Polski_Czołgista Napisano 19 Marca 2014 Autor Share Napisano 19 Marca 2014 Widać że użyłeś gumowych gasienic z zestawu. One nie powinny być taknapięte w swoim górnym biegu tylko opadać na koła jezdne. MOżesz spróbować je podkleić. Pooglądaj trochę zdjęć aby efekt wyszedł w miarę dobry. Gąsienice będą jeszcze zdjęte bo czarnych nie zostawię, podkleję je ale to już potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Ok dzisiaj pomalowałem model zieloną farbką model mastera i wygląda to tak : zapraszam do komentowania i udzielania porad (jest to mój drugi model malowany aerkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 23 Marca 2014 Share Napisano 23 Marca 2014 A czemu na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Desaxe mi napisał żebym najpierw pomalował model kolorem takim jakim będę robił pasy a potem piaskowym. Zresztą zerknij to pierwszy post na 2 str. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Acha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The_GroverTV Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Wygląda fajnie siadam i pacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 25 Marca 2014 Share Napisano 25 Marca 2014 Lepiej byłoby patrzeć. A modele najzdrowiej maluje się od koloru najjaśniejszego do najciemniejszego, przynajmniej w początkach kariery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Ok tak to wyglądało po pomalowaniu: A tak po nałożeniu kalek: Proszę o sugestie jaka farbka najbardziej by się do washa nadawała i jaki pigment kupić Opinie będą mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Sorki zdjęcia większe: Używałem takich farbek do aero: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Posiadam farbki olejne Humbrola: (mat)- 75 25 99 93 149 61 155 33 34 90 60 47 144. Jaka najlepsza do washa n to kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Na trzecim zdjęciu od końca wygląda jakbyś malował pędzlem. Najlepiej kup gotowego wash'a ciemny brąz z AK bądź Mig. Tylko najpierw go pomaluj sidoluxem żeby się wash dobrze rozpływa. Pod kalki tez trzeba było dać sido, ale teraz już troszkę za późno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Możesz też kupić sobie zestaw farb olejnych w tubkach + np. terpentyna. Mały koszt, a starcza na długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Na trzecim zdjęciu od końca wygląda jakbyś malował pędzlem. Najlepiej kup gotowego wash'a ciemny brąz z AK bądź Mig. Tylko najpierw go pomaluj sidoluxem żeby się wash dobrze rozpływa. Pod kalki tez trzeba było dać sido, ale teraz już troszkę za późno. Ok jest tak. Podczas malowania pod taśmę maskującą dostało się troszkę farby więc musiałem troszkę pędzlem pojechać ale po wszystkich zabiegach myślę że będzie to jakoś wyglądało. Co do washa to wole zrobić własny bo zakup pigmentu jest nr 1 na mojej liście zakupów lae pomyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Popełniłeś genialny błąd... nie powinno się malować jasnym kolorem na ciemny... te zdjęcia mówią wszystko popatrz na ten model, popatrz na schemat malowania, popatrz na warsztaty innych i zadaj sobie pytanie czy to jest dobre?? potem zadaj sobie pytanie czy warto go myć?? a potem zadaj sobie pytanie czy nie będzie lepiej jak się posłucha rad innych modelarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Popełniłeś genialny błąd... nie powinno się malować jasnym kolorem na ciemny... te zdjęcia mówią wszystkopopatrz na ten model, popatrz na schemat malowania, popatrz na warsztaty innych i zadaj sobie pytanie czy to jest dobre?? potem zadaj sobie pytanie czy warto go myć?? a potem zadaj sobie pytanie czy nie będzie lepiej jak się posłucha rad innych modelarzy... No posłuchałem rady Desaxe i oto efekt. Według mnie model wygląda ładnie. Ja mam tylko 12 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) A ja mam tylko 27 i gdzie jest wyznacznik/skala wyrozumiałości dla modelarzy?? potraktuj ten warsztat jako doświadczenie i następne model rób rozważniej Też robiłem kiedyś w taki sposób model... ale chyba wyszedł lepiej przynajmniej pod względem malarskim ;) http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=32834 Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 A ja mam tylko 27 i gdzie jest wyznacznik/skala wyrozumiałości dla modelarzy?? potraktuj ten warsztat jako doświadczenie i następne model rób rozważniej Dobra ok. Następny będzie Flakpanzel albo Brummbar od tamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 PS Widziałeś jakiego ja sprzętu używam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluchtomcio Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Ogólnie całkiem nieżle. Mnie się podoba. Jak do tego dodać jakiego sprzętu używasz to aż się nie chce wierzyć. Pracuj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzięki. Wczoraj położyłem sido dzisiaj czas na wash i brudzenie pigmentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Witajcie. Według mnie model jest skończony ale to wg mnie piszcie co muszę poprawić. Wash od Ak (mój pierwszy kupny wash) i pigment AK (pierwsze moje spotkanie z pigmentami) myślę że jak na pierwszy raz to dość dobrze mi wyszło. Jestem zadowolony z efektu a tu fotka tego czym to robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 6 Kwietnia 2014 Share Napisano 6 Kwietnia 2014 I co Panowie , żadnych braw dla młodego modelarza ??? Bardzo fajny pojazd . Zabieraj się za następny model . Bardzo dobrze , że sięgasz po chemię i eksperymentujesz. Pomalutku zbieraj sobie różne siuwaksy i pigmenty . No i popracuj następnym razem nad zdjęciami , żeby nie były takie ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 Dzięki bazylms nakłonił mnie do kupna tych rzeczy i dzięki ci Krzychu bo efekt jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2014 a zdjęcia robione telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi