jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Witam. Po nie udanym modelu tks postanowiłem skleić coś relaksującego, a jest to Brytyjski M3. Dość długo myślałem o jego sklejeniu więc zaczynam. Nie przewiduję poprawek, chyba, że znajdą się jakieś lepsze gąski. PS. Spróbuję jakoś dodać zdjęcia, bo imageshack się tnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Udało się Ten szew Wygładzanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Złożone na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Który to zestaw Academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Hej, czekałem na ciebie w warsztacie. Numer to 13212, podobny do twojego. Liczę na twoją pomoc . PS. Jaką farbą machnąć bandaże kół? Bo czarna trochę inaczej wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Postaram się śledzić. Do bandaży używam Tamiya xf-85 rubber matt black. I tak na koniec się je kurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Wózki skończone, jeszcze tylko doszlifować w paru miejscach i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Grudnia 2013 Share Napisano 8 Grudnia 2013 Jakie malowanie przewidujesz? Co do wnętrza to jest to wersja amerykańska z Lee, wiec jak chcesz zrobić z pootwieranymi włazami to musiałbyś troszkę poprzerabiać. Co do szczegółów to zerknij w moim warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2013 Właśnie jestem w trakcie przeglądania twojego dzieła. Tzn. nie przewiduję z otwartymi włazami, ale wybrałem malowanie El Alamein. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Coś zdziałałem: postępy... I oto problem. Nie wiem jak przednią "burtę włożyć, żeby te półkola pasowały. Bazylsm, jak było u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Ta przednia część musi dolegać do boków - ty masz ją za daleko do przodu. No i wtedy te osłony transmisji będą pasowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Najgorsze jest to, że to przylega, ale nie chce wejść głębiej. :( Edit: Trzeba było użyć cięższej artylerii, czyli siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Grudnia 2013 Share Napisano 9 Grudnia 2013 Najgorsze jest to, że to przylega, ale nie chce wejść głębiej. :(Edit: Trzeba było użyć cięższej artylerii, czyli siły. Dobrze, że już po 22. i że dzieci nie czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 9 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2013 Najgorsze jest to, że to przylega, ale nie chce wejść głębiej. :(Edit: Trzeba było użyć cięższej artylerii, czyli siły. Dobrze, że już po 22. i że dzieci nie czytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 "to" przylega, a nie chce wejść głębiej... skojarzenia to przekleństwo, jak śpiewali w jednym kabarecie. ale się uśmiałem Jak prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 A idą, powoli, ale idą. Jakoś wieczorkiem wstawię zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Wygląda to tak: I oto kolejne pytanie, czy usunąć ten fragment na tej zaokrąglonej "listwie" i zaszpachlować te ślady po wypychaczach, czy tak powinno być: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Grudnia 2013 Share Napisano 10 Grudnia 2013 Możesz zaznaczyć o co chodzi? Na osłonach transmisji powinny być, a jeżeli chodzi ci o górną wypukłą cześć to powinny też być tam śruby którymi ten element był przymocowany do górnej części pancerza. Oczywiście o ile dobrze rozszyfrowałem twoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 10 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2013 Właśnie o to mi chodziło. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Grudnia 2013 Share Napisano 11 Grudnia 2013 Czołgi są mi kompletnie obce i traktuję je w kategoriach: podoba się, lub nie . Z miłą chęcią oglądam warsztat czegoś innego, niż panzerwaffe. Małe, fajne pudełko- będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2013 Coś tam zlepiłem: Mało czasu, ale niedługo przerwa świąteczna, więc warsztat pójdzie trochę do przodu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 15 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2013 Dziś skromnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Cześć, przyszła pora świąteczna to i przyszedł czas na sklejanie. Część jest złożona na sucho, o to to zdziałałem: Wnętrze skończone, jeszcze małe poprawki i malowanie. I o to moje pytanie. Jak to złożyć do kupy? (mam na myśli kadłub i wannę) I ostatnie zdjęcie, mianowicie chodzi o miejsce, gdzie będzie działo. Ma być równo z tym zaokrągloną wnęką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 22 Grudnia 2013 Share Napisano 22 Grudnia 2013 Ta ilość śrub na pancerzu daje możliwości pobawienia się z washem. Czysto i elegancko, obiecałem, że będę zaglądał, więc obietnicy dotrzymuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 22 Grudnia 2013 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2013 Wielkie dzięki, że jesteś. Malowanie zamierzam zrobić dwu kolorowe, więc będę potrzebował pomocy jak rozjaśnić taki model, dotychczas kleiłem modele z jednym kolorem, a tu już trudniej moim zdaniem. Wash, wydaje mi się, że będzie skromny, bo w końcu to pojazd, który walczył w Afryce, więc wyszedłem z założenia, że tak powinno być. Jakieś uwagi dotyczące modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi