Gość Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Piękne te podstawki robisz. Taaaaa "podstawki". Pewnie kolega z własnego okna zdjęcie ulicy zrobił . A tak na serio, cała ta scenka po prostu wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Piękne te podstawki robisz.Taaaaa "podstawki". Pewnie kolega z własnego okna zdjęcie ulicy zrobił . A tak na serio, cała ta scenka po prostu wymiata Dzięki wielkie ale kurcze, chłopaki, zawstydzacie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymczaS Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Wow,pięknie wygląda,gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Wow,pięknie wygląda,gratulacje Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Że podstawi piękne to widać, ale najważniejsze, że komponowane ze współczesnym złomkiem! Co następne budujesz po haubicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Co następne budujesz po haubicach? Ja podpowiem, ja, ja !! Niech to będzie BMPT Terminator od Menga . Wczoraj dostałem takiego na Gwiazdkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Że podstawi piękne to widać, ale najważniejsze, że komponowane ze współczesnym złomkiem! Co następne budujesz po haubicach?Mam rozgrzebanego Type90 (model sklejony, czekający na malowanie, podstawka w powijakach) oraz SA-2 transporter i wyrzutnia (wyrzutnia sklejona, transporter w trakcie klejenia, podstawki brak). Co następne budujesz po haubicach?Ja podpowiem, ja, ja !! Niech to będzie BMPT Terminator od Menga . Wczoraj dostałem takiego na Gwiazdkę Gratuluję. Fajny pojazd. Szczególnie w tym malowaniu splinter z expo bodajże 2013.Był przed świętami w promocji w MojeHobby chyba ale przegapiłem. Pewnie kiedyś trafi do magazynu ale na razie cała para idzie w skończenie AuF1 i klejenie A-10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Chodnik - pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Grudnia 2014 Share Napisano 25 Grudnia 2014 Super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 25 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2014 Chodnik - pierwsza klasa Dzięki wielkie. Super wygląda.Dziękuję. Cieszę się, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dajesz radę! Biały zazwyczaj malowany jest na kolory kamuflażu ,więc walnij w "kolor"+lakier do włosów+ biały i podrap i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dajesz radę! Biały zazwyczaj malowany jest na kolory kamuflażu ,więc walnij w "kolor"+lakier do włosów+ biały i podrap i będzie git No to jest jedna z koncepcji. Jej głównym minusem jest to że po położeniu lakieru do włosów i pomalowaniu na biało trzeba działać w miarę szybko, bo po jakimś czasie lakier się utwardza i traci swoje właściwości. A wtedy ze skrobania du... ekhm nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Dajesz radę! Biały zazwyczaj malowany jest na kolory kamuflażu ,więc walnij w "kolor"+lakier do włosów+ biały i podrap i będzie git No to jest jedna z koncepcji. Jej głównym minusem jest to że po położeniu lakieru do włosów i pomalowaniu na biało trzeba działać w miarę szybko, bo po jakimś czasie lakier się utwardza i traci swoje właściwości. A wtedy ze skrobania du... ekhm nici. Nie wiem czy jest sens drapać pojazd UN wszystkie jakie widziałem są "picuś glancuś" ,ino brudzą się szybko,choć to też regułą nie jest.Znane jest mi tylko jedno zdjęcie jakiegoś kanadyjskiego Honkera co wyglądał jak stary kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Broń Boże skrobać malowanie UNowskie, to nie wintercamo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Broń Boże skrobać malowanie UNowskie, to nie wintercamo! no to pozostaje utytłanie go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Broń Boże skrobać malowanie UNowskie, to nie wintercamo!No tak, ale trochę obdrapać można. Nikt nie mówi o takim zdarciu jak drugowojenne pojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 26 Grudnia 2014 Share Napisano 26 Grudnia 2014 Broń Boże skrobać malowanie UNowskie, to nie wintercamo!No tak, ale trochę obdrapać można. Nikt nie mówi o takim zdarciu jak drugowojenne pojazdy. Głównie koła i to na wystających elementach.Reszta to normalna powłoka lakiernicza(czyt.dobrej jakości).Brudna owszem ,odrapana nigdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2014 Nie wiem jakiej jakości, pewnie dobrej faktycznie, bo pojazdów odrapanych nie widziałem, ale koła to jak najbardziej są poobrapywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Koła owszem, mozliwe ze po doswiadczeniach z odrapaniami zaczeto malowac je na czarno. Nie mniej delikatnie i z wyczuciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Możliwe że fotkę znasz ,ale wrzucę coby dać pogląd na inny syf niż tylk brud,nawet są obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Super!!! Wielkie dzięki. Jakoś nie natknąłem się jeszcze na to zdjęcie a to daje pewne możliwości malarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Będę złym człowieczkiem i podrzucę ci jeszcze: Ten sam pojazd: taka ciekawostka jakbyś otwierał boczny właz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Dzięki Ci o zły człowieku. Z tym włazem już ktoś mi zwrócił uwagę bo pomalowałem na kolor wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2014 Share Napisano 27 Grudnia 2014 Przy czym należy zauważyć że ten AUF stoi w Musée des Blindés (Francja) i czeka na odrestaurowanie zapewne, stąd no nijak ma się to do pojazdu w czynnej służbie, który masz zamiar odwzorować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2014 Oj Tomek, ale Ty to szybko potrafisz sprowadzić kogoś na ziemię. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi