Przemek Przybulewski Napisano 18 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2015 Daaaawno daaawno temu zaczałem ten model, no i teraz z racji tego, że na A-10 schnie wash czas coś z tym warsztaem zrobić. Pomalowałem więc wóz na staro. Zdjęcia w różnym świetle i dlatego taka różnica w kolorach: Pomalowałem felgi na zgniło zielony, dorobiłem wentylki, podmalowałem to co metalowe Iron'em od Gunze i po złożeniu otrzymałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Sierpnia 2015 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2015 No dobra, czas na eksperymenta: Najsampierw lakier do włosów i to sporawo: Później biały, miejscowo złamany szarym: NO i na koniec drapańsko pędzlem, patyczkiem, przyciętym pędzlem i nawet nożykiem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 10 Września 2015 Autor Share Napisano 10 Września 2015 Zacząłem robić dodatki do podstawki, coś tam wygrzebałem z zapasów, zastanawiając się co dodać: W międzyczasie robiłem siano na wóz. Zaczęło się od tylu: a skończyło na tylu: Poprawiłem siedzisko na wozie, dodając imitację koca i zrobiłem "ładunek na wóz": Sam wóz będzie mniej więcej tak stał: Teraz zastanawiam się jak to zgrabnie ułożyć na furmance: No i w międzyczasie pojawił się problem z washem. Model pokryty został warstwą Alclad Klear Kote Gloss ale zaczął wchodzić w reakcję z wcześniej kładzionym lakierem do włosów i cała powierzchnia robi się po chwili lepka co znacznie utrudnia zrobienie washa, który nie da się zetrzeć i rozlewa się w niekontrolowany sposób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Taadaaa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Jakoś mi się to nie widzi. To są panzerfausty? Trochę takie zderzenie epok. Nie mniej wydaje mi się, że raczej ze względów bezpieczeństwa najpierw zdetonowano by te rzeczy niżeli stawali przy nich i zaczynali strzelać. Osobiście wóz bym wywrócił, siano rozsypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 11 Września 2015 Autor Share Napisano 11 Września 2015 Hmmmm, zamysł był taki jakby haubica jechała za wozem z którego nagle spadły przewożona-przemycana broń ale Twój pomysł z przewróconym wozem jest ciekawy. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Września 2015 Share Napisano 11 Września 2015 Gdzie się cała "akcja" toczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Września 2015 Share Napisano 12 Września 2015 i kiedy? Kałachy byś pochował w tym sianie, one zawsze są w modzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Gdzie się cała "akcja" toczy? i kiedy? Kałachy byś pochował w tym sianie, one zawsze są w modzie Sam nie wiem co z tym fantem zrobić. Rozpocynając pracę nad modelem i podstawką jakoś inaczej to sobie wszystko wyobrażałem. Z biegiem czasu koncepcja ulegała zmianie i teraz mam wrażenie, że nic tu do niczego nie pasuje. Zlepek tego co było pod ręką. Obecnie bardzo poważnie rozważam koncepcję umieszczenia jakiegoś innego pojazdu (w standardowym malowaniu NATO) na podstawce. Haubice przerzucić na inna podstawkę bliższą realiom czasoprzestrzennym w którym wozy w takim malowaniu występowały a wóz po prostu zostawić na później i wykorzystać np przy T-55 który przejeżdza przez jakąś wiochę (zawsze mi się marzyło zbudować chatkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 14 Września 2015 Share Napisano 14 Września 2015 Zostaw tutaj AuF1, ustaw w pozycji transportowej i dodaj np. Mercedesa Wolfa białego https://milinme.files.wordpress.com/2011/01/lafun-1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Września 2015 Autor Share Napisano 14 Września 2015 Damn, właśnie szkoda mi podstawki ale chyba nie będę miał wyjścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi