Jaro Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 22 godziny temu, socjo1 napisał: Hej, napisz proszę co ma Model Hobby do smarta? Heh,zle się wyraziłem,chodziło mi o porównanie ceny MH do aledrogo ze smartem,ot co,i wyszło jak wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 11 godzin temu, tojarro napisał: coś ciekawego. Już można zamawiać jako pre-order pozwolę sobie trochę uzupełnić coś więcej : ogólnie jak to wyjdzie to sam osobiście kupię na pewno , co więcej jest b.duże prawdopodobieństwo że będzie dostępny bez problemu u nas w PL w sklepie MH, który ma w ofercie dużo 700 od HobbySeed posiadam od jakiegoś czasu tego typka : i wygląda to bardzo dobrze ---> miałem plan wrzucić na forum inbox tego jankesa ale ciągle brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 (edytowane) del Edytowane 8 Listopada 2025 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 Zawsze mi się podobała ta kanonierka. Jakiś czas temu na Facebooku była galeria egzemplarza testowego i informacją, że do końca roku będzie w sprzedaży. No i prawda. Kolejna chińska firma, która wypuszcza coś fajnego w 1/350. No i nie kombinują z tematyką. IJN i zbyt zapewniony... tuż na Morzem Żółtym. A reszta świata tylko patrzy i marudzi, że im się nie sprzedaje i nie opłaca. I tu mam problem - politycznie powinienem bojkotować, jak ruskie wytwory... no ale jak, takie fajne modele bojkotować. Przymknę oko, nie ma jak relatywizm moralny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 (edytowane) W 700 juz mam, chyba trzeba bedzie zrobic i w 350.... Edytowane 8 Listopada 2025 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 11 godzin temu, M.A.V. napisał: pozwolę sobie trochę uzupełnić coś więcej : ogólnie jak to wyjdzie to sam osobiście kupię na pewno , co więcej jest b.duże prawdopodobieństwo że będzie dostępny bez problemu u nas w PL w sklepie MH, który ma w ofercie dużo 700 od HobbySeed posiadam od jakiegoś czasu tego typka : i wygląda to bardzo dobrze ---> miałem plan wrzucić na forum inbox tego jankesa ale ciągle brak czasu Ten Japończyk, wprawdzie nie moja bajka tematyczna, ale bardzo mi się podoba- zgrabny jest, kurczę! Zaś subchasery to jedne z moich ulubionych okręcików, mam o nich gruubaśną książkë, kupę ściągniętych zdjęć i dwa żywiczne modele z L'Arsenala. Oczywiście możemy , jak zawsze sieknąć projekcik grupowy . Miały bardzo fajne kamuflaże, niektóre takie "amebiaste". Na blogu gościa o nicku " inch high guy" jest bardzo fajny wpis, zawierający kilkanaście kolorowych fotografii z II wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 Projekciki to fajna zabawa, ale mówimy o Uji/Hashidate, czy PC? Do mnie gadaja oba więc nie widze przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 (edytowane) 35 minut temu, socjo1 napisał: ...dwa żywiczne modele z L'Arsenala.... jeśli mam być szczery to ten jankes od chińczyków wyprzedza jakościowo wyroby l'Arsenala o dwie długości Edytowane 8 Listopada 2025 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 (edytowane) Ad @Szydercza Gała - jakbym miał robić, to Jankesa (może jako Norwega - jeden pływał pod norweską banderą od 1942 r. jako Kong Haakon VII). Japończycy to nie moja bajka (nic im nie ujmując). Ad @M.A.V. Co poradzić? Kupowałem, jak jeszcze nawet elektrycznych chińskich samochodów nie było na świecie ( czyli pewnie z 5 lat temu..). Nieskromnie myślę, że jakoś sobie poradzę, a efekt ma szansę być nieobrzydliwy. A tu jest link, do wpisu, o którym pisałem nieco wyżej: PC-461 Class Submarine Chasers Color Photographs – Inch High Guy PS. Ale z ciekawości zapytam - po wiela ten Japończyk? Edytowane 8 Listopada 2025 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 1 minutę temu, socjo1 napisał: jakbym miał robić, to Jankesa (może jako Norwega - jeden pływał pod norweską banderą od 1942 r. jako Kong Haakon VII) A nie King Kong ? tzn. King Haakon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: A nie King Kong ? tzn. King Haakon. Fotspor po norwesku oznacza śledź, tonirisk - makolągwa, zaś kong - król. To zapewne dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 1 minutę temu, socjo1 napisał: Fotspor po norwesku oznacza śledź, tonirisk - makolągwa, zaś kong - król. To zapewne dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 28 minut temu, socjo1 napisał: ....jeden pływał pod norweską banderą od 1942... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada 2025 Share Napisano 8 Listopada 2025 6 minut temu, M.A.V. napisał: Gdzieś na norweskiej stronie archiwalnej wpadłem na ze 20 jego fotek (życie pokładowe itd). Jeż ma też. Mame je jeż. Mate też ma jeż. TFU! Chciałem powiedzieć: je mam też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 9 Listopada 2025 Share Napisano 9 Listopada 2025 (edytowane) 13 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zwracam honor i przepraszam. Sam jestem śledź i makolągwa. Zasugerowałem się jakąś norweską stroną internetową, jednak co zdjęcie, to zdjęcie: Kara jest jedna: EDIT: jeszcze tutaj stronka z kilkunastoma ciekawymi zdjeciami: https://laststandonzombieisland.com/2024/07/24/warship-wednesday-july-24-2024-to-the-sea-to-the-world/ Edytowane 9 Listopada 2025 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Listopada 2025 Share Napisano 9 Listopada 2025 42 minuty temu, socjo1 napisał: Kara jest jedna: Na jej odbycie możesz wpaść do mnie, jakoś przed obiadem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 9 Listopada 2025 Share Napisano 9 Listopada 2025 Kombrig skala 1/700 , brytyjski niszczyciel z 1907 roku Ghurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZI Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 (edytowane) do usunięcia Edytowane 10 Listopada 2025 przez FAZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano 10 Listopada 2025 Share Napisano 10 Listopada 2025 Royal Oak od Trumpka dostępny w Plastmodel za 334 ziko w preorderze,wysyłka za tydzień od 17.11.25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 11 Listopada 2025 Share Napisano 11 Listopada 2025 taki smutny news... Jon zdecydował się ostatecznie zamknąć biznes - pewnie przez kłopoty zdrowotne na które od jakiegoś czasu mocno narzekał. Cóż.... obszerne źródło jankeskich podwodniaków wyschło - kto kupił to szczęściarz, kto nie kupił to frajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 12 Listopada 2025 Share Napisano 12 Listopada 2025 (edytowane) Dla fanów japońszczyzny w 1/700 Very Fire też coś ma, już w preorderach. Wygląda mega. Edytowane 12 Listopada 2025 przez tojarro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Listopada 2025 Share Napisano 13 Listopada 2025 (edytowane) nanomikrusy dla mikromikrusów wrzucam jeszcze tutaj - może ktoś planuje zrobić morską dioramę lotniczą to się przyda Luftwaffe Rettungsboje żywica od czeskich braci : więcej tutaj : https://www.brengun.cz/e-shop/1-72-construction-kits-20/luftwaffe-rettungsboje-2073 Edytowane 13 Listopada 2025 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 14 Listopada 2025 Share Napisano 14 Listopada 2025 Triumph Model wydaje w skali 1/700 HMS Vanguard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kingfisher Napisano 15 Listopada 2025 Share Napisano 15 Listopada 2025 W dniu 8.11.2025 o 10:02, M.A.V. napisał: pozwolę sobie trochę uzupełnić coś więcej : ogólnie jak to wyjdzie to sam osobiście kupię na pewno , co więcej jest b.duże prawdopodobieństwo że będzie dostępny bez problemu u nas w PL w sklepie MH, który ma w ofercie dużo 700 od HobbySeed posiadam od jakiegoś czasu tego typka : i wygląda to bardzo dobrze ---> miałem plan wrzucić na forum inbox tego jankesa ale ciągle brak czasu IJN WWII Gunboat Hashidate Class można już zamawiać w Moje Hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 15 Listopada 2025 Share Napisano 15 Listopada 2025 Tanio nie jest, niemniej zamówienie indywidualne w Hobbyeasy nie wyjdzie dużo taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi