Kasia Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Witam wszystkich Moim kolejnym modelem który zrobiłam jest Revell'owski F-14D Super Tomcat w skali 1/72. Model tradycyjnie malowany pędzlem farbkami Humbrola. Samolocik wykonany prosto z pudła, no może po za dokupioną sondą alfa i jakimś tam czujnikiem firmy Master . Ogólnie moim zdaniem model prezentuje się nieźle, choć nie jest to żadne mistrzostwo świata . Wiem, że zdjęcia nie są super jakości, ale mistrzynią fotografii nie jestem . Myślę jednak, że coś tam na nich widać . A teraz zdjęcia: I takie tam na półko-szybie z innymi modelami: Miłego oglądania i komentowania (wszelkiego rodzaju komentarze mile widziane) . Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Desaxe Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Tomcaty zawsze są ładne fajna kolekcja na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Rzadko mamy okazje oglądać modele samolotów wykonane przez płęć piękną, także bez wątpienia model cieszy i stanowi miłe urozmaicenie na forum. Co do merytoryki to się nie znam, ale model wygląda poprawnie w planach ogólnych. Przybliżenia niestety mu ewidentnie nie służą. Malowanie farbą jest nieco chropowate (wiem, że pędzel ale można zrobić to lepiej), widać uchybienia w obróbce (skleiny), świecące kalkomanie... Jest nad czym popracować przy kolejnym modelu. A może warto pomyśleć o malowaniu natryskowym? W sumie efekt końcowy jest mi dość bliski, przypomina modele robione w starym stylu: malowane pędzlem, bez washa i śladów użytkowania. Mnie to w żadnym razie nie razi. Gratuluję ukończenia dość skomplikowanego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Ładny kotek Jaka jest sklejalność tego zestawu?. Fajna kolekcja. ___________________________________________________________________ Na warsztacie: Reggiane Re.2000 - Italeri 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boros Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Fajny model pierwsze co rzuciło mi się w oczy to bardzo estetyczne wykonanie. Ps myślę że jesteś gotowa na aerograf:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 19 Listopada 2013 Autor Share Napisano 19 Listopada 2013 Jaka jest sklejalność tego zestawu? Ogólnie nie było źle całkiem fajnie się sklejało , ale bez szpachli i szlifowania się nie obyło głównie przy łączeniach kadłuba. Dziękuję za komentarze mam nadzieję że będzie ich więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 19 Listopada 2013 Share Napisano 19 Listopada 2013 Będzie .....fajny i przyjemny dla oka model,ale nie wiem czy delikatny łoszek,by go troszkę nie wzbogacił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Przyjemny w odbiorze model, błędów nie będę wytykał kolejny raz po kolegach. Popieram słowa kolegi Borosa co do gotowości przejścia na aero. Widać po gablotce, że już kilka modeli zrobionych i zapewne na tym nie koniec więc polecamy zaopatrzyć się w aero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Listopada 2013 Super Moderator Share Napisano 20 Listopada 2013 Witam. Jak na model malowany pędzlem, to super się go ogląda. Gratulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudypiotrek7 Napisano 20 Listopada 2013 Share Napisano 20 Listopada 2013 Przypomniały mi się lata wczesnej młodości świetny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad25 Napisano 22 Listopada 2013 Share Napisano 22 Listopada 2013 SZACUN !!! Model super jak na pedzel i uklody dla plci pieknej Aerograf pewnie przenioslby twoje modele na inny poziom ale jesli nie zamierzasz tego robic to na pewno varnish aerosol hubrola mat lub semi gloss na koniec pokrylby charakterystyczna dla pedzla smugi widoczne pod swiatlo. jeszcze raz gratuluje i czekam na kolejne odslony. Genialna kolekcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 22 Listopada 2013 Autor Share Napisano 22 Listopada 2013 Dzięki za komentarze każdy kolejny model staram się zrobić lepiej, ale nie zawsze mi to jeszcze wychodzi. Co do przejścia na aero to nie jestem jakoś tak do tego całkiem przekonana , wolę sobie popędzlować. Jeżeli chodzi o brudzenie i wash, to przymierzam się do tego od rozpoczęcia każdej kolejnej, nowej budowy modelu i jakoś tak nigdy nie mogę się zdecydować . (Co ciekawe czytam na forach dość sporo na ten temat i chcę, ale po prostu nie mogę się przełamać, no i boję się zepsuć model ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi