socjo1 Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Ciekawa (ale pewnie dla niewielu, niestety) nowość od firmy Seed. Skala 1/700 (dla mnie - niestety). Brytyjski szybki stawiacz min klasy Abdiel z czasów II wojny światowej. 3 kominy, silne uzbrojenie i ciekawa, dynamiczna sylwetka to zalety wizualne. Historycznie to też ciekawe jednostki: głównie operowały na Morzu Śródziemnym. Dysponując dużą prędkością, pod osłoną nocy stawiały duże, ofensywne zapory minowe w niespodziewanych przez przeciwnika lokalizacjach. Stosowano je także jako szybkie transportowce choć by w czasie oblężenia Tobruku, czy blokady Malty. British Royal Navy WWII Fast Minelayer HMS Abdiel 1940 (3D-Printed Model Kit) model do sklejania Seed Hobby 710022 Ciekawa, bogato ilustrowana i ładnie wydana książka na ich temat: Arthur Nicolson, "Very Special Ships". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 27 Marca Share Napisano 27 Marca Hobby Boss , 1/700 , PLAN Type 093 Shang Class SSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca W dniu 24.03.2026 o 14:50, Cypis napisał: oczywiście masz rację projekt 1123 rendery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca RCSubswydaje drukowane w 3D modele w skalach 1/144 i 1/350 USS Los Angeles Class Submarine Flight I i USS Los Angeles Class Submarine - Flight II VLS . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Marca Share Napisano 31 Marca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia W dniu 7.01.2026 o 08:48, tojarro napisał: W lutym czeka nas kolejny niszczyciel w 1/350 od Triumph Models: Yugumo jednak w maju , trochę szczegółów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Triumph Models nie próżnuje. W 2026 ma ukazać się kanadyjska korweta klasy Flower, Snowberry w skali 1/350. Fani maluchów z Royal Navy powinni być zadowoleni - ja po raz pierwszy, nie, ale to dobrodziejstwo dla mojego portfela. Edytowane 5 Kwietnia przez tojarro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) O! A jaka to skala? Jak się cenowo kształtują te modele? Pewnie będzie lepszy niż Black Cat - widzę choćby fakturę kadłuba. Widzę też potencjał na projekt grupowy "Okrutne Morze" kieeeedyś ... @Szydercza Gała @zaruk Edytowane 5 Kwietnia przez socjo1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia Ty mnie tu Michu z z Monsarrat'em nie wyskakuj Ja tam juz jednego flowera mam, w temacie TYM temacie, to wolałbym sobie zrobić któryś z eskortowanych przez Compass Rose stakUF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia (edytowane) Pożyjemy - zobaczymy Wodził Was będę na pokuszenie kamuflażami, wariantami, historiami... Ale to pewnie za rok - dwa. No i najsampierw trzeba Kaczory odchować! Edytowane 5 Kwietnia przez socjo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano Piątek o 11:42 Share Napisano Piątek o 11:42 (edytowane) 10 dni od zamówienia MAM. Prosto z Hongkongu Triumph Models w skali 1/350 japoński niszczyciel "Fabuki". Mały onboxing mam już za sobą. Wygląda typowo jak dla tego producenta. I jak ogarnąłem temat - ma tę samą, co inne modele producenta bolączkę. Kadłub. Będzie trzeba z tym jakość żyć albo przestać kupować Reszta fajnie odlana i pełna detali. Model do kolejki. Edytowane Piątek o 11:45 przez tojarro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojarro Napisano 19 godzin temu Share Napisano 19 godzin temu Triumph Model 1/700 IJN Battleship Nagato 1944 Leyte Gulf This is a resin assembly model kit available in three variants: Standard Waterline, Standard Full Hull, and Deluxe Edition. It is beginner-friendly, allowing newcomers to enjoy the fun of assembly in just 2 days, while advanced modelers can optionally purchase the upgrade set to add extra details and enhance realism. Scheduled for release on an auspicious day in 2026. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi