Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Z okazji remontu byłem pozbawiony możliwości korzystania z aerografu.Postanowiłem więc rozgrzebać dla relaksu kolejny model. Trafiło na Mardera z tamki. Z założenia miał być prosto z pudła i cieszę się,że to założenie udało mi się zrealizować .

Dodatki to friule, lufa Jordi z przeszczepionym hamulcem RB. Model szybko udało mi się skończyć i na dzień dzisiejszy gotowy jest do malowania. Kilka fotek

P7130279.jpg

P7130277.jpg

P7130273.jpg

P7130272.jpg

P7130270.jpg

Robi się też podstawka

P7120264.JPG

P7120260.JPG

Jutro kładę podkład. Planuję zimowe kamo.

• Odpowiedzi 107
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Malowanie będzie ze słynną "Paulą" czy jakieś inne?

Napisano
Stojkovic napisał(a):

Malowanie będzie ze słynną "Paulą" czy jakieś inne?

"Paula"to chyba inny Marder ??

Nawet nie chyba. Paula to zupełnie inny typ nadwozia i działa. Swoją drogą jakie malowanie będzie bo jest kilka ciekawych dla tego pojazdu?

Napisano

Tak jak mówicie Panowie. Moja wersja jest na podwoziu pz.38t. Marder III H (Paula)był na podwoziu pz. II.

Co do kamo to planuję zimowe na dunkelgelbie lub panzergrau.

Napisano
Marder III H (Paula)był na podwoziu pz. II.

I tu si e mylisz!obaMardery były na tym samym podwoziu..Ale nie to jest najważniejsze-dawaj malowanko!też mam ten model w kolejce ..

Napisano

Grzesiek, jeszcze trochę a zostaniesz mistrzem niedokończonych warsztatów. Maluj wiec, kończ Shermana. A o Valentine i Pz.kpfw juz nawet nie wspomnę.

Widzę że złapałem friulowego bakcyla.

Napisano

Witam!

Piękny pojazd! Jakiś czas temu polepiłem takiego i pomalowałem Panzergrau. Poszukaj w galerii.

Napisano

Paula chyba też była na podwodziu pz.38t, był to Marder ausf. H

Co do modelu Tamyi, to jak na razie bardzo ładnie wygląda, zanając Ciebie o efekt końcowy można być spokojnym ( o ile go skońćzysz )

Napisano

Przesadzacie Panowie . Jak mnie jakiś model zmęczy to biorę inny a do poprzednich wrócę jak wróci wena.Po co mam się szarpać jak to ma być relaks .Kiedyś skończę .

Piotrkur - moja wina - marder II był na podwoziu pz II.

Marioba - oczywiście oglądałem i będę się wzorował. Miałeś może problem ze spasowaniem działa z jego opancerzeniem?? U mnie się coś nie chce zejść jak przymierzyłem.

Jakie kolory proponujecie mardera (nie mogę się zdecydować). Zimowy na panzergrau czy na dunkelgelbie?

Napisano

Ja proponuję trójbarwne, a z dwóch które podałeś to panzergrau. Też planuję w najbliższym czasie pojazd z otwartym przedziałem bojowym, z chęcią popatrzę na efekty Twojej pracy.

Napisano

Masz jakieś plansze barwne trójbarwnego?

Poszedł podkład

P7140289.JPG

Napisano

Ładnie wychodzi, podstawka prosta, klasyczna - wręcz idealna dla takiego "tank destrojera"

Napisano

Co do Pauli, to sprawdziłem i Tristar robił Mardera III ausf. H z kalkami "Paula".

Co do barwnych plansz mam arcyciekawe malowania. mogę podesłać na e-mail.

Pozdrawiam

Napisano

Zmalowałem kolor,który będzie pod bielą. Ostatecznie padło na dunkelgelb z powodów historycznych (zamierzam odwzorować ten pojazd)

img017.jpg

P7150301.JPG

Mam wątpliwości ale chyba nic nie będę zmieniał.

Stojkovic - już się zdecydowałem ale możesz podesłać . Na przyszłość będzie .

Napisano

Bardzo ładnie ci malowanie wyszło, choć powiem ze troche trudny model sobie wziąłes do zimowego kamo jak na pierwsze. Pewno łatwiejszy byłby jakiś ruski, ale co tam - dasz radę.

Czyżby Tamiya zmieniła wygląda słoików?

Napisano

Grzesiek wypad z forum z tymi zdjęciami i resztą, przez Ciebie nachodzi mnie smak na ten pojazd a 2 inne mam rozgrzebane!!! A tak na poważnie to super się zapowiada! Zdjęcie źródłowe doskonałe!

Napisano

Kurde Grzesiek widzę jak z modelu na model skaczesz na wyższe półki

Napisano

Ładnie zmalowany

Czyżby Tamiya zmieniła wygląda słoików?

Nie, to po prostu emalie, a nie popularne akryle

Kamil

Napisano (edytowane)

Nie gadaj . To temu puściła mi farba po nałożeniu filtra z terpentyną . Muszę poprawić malowanie przez tego babola . Myślałem,że farba się zepsuła. Tak to jest jak się kupuje w sklepie na pamięć .

Edytowane przez Gość
Napisano

Witam!

Marioba - oczywiście oglądałem i będę się wzorował. Miałeś może problem ze spasowaniem działa z jego opancerzeniem?? U mnie się coś nie chce zejść jak przymierzyłem.

Nie pamiętam... Ale chyba nie. Zasadniczo strasznie przyjemnie się lepił i potem malował.

Poza tym, to ślicznie położona baza! Czekam na więcej....