Jump to content

Model samolotu

Wojtaszek
 Share

Recommended Posts

Siemka

Na razie w modelarstwie jestem zielony.

Chciałbym żebyście doradzili mi jaki model samolotu wybrać.

Najlepiej taki do 50zl który wyszedł by mi nieźle i dawał pociechę.

Co myślicie o iskrze TS-11?

Zaproponujcie też coś od siebie

A jaka skala? W 72 to polecam nowe Airfixy, w 48 weekendowe eduardy. Jeśli nie masz aerografu, to skłaniałbym się jednak do 72 i Airfixów. Tutaj masz wybór między II WS i współczesnymi. Z IWS chyba nie mają nowych.

Zadałeś trudne pytanie. Jest tu więcej niewiadomych niż wariantów rozwiązań. Pewnie termin skala jest Ci znajomy to określ w jakim pomniejszenu te model ma być. Jeśli nie wiesz przeglądnij warsztat forumowy, galerię i zobacz jakie modele Tobie się podobają. Określ czasookres. Takie wstępne podziały to I wś, II wś, lotnictwo odrzutowe (zastosowanie takowego silnika) faza wczesna i późna. Jak zdefiniujemy parametry wstępne to będzie kolejna porcja pytań.

ps. TS-11 to nie jest dobry wybór, brak dobrych modeli.

Po pierwsze primo - jesteś na publicznym forum, więc minimum kultury nie zaszkodzi. Każdy bluzga, ja to rozumiem, ale ogarnij język.

Po drugie primo - nie bardzo wiadomo, co umiesz, co kleiłeś i czy w ogóle, ile masz lat i jakie doświadczenie modelarskie. Ciężko doradzić cokolwiek w tym momencie.

Po trzecie primo - google nie gryzie. Wpisz nazwę modelu, dodaj nazwę firmy i przepisz nr z pudełka i będziesz wiedział wszystko.

Póki co to mi tu bezstresowo wychowanym nastolatkiem zajeżdża. Więc jeśli się nie mylę to się ogarnij chłopak i nie zadawaj głupich pytań, bo to irytujące.

A tak w ogóle to powodzenia w modelarstwie.

Jeszcze jedno pytanie.

Czy ten samolot wyjdzie ładnie pędzlem?

Podpowiedzcie mi jak też malować żeby powierzchnia była gładka i jednolita.