Solo Napisano 25 Sierpnia 2013 Share Napisano 25 Sierpnia 2013 Aby skrócić sobie oczekiwanie na dostawę nowego modelu i sprzętu do niego, postanowiłem trochę dla zabawy, trochę z potrzeby pomalowania sobie czegoś, zrobić MACHINĘ. Machina ma być skomplikowana, tajemnicza, niewiadomego pochodzenia i przede wszystkim: nie wiadomo do czego służy. Czyli taka trochę montypythonowska maszyna do robienia PING, tudzież starwarsowy VT-16 (kto oglądał, ten wie). Generalnie ma to być konsola z masą kabli, wtyczek, przycisków, modułów, lampek i co tam jeszcze uda mi się zrobić. Ma być w klimatach starwarsowych i wyglądać jak najbardziej poważnie i szacownie. A co wyjdzie, to się okaże. Na razie, zrobiłem sam korpus. Korpus powstał z płytek polistyrenowych plus jednego elementu z pozostałości po modelu. Do tego dokładam mnóstwo drutu i profili wszelkiej maści, ale to raczej za chwilę. Gotowy korpus, z nawierconymi otworami i pomalowany podkładem, wygląda tak: A tutaj przygotowane wszelkiej maści wtyczki, nóżki, moduły, baterie, kable i przewody. A będzie tego jeszcze więcej. Wszystko czeka na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2013 Projekt idzie w nieznanym kierunku. Jak na razie pomalowałem kadłub, zamontowałem też na nim dwa radiatory. Urządzenie bowiem będzie się mocno grzało. Nie mam pojęcia dlaczego i po co, ale będzie się grzało, dlatego radiatory są konieczne. Niestety, nie udało mi się tego wszystkiego pomalować tak dokładnie jak zamierzałem, ale i tak jest nie najgorzej. Obecnie kończę montaż oprzyrządowania, więc pewnie jutro machina powinna być gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Zostawię ślad swojej bytności w tym wątku poprzez dokonanie wpisu. Chyba a pierwszy raz widzę projekt tak tajemniczy ze aż nieznany samemu twórcy, he, he. Intrygujące jest toto cokolwiek to jest, więc na pewno jeszcze wpadnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Zdecydowanie maszyna do robienia PING choć obstawiałbym też, że mogą tego używać Apotekariusze w Space Marines z gry Warhammer 40000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Wszystko fajnie, ale w oryginale te linie były czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Gdzie czerwone? Zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Wybacz, nie zdążyłem zrobić. Butapren za szybko wywietrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 A oto ukończony VT-16. Dalej nie wiem, co to w zasadzie może być. Ale warsztat ukończony. Połączmy go z galerią. I coś specjalnego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Już koniec? Nawet po browcu w ie mogę tego rozkminić. Ale fajnie wygląda... i robi PING. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Jak widać Darth też to ogląda i też nie może zrozumieć, czemu mu to robi PING... Zaraz użyje duszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 I teraz konkurs. Co wader mówi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 Ping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 27 Sierpnia 2013 Share Napisano 27 Sierpnia 2013 może Vader biegnie do Imperatora, niosąc mu najnowszy defibrylator pokładowy Imperialnej Floty? Tyran w końcu ma swoje lata i dużo masła w diecie... o zawał też tym łatwiej przy tylu stresach: np. pikieta związków zawodowych Szturmowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 28 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2013 Raczej mówi "Join me, and together we will... PING!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy325 Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Jak widać Darth też to ogląda i też nie może zrozumieć, czemu mu to robi PING... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xaatzs Napisano 21 Listopada 2013 Share Napisano 21 Listopada 2013 Kompresor, na dodatek zepsuty. (Vader stara się go zmusić do działania). ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 I teraz konkurs. Co wader mówi ? Ping Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 22 Listopada 2013 Witam. Vader wysłał sygnał "PING" do Imperatora i czeka na odpowiedz od niego "PONG" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimes Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 Look Skywaker, I have I-phone 6 with wireless charger . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Super i robi PING! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi