socjo1 Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Ciekawa (ale pewnie dla niewielu, niestety) nowość od firmy Seed. Skala 1/700 (dla mnie - niestety). Brytyjski szybki stawiacz min klasy Abdiel z czasów II wojny światowej. 3 kominy, silne uzbrojenie i ciekawa, dynamiczna sylwetka to zalety wizualne. Historycznie to też ciekawe jednostki: głównie operowały na Morzu Śródziemnym. Dysponując dużą prędkością, pod osłoną nocy stawiały duże, ofensywne zapory minowe w niespodziewanych przez przeciwnika lokalizacjach. Stosowano je także jako szybkie transportowce choć by w czasie oblężenia Tobruku, czy blokady Malty. British Royal Navy WWII Fast Minelayer HMS Abdiel 1940 (3D-Printed Model Kit) model do sklejania Seed Hobby 710022 Ciekawa, bogato ilustrowana i ładnie wydana książka na ich temat: Arthur Nicolson, "Very Special Ships". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Hobby Boss , 1/700 , PLAN Type 093 Shang Class SSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca W dniu 24.03.2026 o 14:50, Cypis napisał: oczywiście masz rację projekt 1123 rendery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca RCSubswydaje drukowane w 3D modele w skalach 1/144 i 1/350 USS Los Angeles Class Submarine Flight I i USS Los Angeles Class Submarine - Flight II VLS . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano Piątek o 20:45 Share Napisano Piątek o 20:45 W dniu 7.01.2026 o 08:48, tojarro napisał: W lutym czeka nas kolejny niszczyciel w 1/350 od Triumph Models: Yugumo jednak w maju , trochę szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano Niedziela o 14:45 Share Napisano Niedziela o 14:45 (edytowane) Triumph Models nie próżnuje. W 2026 ma ukazać się kanadyjska korweta klasy Flower, Snowberry w skali 1/350. Fani maluchów z Royal Navy powinni być zadowoleni - ja po raz pierwszy, nie, ale to dobrodziejstwo dla mojego portfela. Edytowane Niedziela o 20:01 przez tojarro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 15:41 Share Napisano Niedziela o 15:41 (edytowane) O! A jaka to skala? Jak się cenowo kształtują te modele? Pewnie będzie lepszy niż Black Cat - widzę choćby fakturę kadłuba. Widzę też potencjał na projekt grupowy "Okrutne Morze" kieeeedyś ... @Szydercza Gała @zaruk Edytowane Niedziela o 15:46 przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Niedziela o 17:22 Share Napisano Niedziela o 17:22 Ty mnie tu Michu z z Monsarrat'em nie wyskakuj Ja tam juz jednego flowera mam, w temacie TYM temacie, to wolałbym sobie zrobić któryś z eskortowanych przez Compass Rose stakUF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Niedziela o 17:49 Share Napisano Niedziela o 17:49 (edytowane) Pożyjemy - zobaczymy Wodził Was będę na pokuszenie kamuflażami, wariantami, historiami... Ale to pewnie za rok - dwa. No i najsampierw trzeba Kaczory odchować! Edytowane Niedziela o 19:17 przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi