Keisyzrk Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Model, którego mam już dosyć. Jak wyszedł widać. Warsztat http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=37183. Figurki uświnione jak tylko uświadomiłem sobie na zdjęciach, że nie były. Czekam na opinie, czy coś poprawić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Model pierwsza klasa! świetnie pomalowany i ubrudzony, figureczki też bardzo udane (choć ja bym je matowym lakierem psiknął na koniec ;) ) Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 20 Października 2013 Share Napisano 20 Października 2013 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Fajny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Model pierwsza klasa! świetnie pomalowany i ubrudzony, figureczki też bardzo udane (choć ja bym je matowym lakierem psiknął na koniec ;) ) Gratuluję! Fakt, psiknę matem jeszcze raz Dzięki. Bardzo ładny model Fajny model Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Jest to bardzo ciekawy model i znakomicie pomalowany, dlatego warto poświęcić mu trochę uwagi. Tym, co rzuca się w oczy są nieco zbyt duże zwisy gąsienic, model słabo przylega do podłoża, zwłaszcza po prawej stronie. Liny holownicze są zbyt czyste w porównaniu z resztą wozu - jakby z innej bajki. Napisy na wieży mogłyby byćmniej zgaszone, na oryginale widać, że były prawie nówki i rzucały sie w oczy. Figurka żołnierza z wirtualnym karabinem jest dodana na siłę i lepiej, gdyby jej nie było bo cały dynamizm sceny rozgrywa sie na czołgu, układ rąk też jest dziwny. Figurki powinny być także bardziej matowe. Trudno mi sie zorientować, jakiego koloru jest lufa km na wieży, jeśli zielona to także jest szczegół, na który należy zwrócić uwagę. Może warto byłoby pomyśleć także o jakiejś tabliczce jako o ładnym uzupełnieniu pracy. Zaznaczam, że moje uwagi wynikają wyłącznie z tego, że model bardzo mi się podoba i trudno przejść obok niego obojętnie. Może zdecydujesz się jeszcze na małe poprawki, które sprawią, że twoja praca będzie jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Oj bardzo ładny model, scenka też fajna. Malowanie pierwsza klasa , jeden z ładniejszych modeli jakie ostatnio oglądałem na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JARD Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Fajna robota. Się może podobać. Mogłeś pokusić się ewentualnie o figurki szwabisków jak na fotce dokumentalnej. Też byłoby fajnie i zupełnie jak na foci. Tak czy inaczej mnie sie podoba bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 21 Października 2013 Autor Share Napisano 21 Października 2013 Jest to bardzo ciekawy model i znakomicie pomalowany, dlatego warto poświęcić mu trochę uwagi. Tym, co rzuca się w oczy są nieco zbyt duże zwisy gąsienic, model słabo przylega do podłoża, zwłaszcza po prawej stronie. Liny holownicze są zbyt czyste w porównaniu z resztą wozu - jakby z innej bajki. Napisy na wieży mogłyby byćmniej zgaszone, na oryginale widać, że były prawie nówki i rzucały sie w oczy. Figurka żołnierza z wirtualnym karabinem jest dodana na siłę i lepiej, gdyby jej nie było bo cały dynamizm sceny rozgrywa sie na czołgu, układ rąk też jest dziwny. Figurki powinny być także bardziej matowe. Trudno mi sie zorientować, jakiego koloru jest lufa km na wieży, jeśli zielona to także jest szczegół, na który należy zwrócić uwagę. Może warto byłoby pomyśleć także o jakiejś tabliczce jako o ładnym uzupełnieniu pracy. Zaznaczam, że moje uwagi wynikają wyłącznie z tego, że model bardzo mi się podoba i trudno przejść obok niego obojętnie. Może zdecydujesz się jeszcze na małe poprawki, które sprawią, że twoja praca będzie jeszcze lepsza. Dzięki za uwagi , biegnący ludzik zniknie ponieważ nie mogę znaleźć jego karabinu a nie mam co mu w ręce włożyć. Co do usytuowania czołgu to fakt krzywo go postawiłem dlatego jedna strona wisi jakby w powietrzu. Zastosuję się do pewnych poprawek, poświecę mu jeszcze trochę czasu Oj bardzo ładny model, scenka też fajna. Malowanie pierwsza klasa , jeden z ładniejszych modeli jakie ostatnio oglądałem na Forum. Dzięki Fajna robota. Się może podobać. Mogłeś pokusić się ewentualnie o figurki szwabisków jak na fotce dokumentalnej. Też byłoby fajnie i zupełnie jak na foci. Tak czy inaczej mnie sie podoba bardzo. Dzięki, myślałem o tym ale jednak zdecydowałem się na to co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz Napisano 21 Października 2013 Share Napisano 21 Października 2013 Sam czołg bardzo mi się podoba, brudzenie jest świetne ! Warto gąsienice bardziej wtopić w grunt żeby czołg nie lewitował i liny holownicze lekko zwashować na rdzawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 Dla mnie wykonanie tego IS-a jest rewelacyjne, o detalach takich jak lina już było wspomniane, ale to detal łatwy w korekcie. Podłoże też fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Po za drobiazgami, które mogą odwarcać nieco uwagę zwłaszcza na styku model - podstwaka nie zmienie to faktu że model jest bardzo efektowny. Gratuluję jako wierny widź warsztatu i zwolennik orłów (a nie +) na wieżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tremac Napisano 25 Października 2013 Share Napisano 25 Października 2013 Piekne cscko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 Myślałem że już się wpisałem. Praca mi się podoba. Figsy się troszkę świecą, ale mam ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Klasa Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 hWszystko już zostało napisane, poza informacją z czego i jak zrobiłeś podstawkę (która mi się bardzo podoba. Czołg brudziłeś pigmentami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ján Moravčík Napisano 26 Października 2013 Share Napisano 26 Października 2013 výborný model! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 26 Października 2013 Autor Share Napisano 26 Października 2013 Sam czołg bardzo mi się podoba, brudzenie jest świetne ! Warto gąsienice bardziej wtopić w grunt żeby czołg nie lewitował i liny holownicze lekko zwashować na rdzawo. Dla mnie wykonanie tego IS-a jest rewelacyjne, o detalach takich jak lina już było wspomniane, ale to detal łatwy w korekcie. Podłoże też fajne. Po za drobiazgami, które mogą odwarcać nieco uwagę zwłaszcza na styku model - podstwaka nie zmienie to faktu że model jest bardzo efektowny. Gratuluję jako wierny widź warsztatu i zwolennik orłów (a nie +) na wieżach. Piekne cscko Myślałem że już się wpisałem.Praca mi się podoba. Figsy się troszkę świecą, ale mam ten sam problem. výborný model! Dzięki wielkie za pozytywny odbiór i pomocne komentarze . Poprawiłem co nieco min., rozjaśniłem oznakowanie na wieży, ponownie psiknąłem matem na figurki co trochę je poprawiło, pobrudziłem je także, dostosowałem liny holownicze. Mam problem z podłożem a jest one wykonane z styropianu na którym przylepiony jest ręcznik papierowy na sido. Podłoże to wikol z piachem i żwirem z podwórka a ślady i miejsce postoju czołgu to plastelina z piachem zaklejona na klej do plastiku wamodu. Podłoże malowane humbrolami. Co do usytuowania czołgu muszę to trochę poprawić i wyrównać jeszcze. Gąski czekają na suszarkę do włosów, niestety gumki od Tamyia różnie sobie z tym radzą a może to ja różnie sobie z tym radzę. Polak w hełmie zmienił położenie aczkolwiek karabin dla niego nadal się nie znalazł. W sumie dalsze przeróbki zalezą od ilości wypitego wina.. hWszystko już zostało napisane, poza informacją z czego i jak zrobiłeś podstawkę (która mi się bardzo podoba. Czołg brudziłeś pigmentami? Tak czołg brudzony pigmentami przymocowanymi olejami rozcieńczonymi ale i nie mocowanymi naprawdę róznie bywa i pojawił się też akryl. Podstawka powyżej opisna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Fajny model. Ale czemu ten jeden co biegnie nie ma nic w rękach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Mocarny ten Tadziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Wszystko fajnie tylko czemu on ma dziurę w wieży a załogańci żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Figurki dalej się błyszczą, ale dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Kilerkk gdzie ty tam dziurę widzisz to otwór pistoletowy zdaje się jest.Sam model przedni ,chciałbym umieć tak malować figury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 sory teraz zauważulęm ale coś z niego tam wychodzi jakiś kabelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keisyzrk Napisano 25 Lutego 2014 Autor Share Napisano 25 Lutego 2014 Widzę schabowego odgrzewacie z mojej patelni.. Fajny model. Ale czemu ten jeden co biegnie nie ma nic w rękach? Na koniec dostał karabin ale nie mam z tego fotek. Mocarny ten Tadziu. Wszystko fajnie tylko czemu on ma dziurę w wieży a załogańci żyją sory teraz zauważulęm ale coś z niego tam wychodzi jakiś kabelek Kilerkk gdzie ty tam dziurę widzisz to otwór pistoletowy zdaje się jest.Sam model przedni ,chciałbym umieć tak malować figury. Tak na łańcuszkach sobie dyndają koreczki Z figurkami nie przesadzajmy za cholerę nie mogę ładnie ścieniować ryjków akrylami... i w sumie ubrań też Figurki dalej się błyszczą, ale dla mnie rewelacja oj tam oj tam tego nie jestem w stanie fizycznie naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Z figurkami nie przesadzajmy za cholerę nie mogę ładnie ścieniować ryjków akrylami... i w sumie ubrań też Jeśli stan istniejący na prawdę Cię drażni może warto przy mundurach wspomóc się artystyczna olejną, a twarze lekko przypudrować suchymi pastelami? Powinno pomóc, choć apeluję o umiar jeśli już się zdecydujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi