Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na warsztat tym razem wybrałem model Zvezdy. Jakość nie jest może idealna, wiadomo bez szpachli się raczej nie obędzie, ale myślałem, że będzie gorzej. Póki co pracuję nad dolną wanną.

wfhl.jpg

x9hg.jpg

giw0.jpg

tvmc.jpg

tdo1.jpg

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Malowanie zimowe na wzór tego:

0059.jpg

Chciałbym jeszcze tylko potwierdzić autentyczność takiego wzoru, mam nadzieję, że to nie tylko artystyczna wizja autora.

Napisano

Mam nadzieję, że zimowy kamuflaż mimo wszystko mi się uda, bo nigdy nie miałem z takim do czynienia . Na chwilę obecną udało mi się skończyć dolną wannę. Co ciekawe farba Italeri flat russian armor green ma w zasadzie taki sam kolor jak kolor plastiku, z którego jest wykonany model. Zdjęcia:

upq0.jpg

gj75.jpg

yxx7.jpg

d6ur.jpg

9qcu.jpg

imdg.jpg

2utx.jpg

Napisano
Ale co, coś jest z tym nie tak? Pytam prewencyjnie :p Myślę, że jak dojdzie brudzenie, wash to będzie lepiej.

Wydaje mi się, że w pierwszej kolejności należałoby pomalować koła i model podkładem i kolorem bazowym.

Napisano

Dokładnie tak jak Marcin M. pisze, to zwykły srebrny kolor.

Chcesz trochę szpachli ?

Zostało mi z ORP Orła jakieś 3,5 kg

P.S.

Masz kolejnego widza

Napisano

No to lipa już na samym początku . Mam nadzieję, że uda się to zamaskować, bo nie mam już raczej możliwości, żeby to zmienić. Byłem przekonany, że to metalizer w momencie zakupu, ale przez nieuwagę takie rzeczy się dzieją.

Napisano

Kup zmywacz wamodu i po prostu usuń farbę.

Napisano
Kup zmywacz wamodu i po prostu usuń farbę.

Kup też może jakiś podkład w spraju jak nie masz aero, to połowę roboty Ci załatwi.

I spokojnie, dasz radę.

Napisano

Zgadzam się z przedmówcami. Zmyj farbę.

Bryła ISU jest prosta, więc radziłbym skleić górę i dół i dopiero kłaść podkład. Myślę, że nie będzie problemu z wsunięciem gąsek pod błotnik.

Napisano

Podkładu jednak nie dawałeś?

Hmm, skleję resztę i zmyję tę farbę. Mam nawet pomysł co zrobić, żeby kolor kół był bardziej realistyczny, ale o tym w swoim czasie

Ciekawe jaki to wyjdzie ci ostatecznie.

Napisano

Zobaczymy czy nie zbyt odważnie . Kamuflaż na całej bryle już zrobiłem, różne zacieki farby będą poprawione, ale nie wszystkie. Sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało po washu, filtrach i brudzeniu. Jak coś to zmywacza do paznokci mam pod dostatkiem.

nl7t.jpg

sosj.jpg

ng2q.jpg

3v6a.jpg

0d33.jpg

acgt.jpg

w588.jpg

z3xq.jpg