Mirek66 Napisano 26 Września 2013 Share Napisano 26 Września 2013 Ładnie się reprezentuje , blaszki robią wrażenie a lampki nie musisz dawać jak ci się nie podoba Ja zamontowałem bo mam w planie jeszcze M50 i zrobię go bez , czekam na pierwsze malunki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Wieża skończona Jeszcze tylko zostały do zrobienia gąski, skompletowanie kół z bandażami i można robic przygotowania do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Września 2013 Share Napisano 30 Września 2013 Jak na taką ilość blacharki uatrakcyjniającej model, to wyrób karabinopodobny trochę szpeci. Coś może z tym zrobisz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 30 Września 2013 Autor Share Napisano 30 Września 2013 Szczerze mówiąc karabin w cale tak żle nie wygląda, jak dotąd chyba najlepiej odlany karabin jaki widziałem ;) Posiadam jeszcze żywiczny karabin z zestawu voyagera Jutro może uda mi się go złozyc i porównam z tym, no i trzecia opcja, to dokupić metalowa lufkę z częściami i zmontować na tym plastikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 Makinen trochę wjechał mi na ambicje :p więc postanowiłem cos z tym zrobić. Złożyłem KM z zestawu voyagera Przedstawiam opcje z amunicją - bez skrzynki ( oczywiście to nie jest na stałe ) I tutaj pytanie, czy taka opcja jest dopuszczalna ? I co sadzicie o tym żywicznym zestawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 No, teraz karabin nie odstaje od reszty, detal jest ok. Wg mnie możesz zacząć już malowanie, nie ma co się lenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Karabin bardzo fajny, a model imponuje ilościa blaszkowej roboty A te naboje do k.m.-u bym pociągnął każdy z osobna gęstym cjanoakrylem albo klejem polimerowym, żeby miały coś na kształt okrągłego przekroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 Dzieki za opinie Z malowaniem powinienem ruszyc już na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Hypnos- nie musisz dziękować Cieszę się, że wymieniłeś element. Teraz pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Października 2013 Share Napisano 1 Października 2013 Ja zgłaszam tylko uwagę co do osłony (chłodzenia) lufy - jest pogięta tak jak ten uchwyt na lufie... Coś ty je tak zmasakrował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 1 Października 2013 Autor Share Napisano 1 Października 2013 No cóż fakt ze troszke pogięte, ale to moje pierwsze boje z taka ilością blach, wiec nie wszystko idealnie wyszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 3 Października 2013 Autor Share Napisano 3 Października 2013 Składanie już prawie skończone. Mimo wszystko zamówiłem metalową lufe z częściami do M2 i postaram się wykonać karabin jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Wziąłem pod uwagę słowa stojkovica i zrobiłem poprawke KM-u Zmienilem całkowicie koncepcje Czasu trochę mało więc malowanie przeniesie się na inny dzien. Koła już całkowicie skompletowane z bandażami i oszlofowane. Teraz morduje się z zębami do gąsienic normalnie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Października 2013 Share Napisano 5 Października 2013 Teraz o niebo lepiej. Czy mi się dobrze wydaje, że poprzednią osłonę km-u i uchwyt był z zestawów voyagera, dragona lub innego producenta? Bo to co daje RB do karabinu Browning trudno jest tak wygiąć. Tak czy siak doskonała robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 5 Października 2013 Autor Share Napisano 5 Października 2013 Tak, poprzednie osłony były z zestawu voyagera Ten karabin został w całości uzbrojony w zestaw RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 6 Października 2013 Share Napisano 6 Października 2013 Dlatego właśnie uważam, że lufy RB są bezkonkurencyjne z producentami blaszek którzy wytrawiają osłony na ramkach. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Podkład i baza piołożone Jutro foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 8 Października 2013 Share Napisano 8 Października 2013 O co chodzi z "zębami do gąsienic"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 8 Października 2013 Autor Share Napisano 8 Października 2013 Są osobne w ramkach i trzeba je odcinać, szlifować i kleic do gąsienicy Ot taki wymysł kogos :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 9 Października 2013 Share Napisano 9 Października 2013 Karabin teraz super ! Blaszkowaty Voyager wyglądał gorzej niż plastyk ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 9 Października 2013 Autor Share Napisano 9 Października 2013 Tak się mniej więcej przedstawia bazowy kolor. KM jeszcze nie jest w 100% pomalowany i tak tylko do fotki go wstawiłem. Mam wątpliwości co do tych gąsek DSS, bo ich ułożenie raczej na naturalne nie wygląda i zastanawiam się nad jakims zamiennikiem. Co byście mi doradzili w tej kwestii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 10 Października 2013 Autor Share Napisano 10 Października 2013 Dobra, zamówiłem nowe gąski http://www.mojehobby.pl/products/American-M4-Sherman-HVSS-T80-TRACK.html WSidac, ze trochę pracy przy nich będzie, ale mysle że warte będą zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 10 Października 2013 Share Napisano 10 Października 2013 Może do tła do zdjęc kup duży biały rulon, za grosze do dostania w sklepach dla plastyków, papierniczych itd. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorlock Napisano 11 Października 2013 Share Napisano 11 Października 2013 Dobra, zamówiłem nowe gąskihttp://www.mojehobby.pl/products/American-M4-Sherman-HVSS-T80-TRACK.html WSidac, ze trochę pracy przy nich będzie, ale mysle że warte będą zachodu Trochę się z nimi namęczysz. Są bardzo delikatne i zrobione z kruchego plastiku. Łatwo o uszkodzenie ogniw podczas ich szlifowania i montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Października 2013 Autor Share Napisano 11 Października 2013 Licze się z tym, ale nigdzie mi sie nie śpieszy, więc myśle że powoli uda mi sie je złożyć ;) Myślałem poważnie o friulach, ale 130 zł to troche przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi