Skocz do zawartości

[RS] Skoda RSO 1:35 RIICH.MODELS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rzeczywiście zestawowa plandeka jest trochę sztuczna.

Na pake nic nie trafi z mojej strony chyba że klient sobie coś zażyczy.

Dzięki Panowie za miłe słowa. Jeszcze dzisiaj będzie apdejt właśnie leży na malarni

Napisano

Dwie warstwy na razie, jeszcze jedna i jedziemy z modulacją

SkodaRSO38.JPG

SkodaRSO39.JPG

Napisano
A co to za kolor?

Sand yellow od vallejo, jak zawsze mi się dobrze malowało valejkami to teraz mi ciągle aerek zatyka, muszę po retarder skoczyć.

Napisano

Dumo znowu w akcji i to z takim ciekawym pojazdem. Będę zaglądać.

Napisano

Dolewaj do farby sidoluxu to nie będzie zatykać .

Napisano

Maluję vallejo air i nigdy ich niczym nie rozcieńczałem, jakaś partia dziwna mi się trafiła widocznie. A muszę popróbować z sido.

Cały dzień malowania, baza i "letka" modulacja gotowa

SkodaRSO40.JPG

SkodaRSO41.JPG

Napisano

Fajnie bo większość które widziałem były w szarym. Twój będzie bardziej wyjątkowy.

Napisano

Plandeka gotowa do malowania, cieniowania:

IMG_0472.JPG

IMG_0473.JPG

IMG_0474.JPG

IMG_0475.JPG

IMG_0476.JPG

Napisano

darował byś sobie wykreślną i płaszczyzny na zdjęciach

tak to to maluj maluj bo sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie

Napisano

Jedyna kartka A3 która jest czysta z drugiej strony do zdjęć

Dzisiaj wieczorem będzie apdejcik, szykuję się cały dzień malowania.

Napisano

Model już jest po lakierze i czeka na kalki ale chwilowo już nie mam czym zdjęć zrobić.

Jutro podrzuce świeże

IMG_0490.JPG

IMG_0491.JPG

IMG_0492.JPG

IMG_0493.JPG

Napisano

Sama gąbka czy coś pędzlem poprawiałeś?

Kół od zewnętrznej strony nie będziesz robił całych na stalowy kolor?

Dla mnie trochę za bardzo obity ale pewnie sporo z tego nie bedzie wodać po dalszych zabiegach .

Napisano

Jak dla mnie obicia w normie "brudzing" je na pewno nieco i tak pozakrywa. Pojazd oryginalnie brzydki jak jesienna noc na wieży wartowniczej, ale wykonanie świetne jak dotąd

Napisano

Obicia gąbka + pędzel 000, kół zewnętrznych nie ma sensu całych rysować ponieważ wystają tylko kątowniki które dotykają ziemię, tylko je zrysowałem porządnie.

Obicia jak najbardziej zanikną, efekt będzie podobny jak tu:

StugIIIG9.JPG

Napisano

Witam szanownego kolegę. Piękne zdjęcie pięknego Sztug-a, zapewne wczesna wersja sądząc po osłonie KM-u? Jeżeli tak to byłbym zobowiązany za więcej fotek, na warsztacie mam takiego samego a pod linkiem, który znajduje się pod zdjęciem nie mogę znaleźć w/w modelu.

Napisano

jak dla mnie koła na ,,bieżniku,, powinny być bardziej obdrapane lub wręcz powinien to być czysty metal a tylko w zagłębieniach powinna być farba