Wojtaszek Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Siemka Na razie w modelarstwie jestem zielony. Chciałbym żebyście doradzili mi jaki model samolotu wybrać. Najlepiej taki do 50zl który wyszedł by mi nieźle i dawał pociechę. Co myślicie o iskrze TS-11? Zaproponujcie też coś od siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pomidor Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 proponuję coś w skali 1:48, gdzie elementy są większe i łatwiej je ogarnąć. Na przykład: http://www.mojehobby.pl/products/T-3-Jr.-SET-INCLUDING-3-KITS.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtaszek Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 Chodziło mi raczej o coś bardziej realnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Z Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 A jaka skala? W 72 to polecam nowe Airfixy, w 48 weekendowe eduardy. Jeśli nie masz aerografu, to skłaniałbym się jednak do 72 i Airfixów. Tutaj masz wybór między II WS i współczesnymi. Z IWS chyba nie mają nowych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imt Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Zadałeś trudne pytanie. Jest tu więcej niewiadomych niż wariantów rozwiązań. Pewnie termin skala jest Ci znajomy to określ w jakim pomniejszenu te model ma być. Jeśli nie wiesz przeglądnij warsztat forumowy, galerię i zobacz jakie modele Tobie się podobają. Określ czasookres. Takie wstępne podziały to I wś, II wś, lotnictwo odrzutowe (zastosowanie takowego silnika) faza wczesna i późna. Jak zdefiniujemy parametry wstępne to będzie kolejna porcja pytań. ps. TS-11 to nie jest dobry wybór, brak dobrych modeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtaszek Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 No to wybieram II WŚ lub lotnictwo odrzutowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woit Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 A jaki samolot Ci się podoba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hanadam Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 II WŚw i odrzutowiec - proponuję Me 262 z Revella Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtaszek Posted March 7, 2014 Author Share Posted March 7, 2014 Zajebiste te Messerschmitty! Ile te cudeńka kosztują? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Po pierwsze primo - jesteś na publicznym forum, więc minimum kultury nie zaszkodzi. Każdy bluzga, ja to rozumiem, ale ogarnij język. Po drugie primo - nie bardzo wiadomo, co umiesz, co kleiłeś i czy w ogóle, ile masz lat i jakie doświadczenie modelarskie. Ciężko doradzić cokolwiek w tym momencie. Po trzecie primo - google nie gryzie. Wpisz nazwę modelu, dodaj nazwę firmy i przepisz nr z pudełka i będziesz wiedział wszystko. Póki co to mi tu bezstresowo wychowanym nastolatkiem zajeżdża. Więc jeśli się nie mylę to się ogarnij chłopak i nie zadawaj głupich pytań, bo to irytujące. A tak w ogóle to powodzenia w modelarstwie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hamilkar Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witaj. To bardzo dobry wybór , a kupisz go tu : http://www.mojehobby.pl/products/Me-262-A1a.html Pozdrawiam Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawek_26869 Posted March 7, 2014 Share Posted March 7, 2014 Witam: http://zarogiem.pl/product_info.php?products_id=693555 http://kleje24.pl/revell-me-262-b1au1-nightfighter.html Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtaszek Posted March 8, 2014 Author Share Posted March 8, 2014 Jeszcze jedno pytanie. Czy ten samolot wyjdzie ładnie pędzlem? Podpowiedzcie mi jak też malować żeby powierzchnia była gładka i jednolita. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woit Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 viewtopic.php?f=40&t=9427 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted March 8, 2014 Super Moderator Share Posted March 8, 2014 Jeszcze jedno pytanie.Czy ten samolot wyjdzie ładnie pędzlem? Ten akurat nie.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted March 12, 2014 Share Posted March 12, 2014 i dawał pociechę. Oj pociechy to się z modeli nie biorą... :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts