Flachenty Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 To otwieraj warsztat łazienki Jakie kamo kładziesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 1 Kwietnia 2014 Share Napisano 1 Kwietnia 2014 To otwieraj warsztat łazienki Jakie kamo kładziesz ? Sławek, pamiętaj o kafelkowym preshadingu. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2014 Fajnie,że napisaliście.....jeśli chodzi o łazienkę,to wzorowałem się na technice Flachentego i zastosowałem żółty podkład...żeby uzyskać odpowiedni odcień kafla....to po środku to fotel pilota zapożyczony z warsztatu PaRazo.....cieszę się,że powstał wątek MI-24 Adama i Parazo,bo mogłem wiele się nauczyć i wykorzystać podczas prac przy łazience....tylko żeby Adam nie pojechał mnie za WR-kę którą zamontowałem w tej białej obudowie ...to tyle.Dzięki.....tu fotka,nie było światła i białego tła...aaaale ...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Witajcie po długiej przerwie....co prawda remontowe poprawki jeszcze trwają,aaaaale pora już coś zacząć-model duży a malowanie jednolite,więc postanowiłem to urozmaicić czymś czego się uczę i albo będę żałował,albo cieszył .......mówię o imitacji spracowanych blach...no i zacząłem się bawić powoli...może coś widać ...to tyle narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 ...bo te fotki pod światło były już po szlifowaniu...zdjęcia wstawiałem w różnych etapach,poprostu jak popadło.....dłubaniny jest,aaale trzeba się uczyć,żeby cieszyło oko..... ....na tą okazjꀳem zestawik DREMELA 300-hm,i się okazało,że obroty które posiada te ustrojstwo-są baaaaardzo szybkie i baaaaardzo topią plastik.....no cóż w sumie wyczułem to z deka i na koniec staram się wykorzystywać to w polerce...ale bardzo delikatnie i z wyczuciem,bo inaczej masz problem.....ale efekt połysku to potrafi dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Sławek, niestety, dremelki mają zdecydowanie za wysokie obroty. Idealnym rozwiązaniem w modelarstwie plastikowym jest proxxon micromot serii 50 plus zasilacz ng 2/e . Takim zestawem można bez obaw o stopienie plastiku rzeźbić w nim, ferzować itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Sławek, niestety, dremelki mają zdecydowanie za wysokie obroty. Idealnym rozwiązaniem w modelarstwie plastikowym jest proxxon micromot serii 50 plus zasilacz ng 2/e . Takim zestawem można bez obaw o stopienie plastiku rzeźbić w nim, ferzować itp. Cześć...posiadasz go?...to jest ten który ma minimalne obroty 5000/min?.......bo jak wypróbowałem tego dremela,zacząłem szukać w necie czegoś odpowiedniejszego i widziałem tam różne modele Proxxona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Posiadam. Ma standardowe obroty minimalne 5000 przy zastosowaniu napięcia 12 V. Z użyciem ng 2/e , gdy potencjometrem zjedziesz na minimum, obroty są tak niewielkie, że super pracuje się przy tworzywach sztucznych. Przetestowane m.in. na t-72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Posiadam. Ma standardowe obroty minimalne 5000 przy zastosowaniu napięcia 12 V. Z użyciem ng 2/e , gdy potencjometrem zjedziesz na minimum, obroty są tak niewielkie, że super pracuje się przy tworzywach sztucznych. Przetestowane m.in. na t-72 Ale dobrze,że się odezwałeś.....potrzebowałem tej recenzji ...zastanawiałem się nad nim,ale ktoś gdzieś na jakimś forum mnie od tego odwiódł,że te minimum obrotów też topi tworzywo,więc już nie wiedziałem jakiego towaru szukać...a ten zasilacz też jest w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qalimar Napisano 30 Maja 2014 Share Napisano 30 Maja 2014 Włączam się do akcji:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 30 Maja 2014 Autor Share Napisano 30 Maja 2014 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Witajcie,powoli biorę się za wnętrze...trochę musiałem poodcinać,to co mi się nie podoba ,podłogę wyścieliłem blachą ryflowaną z papieru firmy STEEL SCORPION.....troszkę poryłem w niej patrząc na fotki-dzięki Mariusz i Chazek))).....przymalowałem wstępnie...i bawię się dalej .....dużo będzie przerabiania zwłaszcza w kabinie za fotelami enter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 3 Czerwca 2014 Share Napisano 3 Czerwca 2014 Pomysłowa rzecz ten papier. Podoba się, tylko dobrze zaplanuj wklejenie podłogi w kadłub, żeby boczki się wyrównały. A tempo prac to masz takie, że wreszcie u mnie nie jest najwolniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2014 Pomysłowa rzecz ten papier.Podoba się, tylko dobrze zaplanuj wklejenie podłogi w kadłub, żeby boczki się wyrównały. A tempo prac to masz takie, że wreszcie u mnie nie jest najwolniej.. haha...tempo tak,no ale jeszcze jest życie-co zrobić......jeśli chodzi Mikołaju o te boczki,to nie ma obawy,bo idzie na nie od góry nadbudowa brzegów(boków kadłuba)...dlatego nie przykładałem się do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 Burza u nas na całego dobrze,że jakiekolwiek fotki zdążyłem zrobić,bo jest ciemno....powoli podnoszę się z letargu upałowego(mam nadzieję).....troszkę pogrzebałem dziś przy komorach na akumulatory.....jeszcze kabelki i już jakoś będą wyglądać).......Ja też dzisiaj dostałem przesyłeczkę z BILMODEL MAKERS,czyli 3 sztuki farbek do śmiglaka......z tego co widzę,to kolorek jak ta lala,konsystencja prosto do aero-tylko malować i dzięki p.Tomku nie tylko za farbki ...to tyle narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2014 III....Kabelki: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djack Napisano 11 Czerwca 2014 Share Napisano 11 Czerwca 2014 Ciekawie to wygląda. Działaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Bawimy się dalej ...ukochane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2014 Jak to dobrze wpaść na tą część forum i zobaczyć jak zwykle pomalowany palec Sławka Znaczy się że grzebie bardzo ładnie, podoba mi się, szczególnie ten ekspres do kawy na półeczce obok kabli Tylko trochę częściej poprosimy aktualizacje jakieś Siema czołgista...jako,że nie wypada mi tak brudzić jak tobie czołgi,więc chociaż paluchy utytłam.....już wiem dlaczego polubiłeś tamten dział....bo tam bez brudu się nie obejdzie..... a że tak zapytam,czy któryś z twoich czołgów,przypadkiem nie rozwalił pewnego śmigłowca? gdzie jest MI-24??? ALE TAK POWAŻNIE TO DZIĘKI ZA WIZYTĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2014 prace trwają,ale to powoli idzie... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flachenty Napisano 14 Czerwca 2014 Share Napisano 14 Czerwca 2014 No pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2014 Cały dzień robiłem to: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 16 Czerwca 2014 Share Napisano 16 Czerwca 2014 Cały dzień robiłem to: ale jak widać warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2014 A coś tam dodam...do znudzenia... ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 20 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2014 Witojcie...przez jednego takiego Adama.....i nie tylko ...musiałem zmienić rozmiar w pewnym przedmiocie w kabinie i dalej żółwim krokiem,galopuję do przodu jak strzała......jak tak człowiek popatrzy dobrze na różne foty itd....to mógłby przerabiać bez końca .....fotki oczywiście na najwyższym światowym poziomie: tu porównanie,do wielkości która była: tu już inne wypociny,też przerabiane: jeszcze nie przyklejone,narazie pasowane: .......to narazie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi