socjo1 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego W dniu 26.01.2025 o 16:20, Cypis napisał: Czyżby wskrzeszenie Flagmana ? U-boot typ IX C wczesny , 4 różne kioski , blaszka "Mikroprojekt" , kalki 34 opcje dla 24 okręów od Behemota> Mam dwa albo trzy te U-booty i wciąż uważam, że są to bardzo dobre modele, ładnie zdetalowane. A z blaszką to już naprawdę wysoka klasa. Szkoda, że wciąż nie wszystkie warianty drugowojennych U-bbotów doczekałały się fajnych miniatur w 1/350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Model w skali 1/35 miniaturowego OP typu XXVIIF z firmy GMU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, socjo1 napisał: .... przesyłka stamtąd droga, warto ją podzielić.... Amen ! zatem w kontakcie EDIT ------------------ 3 godziny temu, Cypis napisał: Model w skali 1/35 miniaturowego OP typu XXVIIF z firmy GMU Krucafuks ! a cuż to za wynalazek ?? jakiś jednotorpedowy wariant foczki ? ale to chyba totalne SF albo klimaty "What if" Edytowane 3 Lutego przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Kraken Hobbies 1/700 Oklahoma na 1917 rok - druk 3D + blachy za 86$. Więcej zdjęć i opis http://www.modelwarships.com/reviews/ships/bb/bb-37/Oklahoma1917-700-kr/KrakenHobbies1917Oklahoma.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Pojawiło się pierwsze nagranie z testowymi ramkami od Very Fire. Niestety tylko w 1080p. Wysyłka podobno po chińskim nowym roku (trwa teraz). Wersja deluxe ma mieć podobno 9 arkuszy blaszek i "dużo" dodatków 3d. Mam nadzieję, że uda mi się ją kupić Nie miałem jeszcze okrętu Very Fire i chciałbym sprawdzić czy za tym dobrym detalem idzie jeszcze solidna "składalność". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego 3D-Wild model wypuszcza model Lexingtona w konfiguracji krążownika pancernego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Dwa ruskie wypusty 3D w skali 1/700 , firma Rurik model kutra patrolowego 12200 Sobol , firma Spline kuter rakietowy 205 Moskit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego OKB Grigorov w skali 1/700 667A Navaga z takim trochę chorym podziałem kadłuba , wyprowadzenie tej szpary to nie lada wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 15 godzin temu, Dudzio napisał: Pojawiło się pierwsze nagranie z testowymi ramkami od Very Fire. Niestety tylko w 1080p. Wysyłka podobno po chińskim nowym roku (trwa teraz). Wersja deluxe ma mieć podobno 9 arkuszy blaszek i "dużo" dodatków 3d. Mam nadzieję, że uda mi się ją kupić Nie miałem jeszcze okrętu Very Fire i chciałbym sprawdzić czy za tym dobrym detalem idzie jeszcze solidna "składalność". Nie no... pan Ram Kiw Folii odwalił kawał porządnej roboty tym inboxem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego 7 godzin temu, Super_Hans napisał: Nie no... pan Ram Kiw Folii odwalił kawał porządnej roboty tym inboxem. pan Boss Zhang też niczego sobie, skoro rzucił łaskawie testowy wyrób przed bibą na malediwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Odpalcie z angielskimi napisami, zazwyczaj tłumaczenie jest... zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Hellenic Ship Model 1/350 Scale Poseidon Class Type 209/1200 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 1 godzinę temu, Cypis napisał: Hellenic Ship Model 1/350 Scale Poseidon Class Type 209/1200 To chyba już w sprzedaży jest od jakiegoś czasu.... Swoją drogą bardzo przyzwoite są te greckie wyroby ---> mam Glaukosa i Okeanosa w 350tce od tego producenta i mogę z czystym sumieniem polecić. A co najważniejsze pakują do solidnych pudełek + elementy dobrze zabezpieczone w gąbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego w kwietniu Hobby Boss ma wypuścić HMS Lord Clive w skali 1/350 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego Duża rzecz: Black Cat zapowiada wielkie (prawie 140 m. !) francuskie niszczyciele typu Mogador. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) Cena też duża... Edytowane 21 Lutego przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego 2 godziny temu, Jaro napisał: Cena też duża... To fakt, ale moim zdaniem jednak jest dość adekwatna, biorąc pod uwagę wielkość, skomplikowanie, technologię i jakość Black Cata (choć idealny oczywiście nie jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego Racja,dla mnie dochodzi jeszcze uroda tych niszczycieli,moim zdaniem jedne z najlepiej wyglądających,ogólnie uważam że francuskie konstrukcje są jednymi z najładniejszych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 24 Lutego Share Napisano 24 Lutego Starling models wydał w 1/700 klasy II wojennych niszczycieli brytyjskich "emergency class" - S,V, a wkrótce też innych, w innych konfiguracjach. Jak sami piszą, sporo cześci zrobionych w technologii 3 D (zamiast na blaszce) dla łatwieszego i szybszego montazu. Czyli okazja choćby do zrobienia HMS Saumareza, który przyczynił się do zatopienia zarówno Scharnhorsta jak i japońskiego Haguro w cieśninie Malakka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Zapowiedź terroru, profilu w środku stoi, kto ten kibel zatopi? Już ryby zawzięte, środki zaraz zwiąże, dziś będzie gra stole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego (edytowane) Mam pytanie,od jakiegoś czasu obserwuję takie twory,ktoś coś wie co to,i czy warte zachodu czy guano. Edytowane 25 Lutego przez Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego Jest tego naprawdę sporo i w przeróżnych skalach i cenach,widziałem nawet Leipziga w 1/144 za ponad 3 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sampo Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego 2 godziny temu, Jaro napisał: Mam pytanie,od jakiegoś czasu obserwuję takie twory,ktoś coś wie co to,i czy warte zachodu czy guano. Też obserwuję i czekam na odważnego, który pokaże relację z budowy Na modelwarships.com zaczynają się pojawiać modele wykonane z tych zestawów i wyglądają nieźle, ale obstawiam, że to zasługa wyłącznie modelarza. Przede wszystkim to jest goły wydruk bez blaszek fototrawionych. Podobno nie ma też instrukcji... Skomplikowana bryła nie pozwala na dokładne zeszlifowanie powierzchni, a druk na pewno zostawia ślady. Ja bym się jeszcze wstrzymał. Nawet małe okręty z wydruku mają zwichrowane kadłuby i np. nadbudówki nie pasują, szpachla idzie w dużych ilościach, a co dopiero przy modelach krążowników.. Ale tematy mają ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego (edytowane) 6 godzin temu, Jaro napisał: Mam pytanie,od jakiegoś czasu obserwuję takie twory,ktoś coś wie co to,i czy warte zachodu czy guano. ... wg mnie szkoda kasy chyba że : 1) kupujesz coś małego i mało skomplikowanego jak okręt podwodny 2) kupujesz coś na czym ci bardzo zależy i potem "rzeźbisz w g...e dla własnej satysfakcji" Większe jednostki co jakościowo wychodzą tak : 6 godzin temu, Jaro napisał: Jest tego naprawdę sporo i w przeróżnych skalach i cenach,widziałem nawet Leipziga w 1/144 za ponad 3 koła to pewnie po prostu przeskalowana 350 która też mają w ofercie 3 godziny temu, Sampo napisał: ..... obstawiam, że to zasługa wyłącznie modelarza..... o to, właśnie to EDIT --------------- czy warto kupować to już każdy musi sobie sam ocenić..... Ja prywatnie od jakiegoś czasu się zastanawiam czy nie nabyć od nich HMS Undine w 350 - ale na razie nie odważyłem się Edytowane 25 Lutego przez M.A.V. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 25 Lutego Share Napisano 25 Lutego O ile mi wiadomo SSModel po prostu wyciąga pliki 3D z World of Tanks/Warships i je drukuje. W czołgach to straszne rzeczy bywają pod względem merytorycznym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi