radzio_f Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Witam Przedstawiam świeżo ukończony model MIGa 15 w 1/72 w malowanie 1 PLM z 1951 roku. Model bardzo przyjemny do pracy, spasowanie części bardzo dobre, pracę przebiegły bez najmniejszego problemu. Blaszki eduarda dołączone do zestawu nie do końca odpowiadają oryginalnemu kolorowi w kokpicie ale dużej różnicy nie ma. Model malowany Alcad II duralluminium oraz gunze z serii C. Zapraszam do oceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Gdyby nie to rozmycie farby przy panelach, byłoby całkiem fajnie... Nie chciało ci się maskować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Elegancki, podoba mi się . Właśnie robię ten model i w moim egzemplarzu tak wspaniale ze spasowaniem nie jest. Dyszę silnika musiałem zeszlifować aby kadłub się zamknął, także część do której przyklejane są działka jest za wąska czego skutkiem są duże szpary z obydwu stron . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Jeżeli chodzi o panele to chciałem zrobić łagodne przejścia między kolorami. Wyszło całkiem inaczej niż zakładałem. W realu nie wyglądają tak tragicznie, są dużo bledsze. Kowal76 ja nie miałem problemów z dyszą, kadłub ładnie się zamknął no a z tą częścią o której mówisz musiałem się troszeczkę pogimnastykować, ona nie jest za wąska tylko zbyt zagięta do środka. Podgrzałem ją delikatnie odgiąłem i spasowała idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Kowal76 ja nie miałem problemów z dyszą, kadłub ładnie się zamknął no a z tą częścią o której mówisz musiałem się troszeczkę pogimnastykować, ona nie jest za wąska tylko zbyt zagięta do środka. Podgrzałem ją delikatnie odgiąłem i spasowała idealnie. O tym nie pomyślałem , ale przyda się ten patent z podgrzaniem przy "bisie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 To nieostre przejście barw rzeczywiście rzuca się w oczy. Wash by mu nie zaszkodził, ale poza tym jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtx Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Fajnie zrobiony, ale mogłeś otworzyć kokpit, zważywszy na liczbę jego detali, wynikającą z użycia blach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 A tych detali to i tak by nie było widać ze względu na konstrukcję kokpitu. Tam szału z detalizowaniem to nie ma w 1/48 to by było całkiem inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radzio_f Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 O tym nie pomyślałem , ale przyda się ten patent z podgrzaniem przy "bisie" . Tylko musisz bardzo uważać żeby nie stopić elementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Ładny. ___________________________________________________________________________ Na warsztacie: AJ-37 Viggen - Heller 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Jeżeli chodzi o panele to chciałem zrobić łagodne przejścia między kolorami. A no to błąd w założeniu. Przy panelach przejście powinno być właśnie ostre, wynikało przecież nie z malowania (rozkurzu farby) tylko różnic w odcienu płatów blachy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grek Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 Ladny model. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 Wszystko pięknie jak dasz radę zrób lepsze zdjęcia bo miejscami są nieostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 9 Kwietnia 2014 Share Napisano 9 Kwietnia 2014 A ja daje 5 na 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi