taltos1 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 dzieki Panowie.Właśnie skończyłem olinowanie i gablotę... Jutro (właściwie dziś) WMS. Super To czekamy z niecierpliwością na galerię ...Bynajmniej może nam zdradzisz tajemnice co obrane masz na celowniku.... jednak najładniejsze są krążowniki ciężkie IJN Ich urok jest nie do udparcia. Wszystko pięknie, ale co z warsztatami IJN Hiei i USS Washington... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lookas87 Napisano 11 Kwietnia 2015 Share Napisano 11 Kwietnia 2015 używam cyanoakrylu : Używasz dokładnie tego co zna zdjęciu 480? bo z tego co czytam jest czarny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 11 Kwietnia 2015 siatki wież (całość będzie blaszana) wyrysował za mnie komputer Na jakim sofcie pracujesz? Możesz rzucić jakiś poglądowy obrazek jak z tej wieży 3D wyszła siatka .... ? I jeszcze jedno pytanko - do kogo dajesz elementy do toczenia ? Muszę dla siebie przygotować kilka elementów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 ...Wszystko pięknie, ale co z warsztatami IJN Hiei i USS Washington... Washington wciąż się opracowuje... Hiei ... hmm - po gięciu relingów wokół pokładu Kirishimy musi nastąpić chwila przerwy od kazamatowych zawiłości... siatki wież (całość będzie blaszana) wyrysował za mnie komputer Na jakim sofcie pracujesz? Możesz rzucić jakiś poglądowy obrazek jak z tej wieży 3D wyszła siatka .... ? I jeszcze jedno pytanko - do kogo dajesz elementy do toczenia ? Muszę dla siebie przygotować kilka elementów.... zapraszam tu:viewtopic.php?f=89&t=48653 elementy toczę korzystają z uprzejmości, której nie mogę niestety przekazać dalej....przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 12 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Używasz dokładnie tego co zna zdjęciu 480? bo z tego co czytam jest czarny... Przepraszam, ten dopiero zamówiłem. Używałem nr 496. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Kwietnia 2015 Share Napisano 12 Kwietnia 2015 Washington wciąż się opracowuje... Hiei ... hmm - po gięciu relingów wokół pokładu Kirishimy musi nastąpić chwila przerwy od kazamatowych zawiłości... A to wszystko już jasne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Kirishima to piękny okręt. Lubię te pagody, kazamaty itp. w klasie Kongo:-) Chętnie zobaczę galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 Hehe, wszyscy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 14 Kwietnia 2015 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2015 wygląda na to, że jeszcze nie ma galerii a Kirishima trafi do remontu... Na swoje nieszczęście na WMS przynioslem lupę, która - jak to lupa - doskonale skupia promienie słonecznie. Dość skutecznie zresztą... i jeszcze w kilku miejscach. dobrze, że dobrzy ludzie czuwali i Kolega usunął lupę... gdyby nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2015 ło żesz ty w dziuplę.... Fatalnie.... Powodzenia przy remoncie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 14 Kwietnia 2015 Share Napisano 14 Kwietnia 2015 gdyby nie to... ... Kirishima poszłaby z dymem to byłaby prawdziwa tragedia Powodzenia w pracach remontowych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jpl Napisano 15 Kwietnia 2015 Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Fartuchy dział będą drukowane 3D. Prototypy już są: Pomysł dobry, ale ja radziłbym Ci wydrukować to w technologii PolyJet (zwana też Ultra Frosted Detail) i potem odlewać następne z żywicy na ich podstawie. Powinno być łatwiej na starcie. Powodzenia A model niesamowity, oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 15 Kwietnia 2015 Super Moderator Share Napisano 15 Kwietnia 2015 O faaak! Ale pech :-( Mam nadzieje, że nie będzie to baaardzo wiele kosztowało pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash Napisano 15 Kwietnia 2015 Share Napisano 15 Kwietnia 2015 Niesamowite i inspirujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szumigaj Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Absolutnie fantastyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doody Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 No cóż Japońcom sie trochę oberwało w tej wojnie to i modelom nie jest łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tenzan Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Nie jestem okrętowcem, ale to co tu wyczyniasz (i przy innych swych modelach) wzbudza mój podziw i szacunek. Re-ew-la-cja! A z tą lupą to faktycznie pech ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 3 Maja 2015 Autor Share Napisano 3 Maja 2015 bardzo dziękuję za komentarze i zapraszam do galerii: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=77&t=48915 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi