Jaro Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 22 godziny temu, socjo1 napisał: Hej, napisz proszę co ma Model Hobby do smarta? Heh,zle się wyraziłem,chodziło mi o porównanie ceny MH do aledrogo ze smartem,ot co,i wyszło jak wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 11 godzin temu, tojarro napisał: coś ciekawego. Już można zamawiać jako pre-order pozwolę sobie trochę uzupełnić coś więcej : ogólnie jak to wyjdzie to sam osobiście kupię na pewno , co więcej jest b.duże prawdopodobieństwo że będzie dostępny bez problemu u nas w PL w sklepie MH, który ma w ofercie dużo 700 od HobbySeed posiadam od jakiegoś czasu tego typka : i wygląda to bardzo dobrze ---> miałem plan wrzucić na forum inbox tego jankesa ale ciągle brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada (edytowane) del Edytowane 8 Listopada przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Zawsze mi się podobała ta kanonierka. Jakiś czas temu na Facebooku była galeria egzemplarza testowego i informacją, że do końca roku będzie w sprzedaży. No i prawda. Kolejna chińska firma, która wypuszcza coś fajnego w 1/350. No i nie kombinują z tematyką. IJN i zbyt zapewniony... tuż na Morzem Żółtym. A reszta świata tylko patrzy i marudzi, że im się nie sprzedaje i nie opłaca. I tu mam problem - politycznie powinienem bojkotować, jak ruskie wytwory... no ale jak, takie fajne modele bojkotować. Przymknę oko, nie ma jak relatywizm moralny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada (edytowane) W 700 juz mam, chyba trzeba bedzie zrobic i w 350.... Edytowane 8 Listopada przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 11 godzin temu, M.A.V. napisał: pozwolę sobie trochę uzupełnić coś więcej : ogólnie jak to wyjdzie to sam osobiście kupię na pewno , co więcej jest b.duże prawdopodobieństwo że będzie dostępny bez problemu u nas w PL w sklepie MH, który ma w ofercie dużo 700 od HobbySeed posiadam od jakiegoś czasu tego typka : i wygląda to bardzo dobrze ---> miałem plan wrzucić na forum inbox tego jankesa ale ciągle brak czasu Ten Japończyk, wprawdzie nie moja bajka tematyczna, ale bardzo mi się podoba- zgrabny jest, kurczę! Zaś subchasery to jedne z moich ulubionych okręcików, mam o nich gruubaśną książkë, kupę ściągniętych zdjęć i dwa żywiczne modele z L'Arsenala. Oczywiście możemy , jak zawsze sieknąć projekcik grupowy . Miały bardzo fajne kamuflaże, niektóre takie "amebiaste". Na blogu gościa o nicku " inch high guy" jest bardzo fajny wpis, zawierający kilkanaście kolorowych fotografii z II wojny światowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada Projekciki to fajna zabawa, ale mówimy o Uji/Hashidate, czy PC? Do mnie gadaja oba więc nie widze przeciwskazań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada (edytowane) 35 minut temu, socjo1 napisał: ...dwa żywiczne modele z L'Arsenala.... jeśli mam być szczery to ten jankes od chińczyków wyprzedza jakościowo wyroby l'Arsenala o dwie długości Edytowane 8 Listopada przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada (edytowane) Ad @Szydercza Gała - jakbym miał robić, to Jankesa (może jako Norwega - jeden pływał pod norweską banderą od 1942 r. jako Kong Haakon VII). Japończycy to nie moja bajka (nic im nie ujmując). Ad @M.A.V. Co poradzić? Kupowałem, jak jeszcze nawet elektrycznych chińskich samochodów nie było na świecie ( czyli pewnie z 5 lat temu..). Nieskromnie myślę, że jakoś sobie poradzę, a efekt ma szansę być nieobrzydliwy. A tu jest link, do wpisu, o którym pisałem nieco wyżej: PC-461 Class Submarine Chasers Color Photographs – Inch High Guy PS. Ale z ciekawości zapytam - po wiela ten Japończyk? Edytowane 8 Listopada przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 1 minutę temu, socjo1 napisał: jakbym miał robić, to Jankesa (może jako Norwega - jeden pływał pod norweską banderą od 1942 r. jako Kong Haakon VII) A nie King Kong ? tzn. King Haakon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 1 minutę temu, _OldMan_ napisał: A nie King Kong ? tzn. King Haakon. Fotspor po norwesku oznacza śledź, tonirisk - makolągwa, zaś kong - król. To zapewne dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 1 minutę temu, socjo1 napisał: Fotspor po norwesku oznacza śledź, tonirisk - makolągwa, zaś kong - król. To zapewne dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 28 minut temu, socjo1 napisał: ....jeden pływał pod norweską banderą od 1942... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Listopada Share Napisano 8 Listopada 6 minut temu, M.A.V. napisał: Gdzieś na norweskiej stronie archiwalnej wpadłem na ze 20 jego fotek (życie pokładowe itd). Jeż ma też. Mame je jeż. Mate też ma jeż. TFU! Chciałem powiedzieć: je mam też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 09:04 Share Napisano Niedziela o 09:04 (edytowane) 13 godzin temu, _OldMan_ napisał: Zwracam honor i przepraszam. Sam jestem śledź i makolągwa. Zasugerowałem się jakąś norweską stroną internetową, jednak co zdjęcie, to zdjęcie: Kara jest jedna: EDIT: jeszcze tutaj stronka z kilkunastoma ciekawymi zdjeciami: https://laststandonzombieisland.com/2024/07/24/warship-wednesday-july-24-2024-to-the-sea-to-the-world/ Edytowane Niedziela o 11:31 przez socjo1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano Niedziela o 09:48 Share Napisano Niedziela o 09:48 42 minuty temu, socjo1 napisał: Kara jest jedna: Na jej odbycie możesz wpaść do mnie, jakoś przed obiadem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Niedziela o 12:06 Share Napisano Niedziela o 12:06 Kombrig skala 1/700 , brytyjski niszczyciel z 1907 roku Ghurka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZI Napisano Poniedziałek o 19:15 Share Napisano Poniedziałek o 19:15 (edytowane) do usunięcia Edytowane Poniedziałek o 20:10 przez FAZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaro Napisano Poniedziałek o 20:11 Share Napisano Poniedziałek o 20:11 Royal Oak od Trumpka dostępny w Plastmodel za 334 ziko w preorderze,wysyłka za tydzień od 17.11.25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Wtorek o 20:17 Share Napisano Wtorek o 20:17 taki smutny news... Jon zdecydował się ostatecznie zamknąć biznes - pewnie przez kłopoty zdrowotne na które od jakiegoś czasu mocno narzekał. Cóż.... obszerne źródło jankeskich podwodniaków wyschło - kto kupił to szczęściarz, kto nie kupił to frajer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano Środa o 12:27 Share Napisano Środa o 12:27 (edytowane) Dla fanów japońszczyzny w 1/700 Very Fire też coś ma, już w preorderach. Wygląda mega. Edytowane Środa o 12:30 przez tojarro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Czwartek o 19:32 Share Napisano Czwartek o 19:32 (edytowane) nanomikrusy dla mikromikrusów wrzucam jeszcze tutaj - może ktoś planuje zrobić morską dioramę lotniczą to się przyda Luftwaffe Rettungsboje żywica od czeskich braci : więcej tutaj : https://www.brengun.cz/e-shop/1-72-construction-kits-20/luftwaffe-rettungsboje-2073 Edytowane Czwartek o 20:24 przez M.A.V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Triumph Model wydaje w skali 1/700 HMS Vanguard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi