bazylms Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Olej te mosakowanie Jakub. W tym przypadku lepiej jest pomalowac bandaże potem. Robisz to dość rzadką farbą i przy dotknięciu ona sama ładnie opływa obręcz na łączeniu koła z gumą. Teraz i tak jak zdejmiesz taśmę to będziesz miał przypruszone bo maskowanie nie jest idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Dzięki za odzew Krzysiek. Co do maskowania to właśnie je wyrzuciłem i zacząłem malowanie od początku. Jednak się trochę zalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 11 Stycznia 2014 Share Napisano 11 Stycznia 2014 Spróbuj tak jak ci piszę, powinno być ok. Tylko nie staraj sie z apierwszym razem pomalować bandaży - ja robie to przynajmniej w trzech warstwach faby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 11 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2014 Ok. Ale chyba zmyję z bandaży farbę i jutro pomaluję jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Dobry wieczór. Po próbie poprawy wózków trochę się polepszyło. Dzięki za podsunięcie pomysłu Krzysiek, z tym matem. Muszę jeszcze jakoś jednak wyrównać ten mat z żółtym, bo troszkę mi zalało kilka kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Jakub- nadal zaglądam z przyjemnością. Szykuje się eleganckie pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 12 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2014 Dzięki wielkie. Co do pudełka to nawet tak sobie myślę, że jeżeli nie schrzanię roboty to będzie fajnie się prezentował na podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Jakub na bandażach troszkę poprawek I będzie dobrze . Wystarczy cieniutkim pędzelkiem , trochę czarnym trochę.piaskowym I będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Stycznia 2014 Share Napisano 12 Stycznia 2014 Hmm, coraz bardziej podobają mnie się te amerykańskie "maszkarony"... . Doświadczeni Koledzy dobrze doradzają i jestem pewien, że ciekawy model Ci wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 13 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki wielkie za porady, właśnie chciałem tak poprawiać . Kolejna aktualizacja będzie pewnie za tydzień, bo zaczynają się ferie więc czasu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 18 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2014 Witam. Wózki poprawione, ale zapomniałem cyknąć zdjęcia i zacząłem maskowanie. Coś mi się nie widzi ten kolorek, ale może po łoszu i macie zmieni się kolorystyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Doszedłem do wniosku, że muszę go pomalować od nowa. Kupię tym razem humbrol-e i pomaluję tymi kolorami, jakie są w instrukcji, bo już mnie wykańcza to mieszanie przeróżnych odcieni itp. Gdybym miał przelicznik farb to może jeszcze bym tam używał pactr, ale ich używam najczęściej przy ruskich. Nie wiem dlaczego, ale ostatnio tak mam, że jakiś model z danej firmy to i firma farb inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Coś ostatnio etapy malarskie kilku chłopakom nie wychodzą - fatum jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Coś ostatnio etapy malarskie kilku chłopakom nie wychodzą - fatum jakieś? Fakt, podejrzana sprawa . Bazylms a ty jakich farb używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Głównie Tamiya do malowania aero ale tylko z oryginalnym rozpuszczalnikiem. Dla mnie rewelacja. Pod aero próbowałam Vallejo, Life colour ale z nieco gorszymi efektami. Vallejo zapychał mi aero ale odkąd mam ich oryginalny rozpuszczalnik jest troszkę lepiej. Life colour wodne - super paleta kolorów, ale kiepskie krycie i czasami grudki. Trzeba przecedzić. Generalnie każdy ma swoje ulubione i ich się trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Nie podejrzana - przynajmniej u mnie. Pierwsze podejście - taśma tamiya zalała, przepuściła. Drugie - aerograf się przytkał - powietrza nie podawał i próbowałem to usprawnić metodą McGivera, czyli kombinacjami. Aero już dmucha, ale po całkowitym rozkręceniu na części pierwsze i przeczyszczeniu, trzeba było nie kombinować - taki z tego morał. Kamo i tak nie będę już kładł nim, co najwyżej kolor bazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 20 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2014 Znaczy się tak jak u mnie. A co myślicie o humbrolach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Używam Pactry akrylowe i dla mnie są bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obalacz panzermitów Napisano 20 Stycznia 2014 Share Napisano 20 Stycznia 2014 Bo przy maskowaniu taśmą trzeba umieć malować, cienkie, praktycznie suche warstwy, wtedy się nic nie zalewa. Co do farb, to polecam Tamiye. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 Witam z powrotem. Przez ten tydzień nic praktycznie nie zrobiłem, ciągle siedziałem w warsztacie albo na off-roudzie. Ale wróciłem i poprawiłem wszystkie nieciągłości. Byłem również w sklepie i doszedłem do wniosku ze sprzedawcą, że lepiej kupić pactrę, bo humbrol dał złe przeliczenia farb i jak miała być farbka zielona, to była złota . Zatem kupiłem pactrę i jakoś niedługo zacznę pracę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2014 W końcu dobrałem właściwą farbę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Hej Jakub. Jak masz już farbkę to czas działać. Jaki to numer pactry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 27 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2014 Witaj Robercie, miło, że wpadłeś . Numer to-A123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Witaj Robercie, miło, że wpadłeś . Numer to-A123 Trzeba w końcu trochę pomodelować i pomarudzić na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Stycznia 2014 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2014 Dziś wstawię zdjęcia, bo coś tam zmalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi