Apache Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Witam Zaczynam kolejny model, wiem, że warsztat spita stoi ale gdzieś podczas wspomnianej w tamtym wątku przeprowadzki, model zawieruszył się. Na pierwszy ogień poszedł kokpit. Przykleiłem blaszkowe zegary. pomalowałem: Potem zabrałem się za szlifowanie szwu na owiewce. zdrapałem nożykiem, papier 1500, 2500, kartka papieru, ręcznik papierowy, polerka filcem.Musze jeszcze dokupić paste polerską tamiya finish, bo zostały mikro ryski.Aparat (który niedawno zakupiłem i moje warsztaty będą miały lepsze zdjęcia) się rozładował więc zdjęcia na razie nie będzie. I bardzo wstępna przymiarka Po przymiarce zestaw nie wydaje się by miał sprawiać problemy. Ja zakupiłem go w pudełku eduarda z dodatkami.Dostaje wtedy academy + żywice i blachy i maski oraz nowe kalki eduarda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Zasiadam w pierwszym rzędzie i obserwuję. Możesz osobno dokupić sobie stożek bo ten zestawowy jest niestety kiepski. W jakim malowaniu będziesz go robił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Witam Dziób mam dostać od Karambolisa za co bardzo dziękuje. Co do malowania to na 100 procent odpowiem jutro, bo mam farby do uzbek air force ale po poszukiwaniach w internecie nie znalazłem żadnego takiego egzemplarza więć chyba przejade się jutro i spróbuje wymienić farby na efektywne ukraińskie malowanie, ewentualnie ruskie, takie jest na opakowaniu. Muszę jeszcze przemyśleć sprawę tego malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 zrób unikalne erytrei malowanko,jest efektowne i zastosowania bojowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 11 Listopada 2013 Autor Share Napisano 11 Listopada 2013 Zostanę przy zestawowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Najładniejsze stare rosyjskie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Zgadam się smialus rosyjskie z Kobrą to jest to:-) Mam kilka zdjęć i chętnie podrzucę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 11 Listopada 2013 Share Napisano 11 Listopada 2013 Zasiadam w pierwszym rzędzie oraz życzę powodzenia i sukcesów w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 12 Listopada 2013 Share Napisano 12 Listopada 2013 przeprawiałem się ze Su-27 z Kitecha i pomimo niewielkich różnic technologicznych można stwierdzić ,że to baaardzo podobne zestawy. Najbardziej wkurzała mnie za mała osłona kabiny i owiewka względem wykroju w kadłubie i skompikowana przednia goleń choć trzeba przyznać ,ze jest efektowna po sklejeniu. Oczywiście Kitech i Academy to przepaść jakościowa w detalach i samym plastiku. Sama obróbka detali zajmowała połowę czasu.Jako że moja suka miała trafić w ręce dewastatora -5-letniego syna już nie skupiałem się na poprawnym odwzorowaniu rakiet. Tak przy okazji. Jak wnęki kół pasują w Academy? też jest ogromna szpara jak w kitechu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Listopada 2013 Autor Share Napisano 13 Listopada 2013 Witam Na razie mam problemy z kartą pamięci od aparatu i nie wiem czy uda mi sie zaladowac zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 13 Listopada 2013 Autor Share Napisano 13 Listopada 2013 Dzięki Co do karty to chyba coś się zepsuło w komputerze bo na aparacie działa. On jest w 48. W pełni się z Tobą zgadzam, ten samolot po prostu ma w sobie coś takiego pięknego. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Hej. Ja własnie jestem na ukończeniu tego Su-27 z dodatkami eduarda. Pomalowałem go w te barwy http://www.primeportal.net/hangar/mario_krijan/su-27_blue_30/index.php?Page=2 i wygląda to całkiem fajnie. A co do malowania Uzbekistanu, to tutaj http://wp.scn.ru/en/ww4/f/652/218/0#1 masz troche jak to wygląda, o ile tak jest naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Hej. Ja własnie jestem na ukończeniu tego Su-27 z dodatkami eduarda. Pomalowałem go w te barwy http://www.primeportal.net/hangar/mario_krijan/su-27_blue_30/index.php?Page=2 i wygląda to całkiem fajnie. W tym roku w Radomiu były dwie ukraińskie "suki", wiec jest gdzie szukać materiałów A co do malowania Uzbekistanu, to tutaj http://wp.scn.ru/en/ww4/f/652/218/0#1 masz troche jak to wygląda, o ile tak jest naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Pod linkiem znajdziesz część dokumentacji jaką mi się udało zebrać. Może coś znajdziesz ciekawego. http://chomikuj.pl/smialus/Zdjecia+lotnictwo+wojskowe/Su-27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 14 Listopada 2013 Autor Share Napisano 14 Listopada 2013 Dzięki, po patrze. Jadę jutro zakupić kabel i może wtedy uda mi się wrzucić zdjęcia. Tomek dzięki za linki.Malowanie będzie ruskie z cobrą. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekW Napisano 14 Listopada 2013 Share Napisano 14 Listopada 2013 Jeszcze jeden link, z którego duuużo korzystałem, a przedtem zapomniałem go podać. Myślę że Tobie tez się przyda. http://ru-aviation.livejournal.com/1107470.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Listopada 2013 Autor Share Napisano 15 Listopada 2013 (edytowane) Witam Prace idą dalej. Jak na razie to chyba skończyłem kokpit. jednak pewnie będą konieczne jakieś poprawki. Robiłem przymiarkę z będę musiał trochę popracować nad dobrym kotęm zegarów i cała ich pokrywą, bo po prostu trzeba się z tym pobawić i to dobrze poustawiać. Kokpit zestawowy i zywiczny: żywiczny fotel: kokpit gotowy (oprócz fotela) owiewka po i przed szlifowaniem, jak widać ma małe mikro ryski: Musiałem też przeryć linie podziału bo miejscami były bardzo płytkie: pozdrawiam Edytowane 15 Listopada 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Linie to mankament każdego zestawu. Do kokpitu jakiej farby używałeś?? Bo wydaje się za jasna ja u siebie też tego babola zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Listopada 2013 Autor Share Napisano 15 Listopada 2013 Z kokpitem to jest tak, że mieszałem, ale pasuje ta farba do blaszki więc chyba jest ok. Jak uzyskać taki efekt wypłowienia jaki często jest na tych samolotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Dawaj troszkę większe zdjęcia (1024) i lepiej je kadruj albo przycinaj w programie graficznym a potem zmieniaj rozmiar do 1024. Bo na zdjęciach z kokpitem jest więcej tła niż modelu. A wszystkich najbardziej interesują detale ;) Blaszki edka mają kolor od czapy, ale trzeba się do nich dostosować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 15 Listopada 2013 Autor Share Napisano 15 Listopada 2013 Podmienionie. Po wykadrowaniu widać zaniki ostrości ale dzisiaj wieczorem coś jeszcze dodam nowego lepszego.Jeszcze nie mam takiej wprawy w ustawianiu ostrości w nowym aparacie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Noo lepiej Teraz to wygląda jak 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Podaj na priwa adres poczty to Ci podeślę kilka zdjęć kobry nie jest ona tak zajechana jak samolot z linku powyżej przynajmniej wtedy nie była. Co do techniki to przejrzyj warsztat kolegi smialusa tam jest wszystko opisane. A Co do kolegi smialusa to czekam na efekt finalny jego warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 Powoli się zabieram za niego, w sumie już delikatnie na finiszu jest, same wnęki zostały. O jakie przepłowienia Ci chodzi?? A i pokaż jakiego będziesz robił bo coś nie kojarzę kobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 15 Listopada 2013 Share Napisano 15 Listopada 2013 zapewne na powłoce płatowca-wytarta farba na górnych powierzchniach. Chyba papierkiem wodnym trzeba by przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi