patrix94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Na warsztat tym razem wybrałem model Zvezdy. Jakość nie jest może idealna, wiadomo bez szpachli się raczej nie obędzie, ale myślałem, że będzie gorzej. Póki co pracuję nad dolną wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Ooo kolejny rusek. Zasiadam i podglądam. Jakie malowanie przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 6 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2013 Malowanie zimowe na wzór tego: Chciałbym jeszcze tylko potwierdzić autentyczność takiego wzoru, mam nadzieję, że to nie tylko artystyczna wizja autora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 6 Sierpnia 2013 Share Napisano 6 Sierpnia 2013 O fajnie, będę zaglądał . Mam nadzieję kiedyś się taki zabrać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Mam nadzieję, że zimowy kamuflaż mimo wszystko mi się uda, bo nigdy nie miałem z takim do czynienia . Na chwilę obecną udało mi się skończyć dolną wannę. Co ciekawe farba Italeri flat russian armor green ma w zasadzie taki sam kolor jak kolor plastiku, z którego jest wykonany model. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Czym robiłeś przetarcia metalu na kołach? Jedną z możliwych i tanich opcji jest zwykły ołówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Jest to metalier humbrola 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja z początku myślałem, że je tak oszpachlowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ale co, coś jest z tym nie tak? Pytam prewencyjnie :p Myślę, że jak dojdzie brudzenie, wash to będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Humbrol 11 to srebrny, nie metalizer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ale co, coś jest z tym nie tak? Pytam prewencyjnie :p Myślę, że jak dojdzie brudzenie, wash to będzie lepiej. Wydaje mi się, że w pierwszej kolejności należałoby pomalować koła i model podkładem i kolorem bazowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Popieram kolegę Markuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Dokładnie tak jak Marcin M. pisze, to zwykły srebrny kolor. Chcesz trochę szpachli ? Zostało mi z ORP Orła jakieś 3,5 kg P.S. Masz kolejnego widza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 No to lipa już na samym początku . Mam nadzieję, że uda się to zamaskować, bo nie mam już raczej możliwości, żeby to zmienić. Byłem przekonany, że to metalizer w momencie zakupu, ale przez nieuwagę takie rzeczy się dzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Kup zmywacz wamodu i po prostu usuń farbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Kup zmywacz wamodu i po prostu usuń farbę. Kup też może jakiś podkład w spraju jak nie masz aero, to połowę roboty Ci załatwi. I spokojnie, dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Zgadzam się z przedmówcami. Zmyj farbę. Bryła ISU jest prosta, więc radziłbym skleić górę i dół i dopiero kłaść podkład. Myślę, że nie będzie problemu z wsunięciem gąsek pod błotnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 7 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Hmm, skleję resztę i zmyję tę farbę. Mam nawet pomysł co zrobić, żeby kolor kół był bardziej realistyczny, ale o tym w swoim czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Zdjęcia wykonane po złożeniu góry, w trakcie malowania. Dół z górą jeszcze nie są połączone: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Podkładu jednak nie dawałeś? Hmm, skleję resztę i zmyję tę farbę. Mam nawet pomysł co zrobić, żeby kolor kół był bardziej realistyczny, ale o tym w swoim czasie Ciekawe jaki to wyjdzie ci ostatecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 8 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Nie robiłem podkładu. Oto moja wizja kamuflażu: Wzorowałem się na tym: P.S. Oczywiście nie jest skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 8 Sierpnia 2013 Share Napisano 8 Sierpnia 2013 Hej.Odwaznie,tyle Ci napisze.Mozesz pocisnac fajnego brudaska.Kibicuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrix94 Napisano 9 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Zobaczymy czy nie zbyt odważnie . Kamuflaż na całej bryle już zrobiłem, różne zacieki farby będą poprawione, ale nie wszystkie. Sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądało po washu, filtrach i brudzeniu. Jak coś to zmywacza do paznokci mam pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Chyba nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 9 Sierpnia 2013 Share Napisano 9 Sierpnia 2013 Moje zdanie takie że w tym hobby nic na chama i szybko, sory nie wygląda to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi