wojtek 80 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Witam szanowne grono modelarzy.Mam na imię Wojtek,pochodzę ze Swarzędza,i jest to mój pierwszy post ,a że tak na "suchara" nie wypada to chciałbym pokazać mój nowy zakup,F-4 Eduarda.Zaznaczam że w technikach malowania jestem średni.Projekt traktuje poważnie i naprawdę liczę na dużą pomoc.Pierwszy samolot po dwudziestu latach.Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie.To zaczynamy. Gwóźdź programu i prawie kompletny warsztat Mam tylko nadzieje że czasu nie zabraknie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Jakie malowanko? VF-84? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 VF-84 raczej nie.Mam dwóch faworytów.Malowanie "łatwe"-VMFA-323"Death Rattlers" lub malowanie trochę bardziej skomplikowane z którym nie wiem czy sobie dam radę-VF-161"Chargers".W jednym z odcinków programu Dogfights została przedstawiona walka Lt McKeowna z Migami-17,która zrobiła na mnie wrażenie,także rzucę się chyba na głęboką wodę i VF-161 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Rozumiem, że nie masz kalek i będziesz sam malował. Zasiadam i podglądam, sam mam na ukończeniu RF-4, więc coś tam merytorycznie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Jakby co, to kaleczki można tu zanabyć: http://camdecals.com/?page_id=4&category=3&product_id=159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek 80 Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Kalki są.Trzeba tylko pomalować górną część samolotu prawie na całej długości czarną farbą.A że to ma być na "ostro" to boje się że powstanie za duży "schodek" między kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Ale malujesz aerografem, to raczej nie masz się czego obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Dobry wybor, tez sie nad nim zastanawialem, ale z uwagi na to, ze to bedzie prawdopodobnie moj jedyny fantom, poszedlem w efekciarstwo, czyli trupio czache:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smialus Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Więc malowanie przewidujesz pędzelkiem, jak tak to kup czarny spray i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Widziałem go w sklepie, piękności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Witajcie. Piękna maszyna, zasiadam z ciekawością. Do dzieła Wojtku Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Mam takie same pudełko na półce, ciekawi mnie jak poradzisz sobie z kalkami. Zasiadam z popcornem i colą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Korzystając z tematu zapytam się: czy gdybym chciał do tego modelu dokupić jeszcze jakieś dodatki, to czy należy kupować dodatki do modelu Academy? Np. ten BigEd albo te wnęki podwozia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Korzystając z tematu zapytam się: czy gdybym chciał do tego modelu dokupić jeszcze jakieś dodatki, to czy należy kupować dodatki do modelu Academy?Np. ten BigEd albo te wnęki podwozia? Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Czyli generalnie wszystko do F-4B od Academy w 1:48 można do niego dokupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Czyli generalnie wszystko do F-4B od Academy w 1:48 można do niego dokupować? Tak, academy nie miało nigdy innego F-4 w 1:48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 To do czego służą w takim razie dodatki do F-4C Academy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Do F-4C Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 No ale ponoć Academy nie miało innego F-4 niż F-4B? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 No ale ponoć Academy nie miało innego F-4 niż F-4B? http://lmgtfy.com/?q=Acdemy+F-4C+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Weź wyluzuj. Piszesz przed chwilą, że Academy nie miało innego F-4 niż F-4B, co nie jest prawdą. Doskonale wiem, że miało, nawet niedawno wydany, więc pytam dlaczego twierdzisz, że jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Jeżeli masz zamiar zrobić F-4B, wtedy kupujesz do niego dodatki do F-4B. Jeżeli masz jednak zamiar kupić dodatki do F-4C, wtedy kupujesz do F-4C. Zrozumiałeś mnie źle - wybór dodatków (odnośnie wersji) zostawiam Tobie, natomiast twierdzę, że Academy nie miało wcześniej F-4 w 1:48 w ofercie - bo tak jest, świeżo wydane F-4 wszystkie pochodzą od pierwszej serii "Sundowners", którą wypuścili w 2012 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ok, w takim razie źle Cię zrozumiałem, z posta wynikało, że Academy nie miało innego F-4 niż w wersji B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 Ok, w takim razie źle Cię zrozumiałem, z posta wynikało, że Academy nie miało innego F-4 niż w wersji B. Po prostu ja miałem na myśli co innego, niż Ty zrozumiałeś. Ciekawostka - z dodatkami Eduarda trzeba uważać - bardzo często wydają całe BigEdy w kilku wersjach, które niewiele się różnią. Przykładowo na rynku są dwa ich BigEdy do MiGów-29 z Great Wall Hobby. Jeden do 9-12, drugi do 9-13. Ten drugi jest droższy o około 10 zł. Co ciekawe blachy, które zawiera są identyczne, z identycznymi nadrukami, maski są też takie same. Jedyna różnica jest taka, że zestaw FOD do 9-13 zawiera drabinkę dla pilota. I to tyle. Tak samo z np. F-16 1:48. Blachy do kokpitów są prawie wszystkie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Marca 2014 Share Napisano 27 Marca 2014 z tego co widzę, do tego Da Nang warto dokupić zestaw blaszek, bo są ciekawe, a nie ma ich w pudełku, np. hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi