Skocz do zawartości

M88A2 USMC - Donkey II - 1:35

adamkijak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów

Jako że trzeba się czymś zająć, na warsztat ładuje dzisiaj M88A2.

Jako baze użyje, stary model Revella/Afv Club, który złożyłem jakiś czas temu, niestety nie przetrzymał próby czasu i rozpadł się jakiś czas temu.

Wszystkie wymagane przeróbki z wersji A1 na A2 wykonam sam, jako wzoru użyje model który przerobiłem juz czas temu, będzie łatwiej i szybciej.

Wiem że jest konwersja z Legenda na rynku, ale jestem za skąpy na taki wydatek.

Na początek kąpiel w cleanluxie:

DSC_0425_zps047b128f.jpg

a tutaj zdjęcie wersji którą zamierzam wykonać:

hercules_m88a2650_zps3c41e444.jpg

oczywiście pewne elementy będe musiał dokupić, np: odpowiednie gąski, prawdopodobnie też jakiś zestaw Duke.

Fajnie, że znowu działasz. Z tego co pamiętam robiłeś już wersję IDF teraz czasu na kolejne wersje tej fajne konstrukcji. Czy wersja, która budujesz jest tożsama z wersją pod nazwą Hercules bo za bardzo nie jestem w temacie.

Fajnie, że znowu działasz. Z tego co pamiętam robiłeś już wersję IDF teraz czasu na kolejne wersje tej fajne konstrukcji. Czy wersja, która budujesz jest tożsama z wersją pod nazwą Hercules bo za bardzo nie jestem w temacie.

Witam, w sumie zbudowałem dwie wersje - M88 Tachlatz, wersja IDF oparta na M88a1. Niestety nie uległ wypadkowi i niewiele z niego zostało, teraz się wiec moczy na zdjęciu powyżej.

Drugi jaki złożyłem to M88A2 Hercules, w barwach armii USA.

Ten bedzie trzeci, M88A2 Hercules tym razem w barwach Marines.

Witam!

To i ja chętnie spojrzę. Sam mam w (odległych) planach budowę modelu M88 (A-nic). Życzę powodzenia w budowie i miłego dnia

Paweł

Bronco ostatnio wypuścił bardzo ładne gąsienice do rodziny M48:

http://militarymodels.co.nz/2013/05/13/new-from-bronco-t97e2-workable-track-link-set-for-m48m60-mbt-m88-arv/

Bardziej skomplikowane od AFV Club, ale mocniejsze i może będzie mniej szlifowania śladów po wypychaczach.

Pozdrawiam

Paweł

Będę tu zaglądał, gdyż sam mam w planach ten zestaw...znaczy mam M88A1 (AFV Club), konwersję do wersji A2 (Legend), gąski ogniwkowe (AFV Club) i liny (Eureka XXL).

Ciekawi mnie tylko, czy będziesz robił opancerzenie stanowiska Browning'a HB2, czy robisz tak jak na zamieszczonej wyżej fotce????

Maciej BUDYŃ Bedyński

Będę tu zaglądał, gdyż sam mam w planach ten zestaw...znaczy mam M88A1 (AFV Club), konwersję do wersji A2 (Legend), gąski ogniwkowe (AFV Club) i liny (Eureka XXL).

Ciekawi mnie tylko, czy będziesz robił opancerzenie stanowiska Browning'a HB2, czy robisz tak jak na zamieszczonej wyżej fotce????

Maciej BUDYŃ Bedyński

Jak na fotce, i jak w tytule będzie M88A2 Donkey II (mam pare fotek tego konkretnego), wiec bedzie z kopułą dowódcy od M1A1.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...