GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Witam. Z okazji remontu byłem pozbawiony możliwości korzystania z aerografu.Postanowiłem więc rozgrzebać dla relaksu kolejny model. Trafiło na Mardera z tamki. Z założenia miał być prosto z pudła i cieszę się,że to założenie udało mi się zrealizować . Dodatki to friule, lufa Jordi z przeszczepionym hamulcem RB. Model szybko udało mi się skończyć i na dzień dzisiejszy gotowy jest do malowania. Kilka fotek Robi się też podstawka Jutro kładę podkład. Planuję zimowe kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Malowanie będzie ze słynną "Paulą" czy jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Fajna paskuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Nawet bardzo fajna No to czekamy na malowanie Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Malowanie będzie ze słynną "Paulą" czy jakieś inne? "Paula"to chyba inny Marder ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Stojkovic napisał(a):Malowanie będzie ze słynną "Paulą" czy jakieś inne? "Paula"to chyba inny Marder ?? Nawet nie chyba. Paula to zupełnie inny typ nadwozia i działa. Swoją drogą jakie malowanie będzie bo jest kilka ciekawych dla tego pojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 To chyba "H" jak mnie pamięć nie myli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 To chyba "H" jak mnie pamięć nie myli.. Piotrze pamięć masz dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 13 Lipca 2013 Autor Share Napisano 13 Lipca 2013 Tak jak mówicie Panowie. Moja wersja jest na podwoziu pz.38t. Marder III H (Paula)był na podwoziu pz. II. Co do kamo to planuję zimowe na dunkelgelbie lub panzergrau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Marder III H (Paula)był na podwoziu pz. II. I tu si e mylisz!obaMardery były na tym samym podwoziu..Ale nie to jest najważniejsze-dawaj malowanko!też mam ten model w kolejce .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Grzesiek, jeszcze trochę a zostaniesz mistrzem niedokończonych warsztatów. Maluj wiec, kończ Shermana. A o Valentine i Pz.kpfw juz nawet nie wspomnę. Widzę że złapałem friulowego bakcyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Witam! Piękny pojazd! Jakiś czas temu polepiłem takiego i pomalowałem Panzergrau. Poszukaj w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Paula chyba też była na podwodziu pz.38t, był to Marder ausf. H Co do modelu Tamyi, to jak na razie bardzo ładnie wygląda, zanając Ciebie o efekt końcowy można być spokojnym ( o ile go skońćzysz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Przesadzacie Panowie . Jak mnie jakiś model zmęczy to biorę inny a do poprzednich wrócę jak wróci wena.Po co mam się szarpać jak to ma być relaks .Kiedyś skończę . Piotrkur - moja wina - marder II był na podwoziu pz II. Marioba - oczywiście oglądałem i będę się wzorował. Miałeś może problem ze spasowaniem działa z jego opancerzeniem?? U mnie się coś nie chce zejść jak przymierzyłem. Jakie kolory proponujecie mardera (nie mogę się zdecydować). Zimowy na panzergrau czy na dunkelgelbie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krz0011 Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Ja proponuję trójbarwne, a z dwóch które podałeś to panzergrau. Też planuję w najbliższym czasie pojazd z otwartym przedziałem bojowym, z chęcią popatrzę na efekty Twojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 Masz jakieś plansze barwne trójbarwnego? Poszedł podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Ładnie wychodzi, podstawka prosta, klasyczna - wręcz idealna dla takiego "tank destrojera" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 Co do Pauli, to sprawdziłem i Tristar robił Mardera III ausf. H z kalkami "Paula". Co do barwnych plansz mam arcyciekawe malowania. mogę podesłać na e-mail. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lipca 2013 Autor Share Napisano 15 Lipca 2013 Zmalowałem kolor,który będzie pod bielą. Ostatecznie padło na dunkelgelb z powodów historycznych (zamierzam odwzorować ten pojazd) Mam wątpliwości ale chyba nic nie będę zmieniał. Stojkovic - już się zdecydowałem ale możesz podesłać . Na przyszłość będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Bardzo ładnie ci malowanie wyszło, choć powiem ze troche trudny model sobie wziąłes do zimowego kamo jak na pierwsze. Pewno łatwiejszy byłby jakiś ruski, ale co tam - dasz radę. Czyżby Tamiya zmieniła wygląda słoików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Grzesiek wypad z forum z tymi zdjęciami i resztą, przez Ciebie nachodzi mnie smak na ten pojazd a 2 inne mam rozgrzebane!!! A tak na poważnie to super się zapowiada! Zdjęcie źródłowe doskonałe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Kurde Grzesiek widzę jak z modelu na model skaczesz na wyższe półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Ładnie zmalowany Czyżby Tamiya zmieniła wygląda słoików? Nie, to po prostu emalie, a nie popularne akryle Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 15 Lipca 2013 Autor Share Napisano 15 Lipca 2013 (edytowane) Nie gadaj . To temu puściła mi farba po nałożeniu filtra z terpentyną . Muszę poprawić malowanie przez tego babola . Myślałem,że farba się zepsuła. Tak to jest jak się kupuje w sklepie na pamięć . Edytowane 15 Lipca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Witam! Marioba - oczywiście oglądałem i będę się wzorował. Miałeś może problem ze spasowaniem działa z jego opancerzeniem?? U mnie się coś nie chce zejść jak przymierzyłem. Nie pamiętam... Ale chyba nie. Zasadniczo strasznie przyjemnie się lepił i potem malował. Poza tym, to ślicznie położona baza! Czekam na więcej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi