ams Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Witam wszystkich. Oto Pantera spacerująca po górach. Model z dodatkami reszty blaszek z innej Panthery i blaszkami zrobionymi własnemi łapkami, Linki z Eureki, lufa RB. Poprawiona wieża, jarzmo, właz dowódcy i parę innych drobiazgów. Malowany AK + chemia AK, Mig i olejne. To z grubsza tyle. Zapraszam do oglądania i komentowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Muszę powiedzieć że najbardziej w całym modelu zachwyciła mnie kompozycja . Kociak wygląda jakby rzeczywisćie powoli gąsienicował się po lesie , prawie słychać leniwe mruczenie silnika . Pogratulować nareszcie znów jakaś uczciwie zrobiona siedem dwójka , bo ostatnimi dniami ...ehhh Nie możesz zamieścić jakiś większych zdjęć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Wszystko jest super - modelik zachwyca, podstawka elegancka tylko to coś żółtego na drzewie - może to kwestia fotek i w rzeczywistości wygląda lepiej, ale u mnie na ekranie wygląda jak jakiś gigantyczny jaskrawo żółty porost. Pozostała roślinność jest super - dlatego może by wymienić te gąbczaste liście na coś innego. Poza drzewkiem Bardzo mi się podoba - GRATULACJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Bardzo ładna praca. Drzewko faktycznie mogło mieć troszkę lepsze listowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 to coś żółtego na drzewie - może to kwestia fotek i w rzeczywistości wygląda lepiej, ale u mnie na ekranie wygląda jak jakiś gigantyczny jaskrawo żółty porost. Drzewko faktycznie mogło mieć troszkę lepsze listowie. No cóż... to niby drzewo z daleka, na półce nie wygląda tak koszmarnie. Dopiero na fotach zobaczyłem jego rozczulającą tandetność. Już go nie ma... Jak zdobędę inne (bo to na dioramce to mój wyrób ) to zamieszcze nową fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Sam pień nie był zły, bardziej liście. Może jakaś siatka z listowiem od Polaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 Super wszystko poz tym Kaczeńcem, drzewko było by super, jak byś je trochę urozmaicił innymi kolorami, jak to np: w Jesieni bywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 29 Listopada 2013 Autor Share Napisano 29 Listopada 2013 Zgubiłem jedną fotkę. Lubie ją, bo nie za bardzo widać na niej pseudodrzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 29 Listopada 2013 Share Napisano 29 Listopada 2013 model - zdecydowanie TAK. drzewo - zdecydowanie NIE. wrzuć fotki po usunięciu drzewa, bo model jest naprawdę zacny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elextronoid Napisano 30 Listopada 2013 Share Napisano 30 Listopada 2013 Zachodzę w głowę jak się robi tak realistyczną wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Ale ostatnia fota w pyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Drzewa nie ma, więc będzie naprawde zacnie. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 A mnie właśnie urzekła ta brzoza. Tylko tytuł scenki jakoś mi nie pasuje. To raczej polski krajobraz, tam w większości są iglaste, następnie buku, dęby, olchy, a brzozy ... pojawiają się sporadycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Zdjęcia w plenerze z naturalnym ostrym światłem, dałyby tej dioramie życie.Zwłaszcza żółtemu drzewu.Generalnie odważna praca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper Napisano 1 Grudnia 2013 Share Napisano 1 Grudnia 2013 Bardzo ładna pantera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 3 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2013 Zachodzę w głowę jak się robi tak realistyczną wodę Woda to nic trudnego - pierwszy raz w życiu robiłem.... Specyfik to STILL WATER od Vallejo. Bardzo fajna sprawa. Jutro wrzucę 2-3 fotki dioramki bez drzewka. Zobaczymy jak będzie wyglądała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 4 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2013 Wersja ze zmienionym drzewkiem (niestety nadal gąbka - liści jeszcze nie mam) i wersja bez drzewka. Proszę o opinie jak wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 4 Grudnia 2013 Share Napisano 4 Grudnia 2013 Moim, skromnym zdaniem w tej wersji kolorystycznej drzewko jest lepsze ale niestety na takich zbliżeniach ta gąbka wali po oczach - widać że to gąbka nie liście - choć przypuszczam że z większej odległości, na żywo, na półeczce może się prezentować całkiem fajnie. No i jeszcze te kawałki gąbki na mające imitować opadłe liście - na fotkach nie wyglądają najlepiej. Siatka "Polaka" byłaby tu chyba najlepszym rozwiązaniem. A bez drzewka tak jakoś płasko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 7 Grudnia 2013 Share Napisano 7 Grudnia 2013 Drzewko musi być, żeby skały sra.... zresztą znasz moje zdanie na temat. Zrób zdjęcie z 1-2 m i wszyscy zobaczą jak widzą, bo aparat jest za dokładny, nikt z nas nie ma takiej ostrości PS. Mysza & ja, żądamy przywrócenia drzewka!! PS. 2. usunięcie prawie "świętego" drzewa, jakim jest brzoza będzie źle widziane w pewnych kręgach, no wiesz, pewnie wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 No to może ja mam rozwiązanie, może jedno z tych drzewek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Najbardziej mi się podoba drugie z kolei. Pozostałe też są fajne. Jeśli to twoja własna robota, to szacun - Bardzo fajne są. Do mnie właśnie dotarło mikro-listowie od Polaka. Spróbuje zrobić coś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Rzeczywiście drugie bardzo OK. Może warto by się zastanowić nad kolorystyką jeśli to jesień. Tego Still Water to pewnie sporo wylałeś. Mocno to siada i nie mam o tym najlepszego zdania. Dlaczego upierasz się na brzozę Bardziej charakterystyczna dla naszych i wschodnich terenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 16 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2013 Oto i ostateczna wersja drzewka. Niestety lepszego nie będzie. Dla tego modelu i winietki zapas mojej cierpliwości wyczerpał się Dziękuje wszystkim za słowa krytyki, które zdopingowały mnie do poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 I teraz wypada tylko pogratulować Zostały co prawda skrawki gąbki na podłożu ale w rzeczywistości zapewne nie rzucają się tak w oczy - jeszcze raz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 Teraz z tą brzozą wygląda o niebo lepiej. Nie myślałeś o jakiś figurkach, ożywiły by jeszcze scenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi