Dumo Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Witam serdecznie. Model prawię przygotowany do malowania, zostało kilka duperelków: Pierwszy etap: Drugi etap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Będzie kamo czy standard Panzer Grey? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 21, 2014 Author Share Posted March 21, 2014 Będzie kamo czy standard Panzer Grey? Afrika korps Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Zapowiada się kolejny świetny model . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekW Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Genialnie wygląda na tych podrasowanych fotkach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 te uchwyt nad lewym włazem w wieży to tak specjalnie jest wgnieciony? rzuca się w oczy i dlatego pytam. Jestem niezmiernie ciekawy malowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 21, 2014 Share Posted March 21, 2014 Będzie kamo czy standard Panzer Grey? Afrika korps Była jeszcze ta opcja, ale już mi się edytować nie chciało bo z komórki pisałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Uchwyt wgnieciony specjalnie, tak samo specjalnie uszkodzone siatki. Nałożone dwa podkłady chaos black i skull white: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Naprawdę fajnie trójka wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 22, 2014 Author Share Posted March 22, 2014 Baza gotowa, jutro modulacja i obijanie do panzergrau: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Początek bardzo ciekawy. Po ostatnich modelach narobiłeś smaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jakub97 Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Warsztat jak zwykle świetnie pokazany, czekam na modulację, bo jestem ciekaw jak wyjdzie. W przyszłości też mam w planach Afrika Korps to i tu trochę zaobserwuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejon26 Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Mam taką małą prośbę, otóż w pierwszym poście na pierwszym zdjęciu pokazałeś moim zdaniem świetnie wymodelowane worki z piaskiem na wieży panzer III, czy była by możliwość pokazania jak to się robi? Na jażmie działa brakuje jeszcze płyty pancernej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAMIL90 Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Mam taką małą prośbę, otóż w pierwszym poście na pierwszym zdjęciu pokazałeś moim zdaniem świetnie wymodelowane worki z piaskiem na wieży panzer III, czy była by możliwość pokazania jak to się robi? Na jażmie działa brakuje jeszcze płyty pancernej? To jest ten zestaw http://exito.sklep.pl/pl/p/PANZERART-35140-135-Sand-Armor-for-Pz-III-North-Africa/10976 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejon26 Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Jak myślisz (jak oceniasz mając to tworzywo-worki w rękach) do IV też pasuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrkur Posted March 22, 2014 Share Posted March 22, 2014 Jak myślisz (jak oceniasz mając to tworzywo-worki w rękach) do IV też pasuje? nie liczył bym na to.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Do IV nie pasują, jakościowo nawet dobre ale dopasowanie ich graniczy z cudem... Modulacja koloru gotowa: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Mam pytanie czy wnętrze włazu na wieży ma być w kolorze bazowym czy białe ? Baza: szczegóły i wstępne obicia gotowe: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zekar Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Poobijany jak arabskie samochody, mam nadzieję,że trochę stonujesz te obicia jeszcze? Wtedy będzie cacy. Właz chyba powinien być w kolorze bazowym, ale głowy nie dam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DARTH Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Rafał włazy białe ew. kość słoniowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KrzychuP Posted March 23, 2014 Share Posted March 23, 2014 Z tymi włazami to różnie bywa raz białe ,raz Panzer Grau ,a raz piaskowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 23, 2014 Author Share Posted March 23, 2014 Poobijany jak arabskie samochody, mam nadzieję,że trochę stonujesz te obicia jeszcze? Wtedy będzie cacy. Właz chyba powinien być w kolorze bazowym, ale głowy nie dam. Tak oczywiście obicia będą mocno stonowane. Wnętrze zostawiłem z bazowym kolorze. Zostało najgorsze czyli malowanie bandaży na kołach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 Przygotowany pod oleje: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 24, 2014 Share Posted March 24, 2014 Jest dobrze. Zrób coś z tym zielonym pokrowcem na lufie (pewnie o tym pamiętasz). Widze twój typowy dodatek w postaci miniowego dekla na kole napędowym, he, he. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dumo Posted March 24, 2014 Author Share Posted March 24, 2014 ... a u mnie nie pasowały za cholere, musiałem sporo obciąć i usunąć przednią żywiczną gąsienice z hakami. Nadal nie są dopasowane do końca będe musiał dodać jakieś drewniane belki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts