Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Po nie udanym modelu tks postanowiłem skleić coś relaksującego, a jest to Brytyjski M3. Dość długo myślałem o jego sklejeniu więc zaczynam. Nie przewiduję poprawek, chyba, że znajdą się jakieś lepsze gąski.

PS. Spróbuję jakoś dodać zdjęcia, bo imageshack się tnie.

• Odpowiedzi 128
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej, czekałem na ciebie w warsztacie. Numer to 13212, podobny do twojego. Liczę na twoją pomoc .

PS. Jaką farbą machnąć bandaże kół? Bo czarna trochę inaczej wygląda.

Napisano

Wózki skończone, jeszcze tylko doszlifować w paru miejscach i gotowe.

xyv2.jpg

Napisano

Jakie malowanie przewidujesz?

Co do wnętrza to jest to wersja amerykańska z Lee, wiec jak chcesz zrobić z pootwieranymi włazami to musiałbyś troszkę poprzerabiać. Co do szczegółów to zerknij w moim warsztacie.

Napisano

Właśnie jestem w trakcie przeglądania twojego dzieła. Tzn. nie przewiduję z otwartymi włazami, ale wybrałem malowanie El Alamein.

Napisano

Coś zdziałałem:

uh0.JPG

postępy...

z6l7.JPG

vshk.jpg

dp1l.JPG

I oto problem. Nie wiem jak przednią "burtę włożyć, żeby te półkola pasowały. Bazylsm, jak było u ciebie?

xdd0.jpg

Napisano

Ta przednia część musi dolegać do boków - ty masz ją za daleko do przodu. No i wtedy te osłony transmisji będą pasowały.

Napisano

Najgorsze jest to, że to przylega, ale nie chce wejść głębiej. :(

Edit: Trzeba było użyć cięższej artylerii, czyli siły.

Napisano

Dobrze, że już po 22. i że dzieci nie czytają

Napisano

Dobrze, że już po 22. i że dzieci nie czytają

Napisano

"to" przylega, a nie chce wejść głębiej... skojarzenia to przekleństwo, jak śpiewali w jednym kabarecie. ale się uśmiałem

Jak prace?

Napisano

Wygląda to tak:

pum2.jpg

I oto kolejne pytanie, czy usunąć ten fragment na tej zaokrąglonej "listwie" i zaszpachlować te ślady po wypychaczach, czy tak powinno być:

mzif.jpg

e7zy.jpg

Napisano

Możesz zaznaczyć o co chodzi? Na osłonach transmisji powinny być, a jeżeli chodzi ci o górną wypukłą cześć to powinny też być tam śruby którymi ten element był przymocowany do górnej części pancerza. Oczywiście o ile dobrze rozszyfrowałem twoje pytania.

Napisano

Czołgi są mi kompletnie obce i traktuję je w kategoriach: podoba się, lub nie . Z miłą chęcią oglądam warsztat czegoś innego, niż panzerwaffe. Małe, fajne pudełko- będę zaglądał.

Napisano

Coś tam zlepiłem:

1r26.jpg

tm63.jpg

4f7n.jpg

Mało czasu, ale niedługo przerwa świąteczna, więc warsztat pójdzie trochę do przodu. ;)

Napisano

Cześć, przyszła pora świąteczna to i przyszedł czas na sklejanie.

Część jest złożona na sucho, o to to zdziałałem:

aors.jpg

tbve.JPG

z2uy.jpg

Wnętrze skończone, jeszcze małe poprawki i malowanie.

1h8x.jpg

ik4l.jpg

I o to moje pytanie. Jak to złożyć do kupy? (mam na myśli kadłub i wannę)

i2kh.jpg

p5iz.jpg

I ostatnie zdjęcie, mianowicie chodzi o miejsce, gdzie będzie działo. Ma być równo z tym zaokrągloną wnęką?

2p2d.jpg

Napisano

Ta ilość śrub na pancerzu daje możliwości pobawienia się z washem. Czysto i elegancko, obiecałem, że będę zaglądał, więc obietnicy dotrzymuję

Napisano

Wielkie dzięki, że jesteś. Malowanie zamierzam zrobić dwu kolorowe, więc będę potrzebował pomocy jak rozjaśnić taki model, dotychczas kleiłem modele z jednym kolorem, a tu już trudniej moim zdaniem. Wash, wydaje mi się, że będzie skromny, bo w końcu to pojazd, który walczył w Afryce, więc wyszedłem z założenia, że tak powinno być.

Jakieś uwagi dotyczące modelu?