeróbki,bo żle spojrzałem na jedną z fotek i się z deka zmyliłem

• 3 weeks later...
Napisano

Witajcie panowie,czekając na kalki...coś tam sobie dłubię.....najczęsciej jakieś kabelki dochodzą i takie tam pierdoły.....trawkę też zmajstrowałem...przekładnia praktycznie skończona.....tak,że prawie finisz,ale jeszcze chwilka

SAM_3613.JPG

SAM_3614.JPG

SAM_3615.JPG

SAM_3619.JPG

SAM_3621.JPG

SAM_3623.JPG

...zdjęcia tradycyjnie

Napisano
SAM_3627.JPG
Sławku, widzę, że nie stoisz w miejscu i coraz odważniejsze są Twoje eksperymenty zdjęciowe.

Z resztą, nie ma co ukrywać, że model jest tylko tłem w tym temacie...

Zdradź tajemnicę jak zrobiłeś ten czaderski efekt z wielokrotnym cieniem?

Napisano
hmm, tak sie zastanawiam czy na tej osłonie napis nie powinien być bliżej siebie - na drugiej przerwa zrozumiała , bo jest luczek , nie pamiętam teraz jak było na "plemniku"

akurat fotki przeanalizowałem....mam zdjęcie drugiej klapy od nas z muzeum i nie tylko...jest ok

Napisano
Sławekb jaka planujesz podstawkę? Bo jak wiadomo ta obecna to własność puszczyka, może nie doczytałem, ale bardzo jestem ciekaw

Kolejna mała cegiełka w tym pięknym wiatraku, Adam się postarał

co prawda nie na skończonej,ale już na swojej stoi.....z lustrem od spodu-przyjrzyj się

Napisano
kiedy Sławku galleryja plemniczna

czas mnie dobija,bo go nie mam ...a do każdej pierdoły trzeba się przyłożyć jednak...aaale wkrótce coś w końcu wymodzę .......łot i taka wymijająca odpowiedż