adamkijak Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Witam forumowiczów Jako że trzeba się czymś zająć, na warsztat ładuje dzisiaj M88A2. Jako baze użyje, stary model Revella/Afv Club, który złożyłem jakiś czas temu, niestety nie przetrzymał próby czasu i rozpadł się jakiś czas temu. Wszystkie wymagane przeróbki z wersji A1 na A2 wykonam sam, jako wzoru użyje model który przerobiłem juz czas temu, będzie łatwiej i szybciej. Wiem że jest konwersja z Legenda na rynku, ale jestem za skąpy na taki wydatek. Na początek kąpiel w cleanluxie: a tutaj zdjęcie wersji którą zamierzam wykonać: oczywiście pewne elementy będe musiał dokupić, np: odpowiednie gąski, prawdopodobnie też jakiś zestaw Duke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Załogę będziesz dawał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Uuuuuu....mocarna sprawa, a do tego nietypowa. Dwa powody, dla których będę zaglądał regularnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Załogę będziesz dawał? Zależy jak bardzo mnie zmęczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 Fajnie, że znowu działasz. Z tego co pamiętam robiłeś już wersję IDF teraz czasu na kolejne wersje tej fajne konstrukcji. Czy wersja, która budujesz jest tożsama z wersją pod nazwą Hercules bo za bardzo nie jestem w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Marca 2014 Autor Share Napisano 15 Marca 2014 Fajnie, że znowu działasz. Z tego co pamiętam robiłeś już wersję IDF teraz czasu na kolejne wersje tej fajne konstrukcji. Czy wersja, która budujesz jest tożsama z wersją pod nazwą Hercules bo za bardzo nie jestem w temacie. Witam, w sumie zbudowałem dwie wersje - M88 Tachlatz, wersja IDF oparta na M88a1. Niestety nie uległ wypadkowi i niewiele z niego zostało, teraz się wiec moczy na zdjęciu powyżej. Drugi jaki złożyłem to M88A2 Hercules, w barwach armii USA. Ten bedzie trzeci, M88A2 Hercules tym razem w barwach Marines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 15 Marca 2014 Share Napisano 15 Marca 2014 oczywiście pewne elementy będę musiał dokupić... prawdopodobnie też jakiś zestaw Duke. Z twoim talentem Duke możesz wykonać od podst. sam, są banalnie proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Witam! To i ja chętnie spojrzę. Sam mam w (odległych) planach budowę modelu M88 (A-nic). Życzę powodzenia w budowie i miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Adam jak zwykle bierze ciekawy temat na warsztat. Zdjęcie oryginału jest rewelacyjne Działaj, popatrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Gąsienice planujesz zestawowe czy zakup ogniwkowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Marca 2014 Autor Share Napisano 17 Marca 2014 Gąsienice planujesz zestawowe czy zakup ogniwkowych? Będe musiał kupić ogniwkowe, zestawowe gdziesz wcieło. Jak na razie to tylko AFV club znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Na pewną są jeszcze Friulmodel, bardzo możliwe że i Spade Ace. Osobiście wydaje mi się, że najlepszy rozwiązaniem mimo wszystko pozostaje zestaw ogniwkowy AFV Club. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 17 Marca 2014 Share Napisano 17 Marca 2014 Bronco ostatnio wypuścił bardzo ładne gąsienice do rodziny M48: http://militarymodels.co.nz/2013/05/13/new-from-bronco-t97e2-workable-track-link-set-for-m48m60-mbt-m88-arv/ Bardziej skomplikowane od AFV Club, ale mocniejsze i może będzie mniej szlifowania śladów po wypychaczach. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Dzieki za sugestie, zobaczymy jak będzie z budżetem , to wybiore coś najlepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 18 Marca 2014 Share Napisano 18 Marca 2014 Będę tu zaglądał, gdyż sam mam w planach ten zestaw...znaczy mam M88A1 (AFV Club), konwersję do wersji A2 (Legend), gąski ogniwkowe (AFV Club) i liny (Eureka XXL). Ciekawi mnie tylko, czy będziesz robił opancerzenie stanowiska Browning'a HB2, czy robisz tak jak na zamieszczonej wyżej fotce???? Maciej BUDYŃ Bedyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Marca 2014 Autor Share Napisano 18 Marca 2014 Będę tu zaglądał, gdyż sam mam w planach ten zestaw...znaczy mam M88A1 (AFV Club), konwersję do wersji A2 (Legend), gąski ogniwkowe (AFV Club) i liny (Eureka XXL). Ciekawi mnie tylko, czy będziesz robił opancerzenie stanowiska Browning'a HB2, czy robisz tak jak na zamieszczonej wyżej fotce???? Maciej BUDYŃ Bedyński Jak na fotce, i jak w tytule będzie M88A2 Donkey II (mam pare fotek tego konkretnego), wiec bedzie z kopułą dowódcy od M1A1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Witam Warsztat zaczęty, tym razem dodam troche więcej szczegółów niż poprzednio: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 23 Marca 2014 Autor Share Napisano 23 Marca 2014 Kolejny update, w sumie to najprostszy etap konwersji za mna, teraz detale: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 Widzę, że jest zapracie do budowy bo postępy szybkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 Widzę, że jest zapracie do budowy bo postępy szybkie Teściowa w gości na tydzień wpadła to mam czas, bo ma się w końcu kto Maksem zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Marca 2014 Share Napisano 24 Marca 2014 NIe ma to jak "mamusia". Widzę żerobisz konkurencję Roy-owi w kewstii scratch-u. Ładnie, ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 24 Marca 2014 Autor Share Napisano 24 Marca 2014 NIe ma to jak "mamusia". Widzę żerobisz konkurencję Roy-owi w kewstii scratch-u. Ładnie, ładnie. Żadna ze mnie konkurencja dla niego, brzydki i gruby jest, ale poziom to ma wysoki jeżeli chodzi o budowanie od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam Ładne pare godzin dzisiaj spędziłem na tworzeniu dodatkowego wyciągnika, teraz powinno byc łatwiej, bo ty był najtrudniejszy element: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2014 Share Napisano 13 Kwietnia 2014 Teraz to już robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam Postęp z prac jaki widać, okazuje się że ogniwkowe gąski tego typu co potrzebuje to w UK nie łatwo dostać, a z Honk Kongu ściągać nie chce bo :bip:e z poczty sobie policzą że niby "handling charge" się należy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi