plastikk Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Nie ma FtFów na forach?Może i mało , ale są psze kolegów,są...Lepsiejsze ,gorsze ale są. Na FB sklejka Fiata - no aż ze trzy se zakupię,bo wygląda ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 a widział już ktoś, poza Adamem , wypraski FIATa 621? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 a widział już ktoś wypraski FIATa 621? Nie ma co oglądać, są tej samej jakości co reszta czyli bardzo dobrej jakości. Tak szczerze, to powiem, że wiele firm produkujących modele powinno brać z FTF przykład. Wy również zauważyliście, że do modeli nie trzeba używać szpachli, a części pasują jak ulał. Osobiście czekam teraz na figurantów, mam nadzieję, że ukażą się (wreszcie!) po Fiacie. Co do warsztatów, to nie ma na forum wielu warsztatów, np. żywicznych. Czy widział ktoś warsztat np. Modell Transa, Tank Modelsa, Armady, Hunora, Tololoko (ALM), Balatonu, MARSa itd.. jeżeli są, to można je policzyć na palcach jednej ręki, a żywicy sprzedaje się od groma i ciut ciut. Może ludzie mają w nosie fora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Ja widziałem Fiata na Grenadierze już złożonego i jestem pod wrażeniem. Jak na model plastikowy jest bardzo dobry, ale swoją drogą mam też model Fiata z Marsa. Nie wiem czy widzieliście, ale Tank wypuści zestaw korekcyjny do Wz. 34. Ja dostałem (po starej znajomości) "prototypowy" zestaw. Po zainstalowaniu go na model, prezentuje się on dużo lepiej, szczególnie dużo dają błotniki i otwarta wieża, która jest powiększona względem modelu. Fajnie, że Adam dodał do zestawu figurkę, która jest bonusem. Adam na FB zamieścił również zdjęcia modeli jakie ukażą się wkrótce z serii: A tak prezentuje się piechota niemiecka: Źródło: FB/tankmodels Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Moimi faworytami są FT-17ki (oczywiście nie tylko). Jak je zobaczyłem, to o mało się nie u fafluniłem No i trzeba zauważyć, że wieża jest "nitowana". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Jakby nie gąski, to te modele wyglądałyby o niebo lepiej od naszych starych 1:35... Zresztą, i tak lepiej wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 To jak dla mnie to RPM ładniejszy FT-17 ale i tak kupie Osobiscie nie moge się doczekac Fiata. Wz.36 kupiłem z ACE .Pz.kpfw.III ciekawie też wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grane Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Wzieli sobie chyba do serca komentarze o gąsiennicach w Pz I, bo w II i III wyglądają już o niebo lepiej. Poprawili też lufy karabinów. Za to łopata to chyba krok w tył, ale to już szczegół. FT 17 dla mnie jak na 72 wygląda świetnie, tutaj napewno kupie kilka sztuk. Do armatek przydały by się inne płyty bo te są nie naturalnie grube, ale w końcu to 72 i plastik, może wyjdzie coś fototrawionego... Macie może zdjęcia Fiata?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Mówisz i masz. Od armatek dużo bym nie wymagał zbyt dużo, pamiętaj, że to dla graczy. Puki co masz Boforsa MARSowego i z ACE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Marsa nie miałem w rękach. ACE jest przyjemny. ..czekam na boforsa plot.Wz.36/38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Maja 2014 Share Napisano 28 Maja 2014 Jak mi Play zacznie ładować zdjęcia na FB, to pokaże inboxik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Czekamy na tego ft-ka . I ten fiat jakoś się nie pokazuje choć na FB piszą ze już tuż tuż . Takie pytanie poza tematem : czy ktoś mógłby doradzić jakiego FT17 z RPM wybrać jeste tego od cholery i troszkę , gdyby ktoś mógł podpowiedzieć to będę sie cieszył . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Ale do czego wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Jak najbardziej okres I w. światowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Jak to którego... RPM 72204 RPM 72200 RPM 72201 RPM 72205 RPM 72209 Generalnie z ramek mozesz zrobić każdego z powyższych oprócz TSF'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Nie zawsze...ja mialem wersję http://www.mojehobby.pl/products/Char-mitrailleur-Ft-17-wieza-typu-Berliet.html i byla jedna wieza i jeden rodzaj kadłuba. Teraz czekam juz tydzień na wersję FT-31 bo ramki pokazuja dwie wieze i dwa rodzaje kadlubow. Ps. po 8 dniach od zamówienia i wpłaty należnosci w sklepie Jadar łaskawie otrzymałem informację ( oczywiście gdy nasrkobałem najpierw maila) że wysłano model ...czyli kolejne 4 dni poczekam choć biorąc pod uwagę,ze jest prawie weekend to pewnie koło środy ,czwartku dostane model....i jak tu chwalic polskie sklepy modelarskie ( z wyjatkiem wielkim Mojehobby.pl tu pełna profeska) piszę o tym bo miałem nadzieję dziś wkleic zdjęcia porównacze FT-17 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Powinno zainteresować. Wszystkie zdjęcia z malowania TKS'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Na FB post : "Na zachętę... PF 621L "Tur" na defiladzie." w d.... jeża niech sobie takie zachęty wsadzą , lepiej niech pokaże sie w sklepiku na rogu to będzie najlepsza zachęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Nie złość się, złość piękności szkodzi Tur będzie w ten, nadchodzący, zbliżający się poniedziałek w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Powinno zainteresować. Wszystkie zdjęcia z malowania TKS'a. Mnie się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 na stronie FtF w sklepie jest już dostępny PF621 ....udało się komuś już zakupić bo w empiku w Piasecznie jeszcze nie ma dziś ? czy jednak czekamy do jutra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Czerwca 2014 Share Napisano 1 Czerwca 2014 Wszędzie dopiero jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 No i jak pierwsze wrażania po zakupie modelu Fiata. Ja uważam, że rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Może jakiś inbox i co w numerze 12 będzie bo w toruniu nie dostałem pani mówiła w kiosku że jutro będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Czerwca 2014 Share Napisano 2 Czerwca 2014 Inbox wieczorem, a w następnym nr. będzie Pz. II D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi