Jędrek Napisano 11 Lipca 2009 Autor Share Napisano 11 Lipca 2009 Bronco mnie zaskakuje w sprzedaży jest już kolejny model o.p. w 1:350 tym razem chiński okręt typu Yuan Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Bronco mnie zaskakuje w sprzedaży jest już kolejny model o.p. w 1:350 tym razem chiński okręt typu Yuan Jędrek, jakbyś przy okazji znalazł zdjęcia z zawartością pudła, byłbym Ci wdzięczny choc przyznam, że nieśmiało zerkam na Vanguard'a - bardzo mi się spodobała sylwetka. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Czy kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Czy ktos widzial jakies fotki Yahagi 1:350 Hasegawy, do rej pory widzialem tylko blueprint z Shizuoka Hobby Show. A na marginesie to dziwna jest sytuacja z cenami modeli, np Mutsu na allegro jest prawie dwa razy tanszy niz w sklepach modelarskich (600 do ponad 1000). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 23 Lipca 2009 Share Napisano 23 Lipca 2009 Czy ktos widzial jakies fotki Yahagi 1:350 Hasegawy, do rej pory widzialem tylko blueprint z Shizuoka Hobby Show. A na marginesie to dziwna jest sytuacja z cenami modeli, np Mutsu na allegro jest prawie dwa razy tanszy niz w sklepach modelarskich (600 do ponad 1000). 1. Nie widziałem nigdzie - może Yahagi się po prostu opóźni, jak wiele zapowiedzi. 2. Może ktoś zakupił Mutsu na samym początku przed skokiem kursu dolara, euro i jena Albo po prostu odsprzedaje ze stratą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 A na marginesie to dziwna jest sytuacja z cenami modeli, np Mutsu na allegro jest prawie dwa razy tanszy niz w sklepach modelarskich (600 do ponad 1000) może to z czeskiego rynku (Czesi mają jakiś układ z Hasegawą), swojego Nagato kupiłem właśnie z tego kierunku i mimo, że kupowałem w sklepie to i tak kosztował o połowę mniej niż z dostawy z Japonii, a jak się weźmie pod uwagę iż niektórzy sprzedający na allegro przewożą sami modele zza południowej granicy to ceny nie dziwią tak bardzo Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Właśnie wyszła Nagara z Aoshimy Revell pokazał Niemcom pierwsze fotki U-boota Typ VIIC w 1/350. Wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Właśnie wyszła Nagara z Aoshimy Niezła, i cena nie taka straszna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 zapowiedzi w 350-tce niszczyciel Yugumo z Pit Roada krążownik lekki Kuma z Aoshimy Może ktoś obeznany opisałby różnice pomiędzy krążownikami lekkimi Kuma i Nagara, bo to przecie dwa różne typy. pzdr tcl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Ogólnie oba typy są zewnętrznie bardzo podobne - mają praktycznie identyczne kadłuby. W późniejszym okresie przechodziły podobne zmiany i upgrady uzbrojenia. Nagara ma większą (wyższą) nadbudówkę dziobową - chyba po tym najłatwiej je poznać. Trumpek zapowiada krążownik Admiral Hipper w 1/350 (wygląd z 1941 r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 choc przyznam, że nieśmiało zerkam na Vanguard'a - bardzo mi się spodobała sylwetka jest już w sprzedaży jeszcze nie widziałem Geparda Revell (1:144) w sprzedaży a już na modelwarship pokazała się galeria zrobionego modelu KLIK choć przyznam iż z zapowiedzi Revell na ten rok najbardziej mnie interesuje Colombo Express w 1:700, to może być ciekawy model KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Colombo rzeczywiście ciekawie wygląda prawie pół metrowy olbrzym w 1:700 podobno za 33€. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Sierpnia 2009 Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Choć w okrętach nie siedze, to przyznam, że ten Colombo Express to naprawdę ciekawa sprawa, bo po pierwsze bardzo mało jest modeli kontenerowców (z tego co wiem), a po drugie zawsze chciałem coś takiego mieć Dodatkowo TUTAJ można zobaczyć jak wygląda taki sklejony. I bonusik się szykuje dla tych którym wersja 1:400 się na półce nie mieści - KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 W zapowiedziach PIT-Road jrdy Yugumo, ale jest on tak podobny do typu Kagero, że sie chyba nie skuszę. Z nowości w Polsce jest juz Mikuma, widziałem w Martoli , ale jest tez na Allegro. pozdrawiam tcl74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 14 Sierpnia 2009 Super Moderator Share Napisano 14 Sierpnia 2009 GMM zapowiada na przyszły tydzień ukończenie prac nad blaszką do Gearing Class Destroyer 1:350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Flyhawk pokazał plakat do zestawu waloryzacyjnego 1:350 Kongo do modelu Aoshima oraz 1:700 blaszki do U-boota VIIB KLIK, mam nadzieję że do U-bootów w 350-tce też się wkrótce coś pojawi Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 A z rodzimego podwórka, jak zapewne wielu z was wie mamy wysyp luf w "700": http://www.master-model.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=4&Itemid=56&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 20 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2009 choc przyznam, że nieśmiało zerkam na Vanguard'a - bardzo mi się spodobała sylwetka jest już w sprzedaży dziś przypłynął całkiem "malutkie" bydlątko ponad 40cm, w dodatku bardzo prosty - może by go tak trzasnąć "od ręki", hmm... tylko fotek szukać za bardzo nie ma kiedy A z rodzimego podwórka, jak zapewne wielu z was wie mamy wysyp luf w "700": http://www.master-model.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=4&Itemid=56&lang=pl to już było na forum, Master sam się ogłosił KLIK, natomiast kilka z tych lufek (do współczesnych okrętów) przedwczoraj odebrałem z poczty, miodzio... takie delikatne, że strach będzie się tym bawić na model warship można obejrzeć fotki nowych modeli w 350-ce: Admiral Graf Spee (Academy) i USS Wasp LHD-01 (MRC) w tej samej skali w sprzedaży pokazał się kolejny u-boot VII z AFV, tym razem w wersji C Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 I-19 1:350 z AFV Club KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Najpierw typ IX x2 z Bronco, teraz zapowiedź I-19 AFV... Wygląda na to, jakby Flagman sprzedał swoje formy w skali 1:350. Właśnie te okręty były przewidziane jako kolejne do wypuszczenia (już od pół roku panuje cisza na ich stronie internetowej). Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 w przypadku dziewiątki w modelu Bronco jest inne rozplanowanie ramek niż pokazane na stronie Flagmana więc raczej nie jest to ich forma, zobaczymy jak będzie z I-19 Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 1. Nie widziałem nigdzie - może Yahagi się po prostu opóźni, jak wiele zapowiedzi. można obejrzeć już fotki wyprasek KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 się porobiło... w zapowiedziach kolejny I-19 w 1:350, tym razem z Aoshima KLIK i od razu I-27 KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 1. Nie widziałem nigdzie - może Yahagi się po prostu opóźni, jak wiele zapowiedzi. można obejrzeć już fotki wyprasek KLIK Jędrek Chyba trzeba zaczynać szykować środki na ten okręt Zawsze podobał mi się z wyglądu. Pit Road (a wkrótce pewnie i Trumpeter) wypuścił niszczyciel Yugumo. Bardzo podobny do typu Kagero, ale też fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tcl74 Napisano 29 Sierpnia 2009 Share Napisano 29 Sierpnia 2009 Czy słyszał ktoś o zapowiedzi pancernika Fuso w 350-tce? Kiedyś poszła plotka, że aż trzy firmy na raz szykują wydanie tego modelu ale od tamtej pory cisza. Czekam na tego dziwaka i jakoś żadna japońska firma jeszcze go nie zrobiła, a przecież Yamashiro i Fuso walczyły jak samuraje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi