skala72 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Z tego co rozmawiałem na Fieście to 7TP ma być "po wakacjach". Tyle wiem. Ja uwielbiam takie informacje, czyli w październiku czy też listopadzie? Poważnie (może się uda), pewnie będzie to wrzesień. Jeżeli tak, to można spodziewać się numeru Specjalnego, który może ukazać się 29.07 lub 01.09. drugi temat... ciekawe czy wydawca planuje jakiś bonus bo już wkrótce rocznica wybuchu wojny więc taki 7TP lub podwojny numer byłby super. Może i będzie to dziecinne, ale fajnie by było, gdyby pojawił się pudełko na zeszyty, podobnie jak było w przypadku "Wozy Bojowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Już wiadomo, że w nr. 14 wraz z gazetą ukaże się model Pz. III E i z tej okazji wrzucę kilka fotek tego modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 wydawca tak bez problemu pozwala pokazywać "przyszłość"? oczywiście conajmniej dwie sztuki trzeba będzie kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Modele FT-17, Pz.III E i inne, były prezentowane oficjalnie podczas WFM i są już oficjalnie zapowiedziane, więc..... BTW. Czy coś tobie przeszkadza, zakłóca twój rytm bycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 bynajmniej...ale mam swoje wątpliwości odnosnie tego producenta....a właściwie wydawcy bo kto robi modele to chyba nie ma pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Tak się zastanawiam, z jakim modelem najlepiej byłoby go skrzyżować, żeby dostać porządny model (tzn chodzi mi głównie o wymianę podwozia i gąsienic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 z całym revellem? bonrozumiem,że piszesz o pz.kpfw.III... Trochę nie rozumiem po co go krzyżować? jeśli juz to wymienić gąsienice na trawione parta lub eduarda. mimo,ze modele są na wysokim poziomie to głõwnym zamysłem jest wargaming i siłą rzeczy w procesie technologicznym są pewne uproszczenia. Za poprawny model trzeba wyłożyć dwu- lub trzykrotność ceny. wystarczy zobaczyć sobie modele Hat'a do "szybkiego montażu" żeby docenic ,że jednolity układ jezdny modeli FtF to niewielki problem. ps szkoda że koło napędzające wyglada jak zębatka....spory minus moim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Piotr, a robi ktoś porządnego PzIIIE w tej skali? Jak nie, to nie ma co mówić o cenie. Bo większość trójek to sporo późniejsze wersje J-M-N itp. Czy gąski i koła od trójki L/M z rewela będą pasować do pzIIIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Ni du du, nie będą pasowały, inne koło napędowe i napinające, gąski (na 99%) również zostały zmienione. Jeżeli ktoś już chce (musi) dokonywa zmian w modelu FTF, to pozostaje model Attack'a lub Dragona, który ma pojawić się w tym roku (przeskalowany model E z 1/35). Trzeba również pamiętać, że Pz. III E, który były w Polsce w 1939 roku, nie posiadały zaczepów, a tym samym liny z tyłu na silniku. Jestem ciekaw czy pojawi się Pz. III E w wersji dowódczej, ale zdjęcia jakie znalazłem Pz. III E w tym wariancie, jest inną wersją Pz. III E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Lipca 2014 Share Napisano 21 Lipca 2014 Part nie opisuje do jakiej wersji są gąsienice w ich zestawie. Eduard opisuje swoje do wersji ausf. M. Kół nie widziałem w żadnej trawionce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 23 Lipca 2014 Share Napisano 23 Lipca 2014 kola i gasienice sa w stugu trumpka. Bedzie taniej niz zywiczne konwersje MR Modellbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 W numerze 17 znajdziemy model: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Tak się zastanawiam, z jakim modelem najlepiej byłoby go skrzyżować, żeby dostać porządny model (tzn chodzi mi głównie o wymianę podwozia i gąsienic). jeżeli chodzi o zawieszenie to odpowiednie będzie z wczesnych Stug-ów made in Trumpeter. I chyba jest to najkorzystniejsze finansowo rozwiązanie z wersji ausf B powinno być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Witam A kiedy wyjdzie numer 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Teoretycznie 17, ale może też być praktycznie czyli 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 18 Października 2014 Share Napisano 18 Października 2014 Wiadomo już co wczapowiedziach po Fiacie z ckm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Podobno Kfz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiek13 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Wersja Kfz 13, czyli tak jak TKSy czy ostatnio Fiat - klony/odmiany poprzednich modeli... "costsaving"/"lightweightning" /"downsizing" modelarski ciekawe kiedy będą "nowe" pojazdy i sprzęt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Tak jak przewidywałem, wraz z numerem #18 ukaże się nowy zestaw figurek: Dowództwo Niemieckie (1939) - First To Fight PL1939-18 Zdjęcia bonusowej ramki z zestawu nr.16. Zamiast ramki z piechotą, była dołączona ramka z w/w zestawu. Pisałem o niej na FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tromp Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Czy można gdzieś znaleźć informację nt. tego, gdzie FtF robi sobie formy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Wiesz co, raczej jest to tajemnica, możliwe, że u Kitajców (najtaniej). Proponuję napisać do FTF, może zdradzą "tajemnicę", w co wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juras Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Witam Czy ktoś ma na zbyciu numer 17 gazetki wrzesień 1939 bez modelu,moją kocur podarł na strzępy nawet nie zdążyłem przeczytać, Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ja mam jedną luzem, jak chcesz, to podaj namiary na PM i postaram się dzisiaj wysłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 Ciekaw jestem czy ujrzymy w kolekcji Ursusa A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 ja sobie wydrukowałem ale nie mam weny żeby go przenieść w plastik. http://exclusive-models.org/Exclusive-Models_Homepage.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi