Wojtaszek Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Siemka Na razie w modelarstwie jestem zielony. Chciałbym żebyście doradzili mi jaki model samolotu wybrać. Najlepiej taki do 50zl który wyszedł by mi nieźle i dawał pociechę. Co myślicie o iskrze TS-11? Zaproponujcie też coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 proponuję coś w skali 1:48, gdzie elementy są większe i łatwiej je ogarnąć. Na przykład: http://www.mojehobby.pl/products/T-3-Jr.-SET-INCLUDING-3-KITS.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtaszek Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Chodziło mi raczej o coś bardziej realnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 A jaka skala? W 72 to polecam nowe Airfixy, w 48 weekendowe eduardy. Jeśli nie masz aerografu, to skłaniałbym się jednak do 72 i Airfixów. Tutaj masz wybór między II WS i współczesnymi. Z IWS chyba nie mają nowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Zadałeś trudne pytanie. Jest tu więcej niewiadomych niż wariantów rozwiązań. Pewnie termin skala jest Ci znajomy to określ w jakim pomniejszenu te model ma być. Jeśli nie wiesz przeglądnij warsztat forumowy, galerię i zobacz jakie modele Tobie się podobają. Określ czasookres. Takie wstępne podziały to I wś, II wś, lotnictwo odrzutowe (zastosowanie takowego silnika) faza wczesna i późna. Jak zdefiniujemy parametry wstępne to będzie kolejna porcja pytań. ps. TS-11 to nie jest dobry wybór, brak dobrych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtaszek Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 No to wybieram II WŚ lub lotnictwo odrzutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 A jaki samolot Ci się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 II WŚw i odrzutowiec - proponuję Me 262 z Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtaszek Napisano 7 Marca 2014 Autor Share Napisano 7 Marca 2014 Zajebiste te Messerschmitty! Ile te cudeńka kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Po pierwsze primo - jesteś na publicznym forum, więc minimum kultury nie zaszkodzi. Każdy bluzga, ja to rozumiem, ale ogarnij język. Po drugie primo - nie bardzo wiadomo, co umiesz, co kleiłeś i czy w ogóle, ile masz lat i jakie doświadczenie modelarskie. Ciężko doradzić cokolwiek w tym momencie. Po trzecie primo - google nie gryzie. Wpisz nazwę modelu, dodaj nazwę firmy i przepisz nr z pudełka i będziesz wiedział wszystko. Póki co to mi tu bezstresowo wychowanym nastolatkiem zajeżdża. Więc jeśli się nie mylę to się ogarnij chłopak i nie zadawaj głupich pytań, bo to irytujące. A tak w ogóle to powodzenia w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Witaj. To bardzo dobry wybór , a kupisz go tu : http://www.mojehobby.pl/products/Me-262-A1a.html Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 Witam: http://zarogiem.pl/product_info.php?products_id=693555 http://kleje24.pl/revell-me-262-b1au1-nightfighter.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtaszek Napisano 8 Marca 2014 Autor Share Napisano 8 Marca 2014 Jeszcze jedno pytanie. Czy ten samolot wyjdzie ładnie pędzlem? Podpowiedzcie mi jak też malować żeby powierzchnia była gładka i jednolita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 8 Marca 2014 Share Napisano 8 Marca 2014 viewtopic.php?f=40&t=9427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Marca 2014 Super Moderator Share Napisano 8 Marca 2014 Jeszcze jedno pytanie.Czy ten samolot wyjdzie ładnie pędzlem? Ten akurat nie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 i dawał pociechę. Oj pociechy to się z modeli nie biorą... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi